Følg os

EU

For #Israel, er det franske initiativ "dømt til at mislykkes '

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

bankisrael"Den målte israelske reaktion på den seneste strøm af problematisk diplomatisk aktivitet afspejler Jerusalems mere centrale sikkerhedsimperativer såvel som dets nyopdagede følelse af at være en betydelig regional aktør snarere end en belejret lille stat i et fjendtligt hav," skriver Senior Media Advisor Europe Israel Press Association Yossi Lempkowicz. 

Frankrig var vært den 10. juni for et initiativ for fred i Mellemøsten-konferencen for at genoplive israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger med deltagelse af ministre fra Mellemøsten-kvartetten - De Forenede Stater, Rusland, Den Europæiske Union og De Forenede Nationer - Den Arabiske Liga , FN's Sikkerhedsråd og omkring 20 lande.

Men hverken Israel eller palæstinenserne blev inviteret. Samlingen havde til formål at lægge grunden til en fuldt udbygget fredskonference, der skulle afholdes inden årets udgang. For Israel er Paris-initiativet dømt til at mislykkes, fordi Jerusalem mener, at fred med palæstinenserne ikke kan tvinges af lande over hele verden, der sidder og søger at afgøre Israels skæbne og sikkerhed, når de ikke har nogen direkte akt i det. Fred, hedder det, vil kun komme gennem direkte forhandlinger mellem de to sider uden forudsætninger.

reklame

"Vejen til fred går ikke, selvom internationale komiteer, der forsøger at tvinge en aftale, radikalisere de palæstinensiske krav og dermed fjerne fred. Vejen til fred går gennem direkte forhandlinger," sagde den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, da han allerede har fortalte den franske premierminister Manuel Valls, da sidstnævnte besøgte Israel i slutningen af ​​sidste måned.

"Hvis de lande, der samles i Paris denne uge, virkelig ønsker at fremme fred, skal de slutte sig til min opfordring til præsident Mahmoud Abbas for den palæstinensiske myndighed om at indlede direkte forhandlinger," tilføjede Netanyahu. "Det er den eneste vej til fred - der er ingen anden."

Premierministeren insisterede på, at Israel vil fortsætte med at søge fred, selv med hjælp fra andre regionale aktører, da han mindede om, at dette skete, da Israel sluttede fred med Egpt og med Jordan. "Sådan skal det være med palæstinenserne. Vi stopper ikke med at lede efter veje til fred," sagde han.

reklame

Der er også planer om et regionalt topmøde i Jerusalem, der vil omfatte repræsentanter fra moderate arabiske lande, herunder Egypten og Jordan. Da den nyudnævnte forsvarsminister Avigdor Lieberman tiltrådte sin stilling i denne uge, understregede Netanyahu, at regeringen var forpligtet til at opnå fred med palæstinenserne og citerede det arabiske fredsinitiativ fra 2002 som grundlag for en mulig løsning.

”Vi mener, at de arabiske stater ville give støtte til direkte forhandlinger mellem Israel og palæstinenserne,” sagde Israels generaldirektør for udenrigsministeriet Dor Gold. "Derfor foretrækker vi en mellemøstlig proces og ikke en proces, som nogen prøver at skabe i Paris."

Guld sammenlignet med Frankrigs bud om at genoplive israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger med en maj 1916 koloniale indsats for at skære op i Mellemøsten i en henvisning til Sykes-Picot-aftalen om at udarbejde regionens grænser efter det osmanniske imperiums sammenbrud.

”Det var i spidsen for kolonialismens æra i vores område,” sagde Gold. ”Deres indsats mislykkedes, som vi ser i dag i ørkenen i Irak og Syrien. I stedet sagde Israel, at det arabiske fredsinitiativ fra 2002, der tilbyder Israel diplomatisk anerkendelse fra arabiske lande til gengæld for en statsaftale med palæstinenserne, inkluderer positive elementer, der kan hjælpe med at genoplive konstruktive forhandlinger med palæstinenserne.

"Vi er villige til at forhandle med de arabiske stater om revisioner af dette initiativ, så det afspejler de dramatiske ændringer i regionen siden 2002, men opretholder det aftalte mål om to stater for to folkeslag," sagde Netanyahu som et svar på den egyptiske præsidents tale. Abdel Fattah al-Sisi.

Ifølge dr. Eran Lerman, en senior forskningsassistent ved Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA Center) "afspejler den målte israelske reaktion på den seneste strøm af problematisk diplomatisk aktivitet Jerusalems mere centrale sikkerhedsimperativer såvel som dets nyopdagede følelse af at være en betydelig regional aktør snarere end en belejret lille stat i et fjendtligt hav ”. Han tilføjede: "De regionale realiteter i 2016 har skabt et meget andet forhold mellem Israel og Egypten. Landene står begge over for de samme trusler mod deres sikkerhed - Iran, IS og det muslimske broderskab - selvom den egyptiske prioritetsorden er det modsatte af israelsk. Niveauet for sikkerhedssamarbejde er uden fortilfælde, og præsident al-Sisi har sagt det eksplicit til udenlandske besøgende. "

Den indkommende israelske forsvarsminister Avigdor Lieberman erklærede om det arabiske fredsinitiativ: "Præsident Sissis tale var meget vigtig; den skaber en ægte mulighed, der forpligter os til at tage handsken op. Jeg er bestemt enig i, at der er nogle meget positive elementer i det arabiske fredsinitiativ. der gør det muligt for os at føre seriøs dialog med vores naboer i regionen. "

Daglig avis Yediot Aharonot erklærede, at Lieberman i lang tid har været forkæmper for ideen om et omfattende arrangement mellem Israel og den arabiske verden og erklærer: ”Nu, med den egyptiske præsident al-Sisi, der fremmer netop et sådant skridt, vil Liebermans forpligtelse til hans proklamerede vision blive sat til testen. ”

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending