Slut med os

Brexit

Kommissionen foreslår at ændre EU's 2021-budget for at imødekomme Brexit-tilpasningsreserven

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Efter forslaget om en Brexit-tilpasningsreserve, som Kommissionen fremsatte den 25. december, har Kommissionen i dag foreslået en forhøjelse på 4.24 mia. € (svarende til 4 mia. Euro i priserne i 2018) på EU's 2021-budget. Dette vil sikre, at der er tilstrækkelige ressourcer til rådighed i år til at støtte EU-landene med at tackle de øjeblikkelige virkninger af Brexit. Det samlede beløb for Brexit Adjustment Reserve er 5 mia. € i 2018-priser eller 5.37 mia. € i løbende priser for MFF 2021-27. Dette ville bringe budgettet på 168.5 mia. EUR i forpligtelser og 170.3 mia. EUR i betalinger.

I en kommentar til beslutningen sagde kommissær Hahn: ”EU-budgettet har altid været og er fortsat et redskab til at opfylde EU's politiske forpligtelser. Brexit-tilpasningsreserven er endnu et eksempel på europæisk solidaritet. Kommissionen vil nu samarbejde med Europa-Parlamentet og Rådet for at sikre, at penge bliver tilgængelige for virksomheder og virksomheder, regioner og lokalsamfund hurtigst muligt. ”

Samhørighed og reformer, kommissær Elisa Ferreira (afbilledet) tilføjede: ”Vores motto i samhørighedspolitikken er at efterlade ingen. Brexit Adjustment Reserve vil støtte til dem, der er mest påvirket af Brexit. Europæisk enhed var nøglen i hele forhandlingerne, og europæisk solidaritet vil være afgørende for at håndtere resultatet. ”

Brexit-tilpasningsreserven vil være hurtig tilgængelig og fleksibel og vil dække udgifter til modvirkning af ugunstige konsekvenser af Brexit i alle medlemsstater over en periode på 30 måneder. Langt størstedelen tildeles gennem forfinansiering allerede i 2021 beregnet på baggrund af den forventede indvirkning ved afslutningen af ​​overgangsperioden på de enkelte medlemsstaters økonomi under hensyntagen til den relative grad af økonomisk integration med Storbritannien. Dette inkluderer handel med varer og tjenester og de negative konsekvenser for EU's fiskerisektor.

En indledende opdeling pr. Medlemsstat er tilgængelig online : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. De resterende 1 mia. € i 2018-priser betales i 2024, efter at medlemslandene har underrettet Kommissionen om de faktiske afholdte udgifter. Dette vil gøre det muligt at reagere på uforudsete begivenheder og sikre, at støtten fra Brexit Adjustment Reserve er koncentreret om de medlemslande og sektorer, der er mest berørt af tilbagetrækningen. For mere information om Brexit Adjustment Reserve, se : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. og sort : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Brexit

EU-revisorer fremhæver risikoen ved Brexit-tilpasningsreserve

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

I en udtalelse, der blev offentliggjort i dag (1. marts), rejser Den Europæiske Revisionsret (ECA) nogle bekymringer over det nylige forslag om en Brexit Adjustment Reserve (BAR). Denne fond på 5 mia. € er et solidaritetsværktøj, der har til formål at støtte de medlemsstater, regioner og sektorer, der er hårdest ramt af Det Forenede Kongeriges udtræden af ​​EU. Ifølge revisorerne skaber udformningen af ​​reserven en række usikkerheder og risici, selv om forslaget giver medlemsstaterne fleksibilitet.

Europa-Kommissionen foreslår, at 80% af fonden (4 mia. EUR) tildeles medlemsstater i form af forfinansiering efter BAR's vedtagelse. Medlemsstaterne tildeles deres andel af forfinansieringen på grundlag af den anslåede indvirkning på deres økonomi under hensyntagen til to faktorer: handel med Det Forenede Kongerige og fisk fanget i Det Forenede Kongeriges eksklusive økonomiske zone. Ved at anvende denne tildelingsmetode ville Irland blive den største modtager af forfinansiering med næsten en fjerdedel (991 mio. €) af kuvertet efterfulgt af Holland (714 mio. €), Tyskland (429 mio. €), Frankrig (396 mio. € 305 mio.)

”BAR er et vigtigt finansieringsinitiativ, der har til formål at hjælpe med at afbøde Brexit's negative indvirkning på EU-medlemslandenes økonomi,” sagde Tony Murphy, medlem af Den Europæiske Revisionsret med ansvar for udtalelsen. "Vi mener, at den fleksibilitet, BAR giver, ikke bør skabe usikkerhed for medlemslandene."

Udtalelse nr. 1/2021 om forslaget til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af Brexit-tilpasningsreserven

Continue Reading

Brexit

Storbritannien vil modstå 'tvivlsomt' EU-pres på banker, siger BoE's Bailey

Reuters

Udgivet

on

By

Storbritannien vil "meget stærkt" modstå ethvert EU-forsøg på at bevæge banker til at flytte billioner af euro i derivater, der clearer fra Storbritannien til blokken efter Brexit, sagde Bank of Englands guvernør Andrew Bailey onsdag. skriver Huw Jones og sort David Milliken.

Europas øverste banker er blevet bedt af Europa-Kommissionen om at retfærdiggøre, hvorfor de ikke skulle være nødt til at flytte clearing af euro-denominerede derivater fra London til EU, viser et dokument, som Reuters tirsdag viste.

Storbritanniens finansielle servicesektor, der bidrager med over 10% af landets skatter, er i vid udstrækning blevet afskåret fra EU siden en Brexit-overgangsperiode sluttede den 31. december, da sektoren ikke er dækket af handelsaftalen UK-EU.

Handel med EU-aktier og derivater har allerede forladt Storbritannien til kontinentet.

EU er nu målrettet mod clearing, der er domineret af London Stock Exchange's LCH-arm for at reducere blokens afhængighed af Citys finansielle centrum, hvor EU-regler og tilsyn ikke længere gælder.

”Det ville efter min mening være meget kontroversielt, fordi lovgivning uden for territoriet er alligevel kontroversiel og åbenlyst af tvivlsom lovlighed, ærligt talt, ...” sagde Bailey til lovgivere i Storbritanniens parlament onsdag.

Europa-Kommissionen sagde, at den ikke havde nogen kommentarer på dette stadium.

Ca. 75% af de 83.5 billioner euro ($ 101 billioner) i clearingpositioner i LCH ejes ikke af EU-modparter, og EU bør ikke målrette mod dem, sagde Bailey.

Clearing er en central del af finansiel VVS, der sikrer, at en aktie- eller obligationshandel er afsluttet, selvom den ene side af transaktionen går i stykker.

”Jeg er nødt til at sige til dig ret ærligt, at det ville være meget kontroversielt, og jeg må sige, at det ville være noget, som vi, tror jeg, skulle og ønsker at modstå meget bestemt,” sagde han.

Spurgt af en lovgiver, om han forstod bekymring blandt EU's politikere om, at virksomheder skulle gå uden for blokken for finansielle tjenester, sagde Bailey: ”Svaret på det er konkurrence ikke protektionisme.”

Bruxelles har givet LCH tilladelse, kendt som ækvivalens, til at fortsætte clearingen af ​​eurohandler for EU-virksomheder indtil midten af ​​2022, hvilket giver bankerne tid til at skifte positioner fra London til blokken.

Spørgsmålet om ækvivalens handler ikke om mandat til, hvad ikke-EU-markedsdeltagere skal gøre uden for blokken, og den seneste indsats fra Bruxelles handlede om tvungen flytning af finansiel aktivitet, sagde Bailey.

Deutsche Boerse har tilbudt sødestoffer til banker, der skifter position fra London til sin Eurex clearingarm i Frankfurt, men har knap nok eroderet LCHs markedsandel.

Mængden af ​​clearing repræsenteret af EU-klienter ved LCH i London ville ikke være særdeles bæredygtig alene inden for blokken, da det ville betyde fragmentering af en stor pulje af derivater, sagde Bailey.

”Ved at opdele denne pool op bliver hele processen mindre effektiv. At nedbryde det ville øge omkostningerne, ingen tvivl om det, ”sagde han.

Banker har sagt, at ved at rydde alle denomineringer af derivater i LCH betyder det, at de kan netto på tværs af forskellige positioner for at spare på margin eller kontanter, de skal bogføre mod potentiel misligholdelse af handler.

($ 1 = 0.8253 €)

Continue Reading

Brexit

Storbritannien accepterer EU-anmodning om mere tid til at ratificere Brexit-handelsaftale

Reuters

Udgivet

on

By

Storbritannien har accepteret Den Europæiske Unions anmodning om at udskyde ratificeringen af ​​deres handelsaftale efter Brexit indtil den 30. april, regeringsminister Michael Gove (billedet) sagde tirsdag (23. februar), skriver Elizabeth Piper.

Tidligere på denne måned spurgte EU Storbritannien, om det kunne tage ekstra tid at ratificere aftalen ved at forlænge den 30. april midlertidig anvendelse af aftalen for at sikre, at den var på alle 24 af blokens sprog til parlamentarisk kontrol.

I et brev til Maros Sefcovic, vicepræsident for Europa-Kommissionen, skrev Gove: ”Jeg kan bekræfte, at Det Forenede Kongerige er tilfreds med at blive enige om, at datoen, hvor den midlertidige ansøgning ophører med at gælde ..., bør forlænges til den 30. april 2021 . ”

Han sagde også, at Storbritannien forventede, at der ikke ville være flere forsinkelser.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending