Følg os

Databeskyttelse

Efter FN internet opløsning: En lang vej at genopbygge tilliden

DEL:

Udgivet

on

xINET-1.jpg.pagespeed.ic.FTXH6bPky9Overvågning og spionage mod verdens ledere og den brede offentlighed over hele kloden har knust folks tillid til internettet og andet højteknologisk udstyr.

Endnu vigtigere er det, at disse handlinger har krænket menneskerettighederne.

Der var skepsis i sidste uge, da FN's Generalforsamlings Menneskerettighedskomité udsendte en resolution for at beskytte folkets ret til privatliv mod massiv og ulovlig overvågning.

Sådanne resolutioner er ikke juridisk bindende, selvom de har stor politisk vægt.

Resolutionen fastslog imidlertid - for første gang - at menneskerettighederne skulle sejre uanset medium og derfor skulle beskyttes online såvel som offline.

Dina PoKempner, generaladvokaten for Human Rights Watch, sagde, at selv om resolutionen var "udvandet", var den stadig et "vigtigt første skridt mod stigmatisering af vilkårlig global overvågning som en omfattende krænkelse af menneskerettighederne".

Spørgsmål om, hvorvidt menneskerettighederne blev beskyttet online, var et varmt emne for debat under det nylige Internet Governance Forum (IGF) i Nusa Dua på Bali.

reklame

Ifølge sin hjemmeside har IGF en afgørende rolle i det globale økosystem for internetforvaltning. Det giver et neutralt og ikke-bindende mødested for diskussioner om vigtige spørgsmål, der kan danne grundlag for beslutninger om nationale og regionale politikker.

I en tale til The Jakarta Post på forummet sagde Thomas Gass, FN's assisterende generalsekretær for politisk koordinering og anliggender på tværs af agenturer, at internettet var blevet misbrugt til en række forskellige formål.

Alle smiler: FN's assisterende generalsekretær for politisk koordinering og anliggender på tværs af agenturer, Thomas Gass (til højre) og kommunikations- og informationsminister Tifatul Sembiring (i midten) ved det otte Internet Governance Forum, der blev afholdt i Balis Nusa Dua Convention Center. BD/Anggara Mahendra

FN's assisterende generalsekretær for politisk koordinering og anliggender mellem agenturer Thomas Gass (til højre) og kommunikations- og informationsminister Tifatul Sembiring (i midten) ved det ottende Internet Governance Forum afholdt på Balis Nusa Dua Convention Center BD/Anggara Mahendra

"Der er en fare for, at nogle verdensregeringer har været defensive i forhold til at dække deres internetmisbrug, herunder de seneste overvågningssager," sagde Gass, som også var medformand for IGF.

Han sagde, at alle parter skulle samarbejde for at sikre, at grundlæggende rettigheder til privatliv og ytringsfrihed blev beskyttet på internettet, og advarede regeringer om at være åbne, da internettet havde givet stemme til nye ideer og nye måder at gøre tingene på.

"Dette er ikke en æra, hvor brug af internettet er farligt og truende; det ville være synd for det internationale internetsamfund,” sagde Gass.

Markus Kummer, vicepræsident for offentlig politik ved det Genève-baserede Internet Society, sagde på sidelinjen af ​​IGF-mødet, at internettet var i hurtig forandring og transformation og også en forstyrrende teknologi.

"Ved at bruge internettet er det teknisk muligt at udføre en masse overvågning, som ingen anden teknologi kan matche," sagde Kummer og tilføjede, at afsløringerne fra US NAtional Security Agency (NSA) whistleblower Edward Snowden havde været dårlige for internettet teknologi, infrastruktur og, endnu vigtigere, for internetbrugere over hele kloden.

"Disse chokerende overvågningsafsløringer underminerer virkelig internetbrug over hele verden," sagde Kummer, som også var medformand for IGF's forberedende møder. "De har haft en enorm tektonisk indflydelse på globale politiske, økonomiske og sociale landskaber. Og det handlede også om menneskerettighedskrænkelser.”

USA, sagde Kummer, havde mistet tillid og troværdighed i håndteringen af ​​politiske, økonomiske og menneskerettighedsspørgsmål blandt sine allierede og fjender. Afsløringerne havde skabt en situation, hvor folk er bange for at bruge internettet, tilføjede han.

"Det her er ikke et sundt miljø. Internettet er for alle at bruge. Det er ikke kun en teknologi. Det er her for at hjælpe og styrke folk,” sagde Kummer. "Internettets egenskaber er åbne, nedefra og op interoperable og af global karakter. Det skal bevares.”

Han fortsatte. ”Retten til privatlivets fred i den digitale verden er en grundlæggende menneskeret. Når et land behandler en terrorsag, er det ikke ensbetydende med, at fordi nogen har et arabisk navn, fortjener hun eller han at blive snoket rundt og at blive mistænkt for at være terrorist. Dette er et virkelig stort problem i cyberverdenen.

”Menneskerettigheder er kommet meget stærkt i forgrunden. Digitalt indhold var på dagsordenen lige fra begyndelsen, og det bliver hos os.

I mellemtiden talte den amerikanske viceudenrigsminister Daniel A. Sepulveda, som leder afdelingens Bureau of Economic and Business Affairs, om et behov for koordinering.

Regeringer var ikke store spillere på internettet, i modsætning til den traditionelle telekommunikationsverden, og havde ikke mange års teknisk og økonomisk kapacitet til at administrere rummet på egen hånd.

"Politikere kan ikke løse problemerne uden at vide, om de fungerer ud fra et teknologisk synspunkt," sagde Sepulvuda. "Samtidig kan teknologer ikke løse problemerne, hvis politikerne ikke fortæller dem, hvad problemet er, de skal løse."

Separat talte Ross LaJeunesse fra Google om vigtigheden af ​​slutbrugerforhold. "Hvis vores brugere ikke stoler på os, vil de ikke bruge vores produkter, og de vil tage et andet sted hen." En del af opretholdelsen af ​​tilliden, sagde han, var i "ikke at give nogen regering i verden direkte adgang til vores data, vores servere og vores infrastrukturer og ikke at acceptere 'store, tæppelignende regeringers' anmodninger om brugerdata".

Han opfordrede internetbrugere til at holde regeringer ansvarlige, herunder i tilfælde "hvor journalister bliver tævet, bloggere fængsles og aktivister bliver dræbt".

Omkring 2.7 milliarder mennesker over hele verden, eller 40 % af verdens befolkning og 16 % af den asiatiske befolkning, er online i dag.

Der er lang vej at gå for at sikre, at internetbrugeres ret til privatliv og beskyttelse bevares.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending