#EuropeanCinemaNight2019 - Gratis visninger viser det bedste fra europæisk film

| December 2, 2019
Den anden udgave afEuropean Cinema Night, et arrangement, der fejrer det bedste af europæisk film ved at tilbyde gratis screeninger, finder sted fra 2 til 6 december på biografer i hele EU. Organiseret af Kommissionen under Creative Europe Media-programmetog Europa Biografer, det første netværk af biografer med fokus på europæiske film, initiativet sigter mod at forbinde europæiske filmskabere, lokale biografer og EU med filmelskere overalt i Europa.

Kommissionær for digital økonomi og samfund, Mariya Gabriel, sagde: ”Biograf er en af ​​de bedste måder at fejre mangfoldigheden og rigdommen i vores europæiske kultur og styrke forbindelserne mellem mennesker gennem deres fælles passion for film. European Cinema Night er ikke kun et initiativ for at hylde vores kunstnere og deres kreativitet; Det er også et eksempel på, hvordan EU kan bringe uafhængig biograf tættere på europæere. Vi vil fortsætte med at værdsætte og støtte vores kulturelle og kreative sektorer, som er en vigtig del af vores økonomi og samfund og et reelt aktiv for Europas fremtid. ”

Uddannelses-, kultur-, ungdoms- og sportskommissær Tibor Navracsics sagde: ”Meget positiv feedback på den første udgave af European Cinema Night viser, hvor ivrige europæere er at opdage og bedre forstå hinandens kulturer gennem biografen. Ved at deltage i disse gratis lokale begivenheder kan folk dele følelser, opfattelser og ideer, de får, mens de ser en film, der også er gjort tilgængelig for andre borgere fra hele kontinentet. At sætte folk i stand til at nyde flere film fra andre europæiske lande er en del af EU's løbende bestræbelser på at opbygge sammenhængende samfund og en fælles følelse af tilhørighed. ”

Efter succes med den første udgave af European Cinema Night, der fandt sted i december 2018, er antallet af biografer og byer, der deltager, udvidet: 54 byer vil være involveret sammenlignet med 34 sidste år. Filmene er valgt af lokale biografer for at give dem mulighed for at tilpasse programmet til interesserne og specifikationerne for deres forskellige målgrupper. Programmet indeholder over 40 europæiske film, der er frigivet i det forgangne ​​år og understøttet af MEDIA, herunder Les Misérables, Sandheden, portrættet af en dame i brand, og Il Traditore. Efter hver visning får seerne mulighed for at møde instruktører, producenter og kritikere for at diskutere filmen. Repræsentanter for Kommissionen vil også være til stede for at forklare mere om MEDIA-programmet og dets betydning for at støtte det europæiske audiovisuelle landskab.

Baggrund

Siden 1991 har Europa-Kommissionen formet Europas audiovisuelle sektor og bidrager til konkurrenceevnen og den kulturelle mangfoldighed i Europa gennem MEDIA-programmet. En af dens mest omfattende handlinger er at yde økonomisk støtte til distribution af europæiske film uden for deres produktionsland. Hvert år stilles gennemsnitligt over 400-film til rådighed for publikum i et andet europæisk land med MEDIA's hjælp.

'European Cinema Night' er en del af en opsøgende strategi, der fokuserer på publikum og sigter mod at øge kendskabet til MEDIA-programmet og de emner, det dækker, mens borgere involveres. Derudover hjælper det med at fremme europæiske audiovisuelle værker på tværs af grænser såvel som kulturel mangfoldighed. Initiativet supplerer også EUandME-kampagne, der bruger en serie på fem kortfilm, der fokuserer på mobilitet, bæredygtighed, færdigheder og forretning, digital og rettigheder for at vise, hvordan Europa gør en forskel.

Mere information

European Cinema Night

Liste over screeninger

Creative Europe MEDIA-program

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Fritid, medier

Kommentarer er lukket.