Følg os

Familie planlægning

54 milliarder dollars finansieringskløft til familieplanlægning, reproduktiv sundhed og hiv & aids forud for MDG's deadline

DEL:

Udgivet

on

2011_Haiti_gravidEuromapping 2013 – The Definitive Guide to Global Population Assistance lanceres i dag (26. november) af DSW (Deutsche Stiftung Weltbevoelkerung) og EPF (European Parliamentary Forum on Population and Development) på European Development Days, og har et skarpt budskab: Fem år efter finanskrisens start, global udvikling bistanden lider fortsat. Resultatet er, at det internationale samfund er i reel fare for ikke at opfylde 2015-finansieringsmålene fastsat af millenniumudviklingsmålene. TDen fulde Euromapping 2013-rapport kan downloades link..

ODA faldende

Den samlede overordnede udviklingsbistand (ODA) fra OECD-landene faldt med 4 % til 125.9 mia. USD i 2012 og nåede et niveau, der sidst var set i 2007. Størstedelen af ​​internationale og europæiske donorer afstår fortsat fra deres forpligtelse til at øge ODA til 0.7 % BNI inden 2015; kun Danmark, Luxembourg, Holland, Norge og Sverige nåede eller oversteg dette mål i 2012.

Udviklingsbudgetterne blev skåret ned i 15 lande i 2012, og de, der blev hårdest ramt af krisen blandt dem, der gennemførte de hårdeste nedskæringer: Italien (ned 24.7 %), Grækenland (17 %) og Portugal (13.1 %), og mest bratte Spanien ( 49.7 %). På trods af dette forbliver Europa-Kommissionen og EU-medlemsstaterne samlet set de største donorer, og de står for 50 % af al global ODA i 2012.

Finansiering til standsning af befolkningshjælp

Finansiering til familieplanlægning, reproduktiv sundhed og hiv og aids, samlet kendt som befolkningshjælp, er blevet hårdt ramt af nedskæringer i udviklingsbudgetter, og finansieringen er gået i stå siden 2007. Størstedelen af ​​internationale donorer, herunder alle EU-medlemsstater, undlader at overholde deres forpligtelse til at afsætte 10 % af al ODA til befolkningsbistand. EU er fortsat bagud i forhold til USA – som bidrager med 20 % af dets ODA – med hensyn til både absolutte og relative bidrag til befolkningsbistand, af al dens finansiering til befolkningshjælp.

54 milliarder dollars finansieringsgab

reklame

"Ved at undlade at opfylde deres internationale bistandsforpligtelser, svigter lande verdens mest sårbare mennesker," sagde EPF-sekretær Neil Datta. "Utilstrækkelig finansiering har virkelige konsekvenser for mennesker i verdens fattigste lande. Vi ser nu for eksempel beviser på, at brugen af ​​kondom er på tilbagegang i Afrika syd for Sahara."

Euromapping konkluderer, at hvis donorer skal overholde deres forpligtelser til befolkningsbistand inden 2015-deadline, er der behov for yderligere 54 mia. USD for at kompensere for nuværende mangler - især for reproduktiv sundhed og familieplanlægningstjenester.

"Det internationale system er afhængig af, at stater gør, hvad de siger, de vil gøre," sagde DSWs administrerende direktør Renate Baehr. ”Befolkningshjælpsfinansiering redder liv: den udgør frontlinjen i kampen mod AIDS, den reducerer mødre- og spædbørnsdødelighed, og den bekæmper vold mod kvinder. Inden 2015 er der stadig tid for landene til at holde deres løfter om ODA-forpligtelser."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending