Følg os

Udvikling

Fornyet EU-støtte til vigtige Albanien-reformer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billedeDen 13. november vedtog Europa-Kommissionen det nationale program for 2013 for Albanien under instrumentet for førtiltrædelsesbistand (IPA). Programmet på 82 mio. EUR vil finansiere 19 programmer, der er skræddersyet til landets specifikke behov, som støtter reformer og investeringer på nøgleområder som regeringsførelse, retlige og indre anliggender, transport, miljø, beskæftigelse og social inklusion samt landbrug og udvikling af landdistrikter. .

"Albanien har vist sit engagement i integrationsprocessen, hvilket blev afspejlet i den nylige kommissions anbefaling om at give landet kandidatstatus. Reformer skal dog fastholdes, og jeg er overbevist om, at dette års program vil hjælpe Albanien med at gøre det og bringe positive resultater ændre borgernes liv," sagde kommissær Füle.

Som en strategisk prioritet vil programmet bidrage til at styrke retsvæsenets uafhængighed og effektivitet og forbedre kampen mod korruption og organiseret kriminalitet. Finansieringen vil støtte konkrete reformer inden for offentlig administration med det endelige mål at øge albanernes tillid til deres egen statsadministration.

Støtten vil også gå til miljøbeskyttelse, herunder håndtering af affald, som er en af ​​de vigtigste udfordringer, Albanien skal klare i de kommende år. Socioøkonomisk udvikling vil blive støttet med dedikerede foranstaltninger til at opretholde SMV'er og forbedre effektiviteten af ​​regeringens arbejds- og socialpolitikker.

Finansieringen vil yderligere hjælpe landet med at forberede sig på den fremtidige nationale forvaltning af EU-midler til landbrug og vil finansiere små og mellemstore investeringsforanstaltninger til støtte for landmænd. Strategiske infrastrukturprojekter i landdistrikter vil blive implementeret for at rehabilitere netværket af sekundære veje og konstruere effektive vandforsyningssystemer.

For første gang omfatter det årlige IPA-program et sæt projekter, som vil blive implementeret direkte af den albanske administration gennem tilskuds- og indkøbsprocedurer, så snart landet får grønt lys fra Kommissionen til at forvalte IPA-midler.

Mere information

reklame

Instrument til førtiltrædelsesbistand

Albanien finansiel bistand

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending