Følg os

Medarbejder kultur

2013 EU litteraturpris: Awards ceremoni

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

logo_literaryI aften (26. november) modtager årets 12 bedste nye eller nye forfattere i Europa deres pris under en galla-ceremoni, der afholdes på Concert Noble i Bruxelles. Vinderne af 2013 EU-pris for litteratur (EUPL) er: Isabelle WÉRY (Belgien), Faruk ŠEHIĆ (Bosnien-Hercegovina), Emilios SOLOMOU (Cypern), Kristian BANG FOSS (Danmark), Meelis FRIEDENTHAL (Estland), Lidija DIMKOVSKA (tidligere jugoslaviske republik Makedonien), Katri LIPSON (Finland), Marica BODROŽIĆ (Tyskland), Tullio FORGIARINI (Luxembourg), Ioana PÂRVULESCU (Rumænien), Gabriela BABNIK (Slovenien) og Cristian CRUSAT (Spanien).

Præmierne uddeles af kultur, uddannelse, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou i nærværelse af Europa-Parlamentets formand for kultur og uddannelse, Doris Pack. Ceremonien overværes også af kulturministre fra dette års deltagende lande og af andre førende personer i litteraturens, kulturens og politikens verdener.

Konkurrencen er organiseret af Europa-Kommissionen i samarbejde med European Booksellers Federation, European Writers 'Council og Federation of European Publishers og er åben for forfattere i de 37 lande, der er involveret i EUs kulturprogram. Vinderne nomineret af nationale juryer modtager € 5,000 og vil blive prioriteret til at modtage EU-oversættelsesstipendier gennem det nye støtteprogram for Europas kulturelle og kreative sektorer fra 2014, Creative Europe. Oversættelsen af ​​de 43 EUPL-vinderbøger siden 2009 gjorde det allerede muligt at læse dem af et meget større publikum i hele Europa.

reklame

Kommissær Vassiliou sagde: "Min varmeste tillykke til årets vindere af Den Europæiske Unions litteraturpris. Prisen fejrer fantastiske nye eller nye forfattere fra hele Europa og hjælper dem med at få international synlighed og anerkendelse ud over deres hjemlande. Vores lange- sigtemål er at bidrage til at skabe en ægte europæisk læserskare og fremme vores kontinents rige kulturelle og sproglige mangfoldighed. Jeg er glad for, at vores nye kreative Europa-program fortsat vil støtte prisen samt støtte til oversættelse af 4,500 bøger og andre litterære arbejder."

”I år har vi igen fremragende EUPL-vindere. Det er så spændende for boghandleren, at jeg skal opdage nye talenter. For et par måneder siden blev jeg spurgt af udgivere, der forberedte deres 'Få fanget læsning'-kampagne, hvad min yndlingsbog var. Jeg svarede, at jeg ikke havde nogen yndlingsbog, for hver gang jeg får en levering af nye bøger til boghandlen, føler jeg mig som et barn i julen. Sådan har jeg det i år igen med EUPL-vinderne i 2013. Europæisk litteratur fortjener absolut at blive fejret, og som præsident for European Booksellers Federation er jeg også i år glad for at være her, ”sagde John McNamee.

"EU-prisen for litteratur er en rørende bekræftelse af menneskelig kreativitet, af kraften og vigtigheden af ​​historiefortælling og af spændingen ved at anerkende og støtte nyt talent. Prikken over i'et er det takket være EU-finansiering til oversættelse af de vindende bøger har litteratur en stærk rolle i at hjælpe med at bringe nationer sammen. EWC værdsætter alle involveredes arbejde og dedikation og sender lykønskninger til de vindende forfattere fra hvert land, "sagde det europæiske forfatterråds næstformand Nick Yapp.

reklame

Federation of European Publishers President Piotr Marciszuk tilføjede: ”Jeg vil lykønske vores EUPL-vindere fra 2013 og ønsker dem alt godt for fremtiden. Hver af dem bidrager til Europas mangfoldighed ved at dele deres kultur, sprog og indre verden med os. Prisen er anledningen til at fejre litteratur og vores kulturarv, noget vi med rette burde være stolte af. ”

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending