Følg os

Digitalt indre marked

Licenser til Europa: Industri lover løsninger til at gøre mere indhold tilgængeligt i digitalt indre marked

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billedeAfslutningsarrangementet for interessentdialogen Licenser for Europa, formidlet af Europa-Kommissionen, finder sted i dag (13. november) i Bruxelles. Dialogen blev ledet i fællesskab af kommissærerne Michel Barnier (det indre marked og tjenesteydelser), Neelie Kroes (Digital Agenda) og Androulla Vassiliou (uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom).

På dagens sidste plenarmøde vil Licenser for Europe-deltagere afgive løfter om at overvinde problemer, som europæiske borgere kan stå over for på fire områder: grænseoverskridende adgang og portabilitet af tjenester; brugergenereret indhold og mikrolicensering; audiovisuel arv og tekst- og datamining.

Løsninger, der præsenteres i dag, vil adressere problemer, som forbrugere, rettighedshavere, tjenesteudbydere og slutbrugere står over for på daglig basis. Når de gennemføres, kan disse tilsagn give en vigtig merværdi, da de kan have en reel indvirkning på tilgængeligheden og tilgængeligheden af ​​kulturelt indhold online.

Tilsagn vil omfatte:

  • Den audiovisuelle industris fælles erklæring om at fortsætte arbejdet med gradvist at tilbyde grænseoverskridende portabilitet af audiovisuelle tjenester. Dette ville gøre det lettere for forbrugere at få lovligt adgang til film og tv-programmer fra deres hjemland, når de rejser til udlandet på ferier eller forretningsrejser.
  • Multi-territory 'et-klik mikro-licenser' udbudt af pladeselskaber og forfatteres forvaltningsselskaber til mindre brug af musik online. Det vil for eksempel gøre det meget lettere for dem, der ønsker at bruge musik, at gøre det med retssikkerhed på deres egne hjemmesider eller når de lægger videoer ud på andre sider.
  • En aftale mellem filmproducenter, forfattere og filmarvsinstitutioner om principper og procedurer for digitalisering og formidling af kulturarvsfilm. Dette vil sikre, at mange gamle film, som i øjeblikket ikke er tilgængelige online eller på anden måde kan forsvinde, bliver gemt til fremtiden og gjort tilgængelige for et bredere publikum.

Kommissær Michel Barnier sagde: "Licenser for Europa har bevist, at dialog med interessenter kan præsentere konkrete løsninger på udfordringerne ved det digitale indre marked. Initiativer, der præsenteres i dag, er en hurtig vej til at bringe mere onlineindhold til alle europæere. Men vores arbejde er ikke slut. Vi ønsker at overvåge gennemførelsen af ​​disse løfter for at sikre, at de overholdes og virkelig gør en forskel i det virkelige liv. Og vi vil sikre, at vores fremtidige politikker hjælper med at dele og belønne skabelsen i det indre marked".

Vicepræsident Neelie Kroes sagde: "Vi skal være pragmatiske for at gøre fremskridt i ophavsretlige spørgsmål, og det ser vi i dagens resultater. Vi ser en mindre polariseret debat. Hvis industrien kan omsætte disse forpligtelser i praksis, vil vi se mere trinvise fremskridt hen imod licensering af indhold, der passer til den digitale tidsalder. Debatterne vil fortsætte, og vi er nu nødt til at se på, hvilken rolle opdateret lovgivning kan spille for at levere yderligere fremskridt."

Kommissær Androulla Vassiliou sagde: Vi har opnået praktiske løsninger, som vil give større sikkerhed for rettighedshaverne, en bedre aftale for offentligheden og mere kulturel mangfoldighed online. Løftet om digitalisering af filmarven er gode nyheder for især filmfans, og jeg er glad for at se, at tingene også går fremad med grænseoverskridende portabilitet. Vores mål er at sikre, at europæiske skabere og industri udvikler nyt indhold og digitale tjenester, så vores kulturelle rigdom når ud til et bredere publikum og bevares for fremtidige generationer."

reklame

Licenser for Europe-initiativer er resultatet af ti måneders arbejde og udvekslinger, som gennem tre plenarmøder og mere end tredive arbejdsgruppemøder samlede interessenter fra den audiovisuelle, musik-, forlags- og videospilindustri (forfattere, producenter, udgivere, udøvende kunstnere) , distributører, tv-selskaber osv.), internetudbydere, teknologivirksomheder, kulturinstitutioner, webbrugere og forbrugere og andre interesserede parter, der kunne bidrage med deres ekspertise i denne sag. Det skal bemærkes, at nogle arbejdsgrupper ikke nåede til konsensus blandt interessenter, men gav nyttig indsigt i emner på spil.

Baggrund

Licenser for Europa blev lanceret af Kommissionen i februar i år efter meddelelsen fra december 2012 om indhold i det digitale indre marked (se IP / 12 / 1394). Målet var at levere inden udgangen af ​​2013 industriledede løsninger til at adressere praktiske barrierer for cirkulation af indhold i den digitale tidsalder.

Interessentdialogen er et af de to parallelle handlingsspor, som Kommissionen forpligtede sig til at gennemføre i sin embedsperiode for at sikre, at EU's ophavsretlige rammer forbliver egnet til formålet i det digitale miljø. Parallelt hermed afslutter Kommissionen sin igangværende gennemgang af EU's lovgivning om ophavsret med henblik på en beslutning i 2014 om, hvorvidt der skal fremlægges forslag til lovgivningsreform. De løfter, der er skitseret ovenfor, og diskussionerne, herunder på de områder, hvor der ikke opstod konsensus mellem interessenterne, vil indgå i revisionsprocessen. En offentlig høring vil blive lanceret i den nærmeste fremtid i forbindelse med revisionen. Dette vil give en yderligere anledning til, at alle stemmer bliver hørt i debatten og hjælpe med at fokusere diskussionen på det bredere sæt af spørgsmål, der behandles i revisionsprocessen.

Se også MEMO/13/986.

Mere information

Licenser for Europa hjemmeside

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending