Slut med os

Klima forandring

ECB opretter klimaforandringscenter

DEL:

Udgivet

on

Den Europæiske Centralbank (ECB) har besluttet at oprette et klimaforandringscenter for at samle arbejdet med klimaspørgsmål i forskellige dele af banken. Denne beslutning afspejler den voksende betydning af klimaforandringer for økonomien og ECB's politik samt behovet for en mere struktureret tilgang til strategisk planlægning og koordinering.Den nye enhed, der vil bestå af omkring ti medarbejdere, der arbejder med eksisterende teams på tværs af banken, rapporterer til ECB's præsident Christine Lagarde (afbilledet), der fører tilsyn med ECB's arbejde med klimaændringer og bæredygtig finansiering. "Klimaændringer påvirker alle vores politikområder," sagde Lagarde. "Klimaforandringscentret giver den struktur, vi har brug for til at tackle problemet med den hastende og beslutsomhed, det fortjener."Klimaforandringscentret vil forme og styre ECBs klimadagsorden internt og eksternt og bygge på ekspertisen fra alle hold, der allerede arbejder på klimarelaterede emner. Dets aktiviteter vil blive organiseret i arbejdsstrømme, der spænder fra pengepolitik til tilsynsfunktioner og støttes af personale, der har data- og klimaændringsekspertise. Klimaforandringscentret starter sit arbejde i begyndelsen af ​​2021.

Den nye struktur vil blive revideret efter tre år, da målet i sidste ende er at indarbejde klimahensyn i ECB's rutinemæssige forretning.

  • Klimaforandringscentrets fem arbejdsstrømme fokuserer på: 1) finansiel stabilitet og forsigtighedspolitik; 2) makroøkonomisk analyse og pengepolitik 3) finansielle markedsoperationer og risiko 4) EU-politik og finansregulering og 5) virksomheders bæredygtighed.

reklame

Klima forandring

Politiet rydder klimaaktivister fra hjertet af Zürichs finansdistrikt

Udgivet

on

By

Klimaaktivister i "Rise up for Change" blokerer en indgang til Credit Suiesse for at protestere mod storbankernes finansiering af fossile brændstofprojekter, der skader miljøet i Zürich, Tyskland, 2. august 2021. Schweiz Rise Up For Change/Handout via REUTERS
Klimaaktivister i "Rise up for Change" blokerer en indgang til UBS for at protestere mod storbankernes finansiering af fossile brændstofprojekter, der skader miljøet i Zürich, Tyskland, 2. august 2021. Schweiz Rise Up For Change/Handout via REUTERS

Klimaaktivister i 'Rise up for Change' blokerer en indgang til UBS for at protestere mod storbankernes finansiering af fossile brændstofprojekter, der skader miljøet i Zürich, Tyskland, 2. august 2021. Schweiz Rise Up For Change/Handout via REUTERS

Politiet begyndte at rydde klimaaktivister fra hjertet af Zürichs finansdistrikt mandag (2. august), efter at de blokerede bankindgange for at protestere mod långivers finansiering af fossile brændstofprojekter, der skader miljøet, skriver Michael Shields.

Zürich -politiet førte sang- og sangaktivister væk, der havde indtaget positioner ved indgangene til Credit Suisse (CSGN.S) og UBS på Paradeplatz -pladsen i det schweiziske finansielle knudepunkt. (UBSG.S) efter at de nægtede at sprede sig.

reklame

"Credit Suisse og UBS har hidtil gjort alt andet end at reagere tilstrækkeligt på klimakrisen. Det er derfor, at klimajusteringsbevægelsen indtager Credit Suisse -hovedkvarteret og det nærliggende UBS -kontor i dag for at henlede opmærksomheden på konsekvenserne af de schweiziske finansinstituters passivitet , "Sagde Frida Kohlmann, talsmand for gruppen Rise Up for Change, i en erklæring.

Aktivister havde iscenesat et hoax uden for Credit Suisses hovedkvarter i sidste uge, der udgav sig som repræsentanter for den schweiziske bank og annoncerede en afslutning på dens finansiering af fossile brændstoffer. Læs mere.

Protesten kommer midt i en bølge af civil ulydighed fra aktivister i Schweiz, hvor klimaet varmer med cirka det dobbelte af det globale gennemsnit og ændrer dets berømte bjerglandskaber. Læs mere.

reklame

Læs

Klima forandring

Kommissionen vedtager nye retningslinjer for, hvordan man kan beskytte fremtidige infrastrukturprojekter mod klimaændringer

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har offentliggjort ny teknisk vejledning om klimabeskyttelse af infrastrukturprojekter for perioden 2021-2027. Disse retningslinjer vil gøre det muligt at integrere klimahensyn i fremtidige investeringer og udvikling af infrastrukturprojekter, hvad enten det drejer sig om bygninger, netværksinfrastruktur eller en række systemer og byggede aktiver. På denne måde vil europæiske institutionelle og private investorer kunne træffe informerede beslutninger om projekter, der anses for forenelige med Parisaftalen og EU's klimamål.

De vedtagne retningslinjer vil hjælpe EU med at gennemføre den europæiske grønne aftale, anvende instruktionerne i den europæiske klimalov og bidrage til grønnere EU -udgifter. De er en del af perspektivet om en netto reduktion i drivhusgasemissioner på -55% inden 2030 og klimaneutralitet i 2050; de respekterer principperne om 'energieffektivitetens forrang' og 'ikke at forårsage betydelig skade' og de opfylder kravene i lovgivningen for flere EU -fonde, f.eks. InvestEU, Connecting Europe Facility (CEF), European Regional Development Fund (EFRU), Samhørighedsfonden (CF) og Just Transition Fund (FTJ).

reklame

Læs

Klima forandring

Vi er nødt til at bekæmpe den globale opvarmning meget hurtigere - Merkel

Udgivet

on

By

Der er ikke gjort nok for at reducere kulstofemissionerne for at hjælpe med at tackle den globale opvarmning, Tysklands kansler Angela Merkel (billedet) sagde i sidste uge, skriver Kirsti Knolle, Reuters.

”Dette gælder ikke kun for Tyskland, men for mange lande i verden,” fortalte Merkel på en pressekonference i Berlin og tilføjede, at det var vigtigt at gennemføre foranstaltninger, der er forenelige med klimamålene i Parisaftalen.

Merkel, der skifter kansler senere på året, sagde, at hun i sin politiske karriere havde brugt meget energi på klimabeskyttelse, men var meget opmærksom på behovet for meget hurtigere handling.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending