Følg os

Familie planlægning

54 milliarder dollars finansieringskløft til familieplanlægning, reproduktiv sundhed og hiv & aids forud for MDG's deadline

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2011_Haiti_gravid kvindeEuromapping 2013 - Den endelige vejledning til global befolkningsbistand lanceres i dag (26. november) af DSW (Deutsche Stiftung Weltbevoelkerung) og EPF (europæisk parlamentarisk forum om befolkning og udvikling) ved de europæiske udviklingsdage og har en skarp besked: fem år efter starten på finanskrisen, global udvikling hjælp fortsætter med at lide. Resultatet er, at det internationale samfund er i reel fare for ikke at opfylde de 2015-finansieringsmål, der er fastsat i millenniumudviklingsmålene. Tden fulde Euromapping 2013-rapport kan downloades her.

ODA faldende

Den samlede samlede udviklingsbistand (ODA) fra OECD-landene faldt med 4% til $ 125.9 mia. I 2012 og nåede de niveauer, der sidst blev set i 2007. De fleste internationale og europæiske donorer fortsætter med at nægte deres forpligtelse til at øge ODA til 0.7% BNI inden 2015; kun Danmark, Luxembourg, Holland, Norge og Sverige nåede eller overskred dette mål i 2012.

reklame

Udviklingsbudgetter blev skåret ned i 15 lande i 2012, med de hårdest ramt af krisen blandt dem, der gennemførte de hårdeste nedskæringer: Italien (ned 24.7%), Grækenland (17%) og Portugal (13.1%) og, mest præcist, Spanien ( 49.7%). På trods af dette forbliver imidlertid Europa-Kommissionen og EU-landene tilsammen de største donorer og leverer 50% af al global ODA i 2012.

Finansiering af befolkningens hjælpestop

Finansiering til familieplanlægning, reproduktiv sundhed og hiv og aids, kollektivt kendt som befolkningsbistand, er blevet hårdt påvirket af nedskæringer i udviklingsbudgetterne, og finansieringen er gået i stå siden 2007. De fleste internationale donorer, inklusive alle EU-medlemsstater, undlader at respekterer deres forpligtelse til at afsætte 10% af al ODA til befolkningsbistand. EU falder fortsat bagefter USA - som bidrager med 20% af sin ODA - både hvad angår absolutte og relative bidrag til befolkningsbistand, af al sin finansiering til befolkningsbistand.

reklame

$ 54 mia. Finansieringskløft

”Ved ikke at opfylde deres internationale bistandsforpligtelser undlader lande verdens mest sårbare mennesker,” sagde EPF-sekretær Neil Datta. ”Utilstrækkelig finansiering har virkelige virkninger for mennesker i verdens fattigste lande. Vi ser nu for eksempel beviser for, at brug af kondom er på tilbagegang i Afrika syd for Sahara. ”

Euromapping konkluderer, at hvis donorer skal opfylde deres forpligtelser til befolkningsbistand inden 2015-fristen, er der behov for yderligere 54 mia. $ For at kompensere for de nuværende mangler - især for reproduktiv sundhed og familieplanlægningstjenester.

”Det internationale system er afhængig af stater, der gør, hvad de siger, de vil gøre,” sagde DSWs administrerende direktør Renate Baehr. ”Befolkningshjælp finansierer liv: det danner frontlinjen i kampen mod aids, det reducerer mødre- og børnedødeligheden og bekæmper vold mod kvinder. Forud for 2015 er der stadig tid for lande til at holde deres løfter om ODA-forpligtelser. ”

Handicap

De synspunkter af mennesker med handicap er relevante: Sætte en stopper for rent symbolsk konsultationer

Udgivet

on

a4ba8b49984f3ff8553f7157ce0aa1f4Udtalelse fra Inclusion Europe: Den europæiske sammenslutning af samfund af mennesker med intellektuelle handicap og deres familier  

Det er næsten ironisk. Mens Europa-Kommissionen har travlt med at udvikle og forberede sig på den forestående udgivelse af udkastet til europæisk tilgængelighedslove og direktivet om ikke-diskrimination, bryder institutionen de meget regler, som den arbejder så hårdt for at se vedtages og gennemføres.

På EU-niveau har handicappede og deres repræsentative organisationer ikke fået nogen oplysninger om indholdet af de to udkast til lovgivning, og de seneste år har de ikke været involveret i udviklingen af ​​deres bestemmelser eller adgang til beslutningen at lave processer selv. Inddragelse af ekskluderede grupper som personer med intellektuelle eller psykosociale handicap eller personer i institutionel pleje i udviklingen af ​​EU-lovgivning mangler stort set, eller når det sker, er det ad hoc og tokenistisk. Når mennesker med intellektuelle handicap opfordres til at deltage i begivenheder eller konsultationer, får de ofte ikke rimelig indkvartering til at gøre det. De fleste af de oplysninger, der kræves for meningsfuld deltagelse, er utilgængelige for dem, og afgørende, processerne og miljøerne forbliver ufleksible formelle.

reklame

Det er på høje tid, at dette ændrede sig. Efter at have underskrevet og ratificeret FN's konvention om handicappedes rettigheder (FN's CRPD) skal EU overholde bestemmelserne i artikel 4, der klart siger, at den skal "nøje konsultere og aktivt involvere personer med handicap, herunder børn med handicap gennem deres repræsentative organisationer. "Dette er et punkt, som Delegation for Inddragelse Europa vil gøre i denne uge i Genève, hvor De Forenede Nationers Udvalg for Handicappedes Rettigheder (CRPD-Udvalget) vil foretage en konstruktionsdialog, der i vid udstrækning er baseret på Liste over emner, den udgav tidligere i år.

Den konstruktive dialog er en del af processen med at undersøge de foranstaltninger, der er truffet af Den Europæiske Union for at sikre, at handicappedes rettigheder overvejes i alle relevante lovgivningsforslag såvel som i udviklingen af ​​alle EU-politikker og dermed overholder bestemmelserne i FN's CRPD. Inklusion Europa vil opfordre til, at der udvikles en adfærdskodeks til høring og inddragelse af alle handicappede og deres repræsentative organisationer i EU-institutionernes beslutningsprocesser. Dette vil kræve, at EU investerer i at styrke personer med handicap i Europa og i konkrete foranstaltninger til at udvikle en større vifte af metoder og værktøjer.

Dette forventes at omfatte uddannelse af EU-embedsmænd i gennemførelse af tilgængelige konsultationer, støtte til deltagelse af selvforsvarere i arbejdsgrupper samt frembringelse af tilgængelig information. I sine afsluttende bemærkninger, der vil blive vedtaget som et resultat af den kommende session og vil repræsentere en køreplan for EU i gennemførelsen af ​​CRPD i fremtiden, skal CRPD-udvalget bede EU om at tilpasse sine høringsprocesser for at opfylde kravene i artikel 4. Ellers vil handicappede stadig paradoksalt nok være udelukket fra udviklingen af ​​lovgivningen, der skal beskytte deres behov.

reklame

De europæiske institutioner må en gang for alle forstå, at når det kommer til love og politikker, der påvirker deres liv, er synspunkter med handicappede altid relevante, og de skal konsulteres uden undtagelse.

Læs

Kina

'Ingen yderligere justeringer af familieplanlægningspolitikken'

Udgivet

on

KINA-POLITIK-KONGRESSKina vil ikke foretage yderligere tilpasninger af sin familieplanlægningspolitik for at give alle par mulighed for at få et andet barn i 2015, sagde en sundhedsembedsmand tirsdag (3. marts).

Ma Xu, leder af Science and Technology Research Institute for National Health and Family Planning Commission og stedfortræder for den 12. National People's Congress, sagde at landet ikke vil oprette pilotzoner i år for at opmuntre et andet barn til alle familier .

Ma svarede på et spørgsmål om virkningerne af den nuværende afslappede politik, rapporterede The Beijing News.

reklame

I tidligere pressekonferencer undgik flere embedsmænd emnet.

I alt 470,000 babyer som det andet barn blev født i 2014, efter at par fik lov til at få et andet barn, hvis en af ​​forældrene er det eneste barn, sagde Ma.

Men aktuelle statistikker afspejler ikke virkningerne af den nye politik, og regeringen vil fortsætte med at overvåge situationen i flere år, sagde han.

reklame

Mao Qun'an, en talsmand for Kommissionen, sagde i januar, at Kina vil se flere par ansøge om et andet barn i år end 2014.

I årets to sessioner blev der også set forslag om en tilpasning til den nuværende familieplanlægningspolitik.

Wang Ming, professor i offentlig administration ved Tsinghua University og medlem af det 12. nationale udvalg for det kinesiske folks politiske rådgivende konference, indsendte to forslag, hvoraf det ene antydede, at landet tilskyndede alle par til at få et andet barn, og at regeringen skulle subsidier de familier, der allerede har et andet barn.

"At dømme ud fra Kinas befolkningstendens vil antallet af nyfødte falde som en lavine, selvom landet fjerner alle begrænsninger for at få et andet barn," sagde Wang til Global Times.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending