Følg os

Energi

Fælles erklæring fra USA og Tyskland om støtte til Ukraine, europæiske energisikkerhed og klimamål

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

USA og Tyskland har udsendt en fælles erklæring efter den tyske kansler Angela Merkels besøg for nylig i Washington for at mødes bilateralt med den amerikanske præsident Joe Biden. Erklæringen vedrører det kontroversielle Nordstream 2-projekt, der har delt meninger i EU.

"De Forenede Stater og Tyskland er faste i deres støtte til Ukraines suverænitet, territoriale integritet, uafhængighed og valgte europæiske vej. Vi forpligter os igen i dag (22. juli) til at skubbe tilbage mod russisk aggression og ondartede aktiviteter i Ukraine og andre steder. De Forenede Stater lover at støtte Tysklands og Frankrigs bestræbelser på at skabe fred i det østlige Ukraine via Normandie-formatet. Tyskland vil intensivere sine bestræbelser inden for Normandiet-formatet for at lette gennemførelsen af ​​Minsk-aftalerne. USA og Tyskland bekræfter deres tilsagn om at tackle klimakrisen og træffe afgørende foranstaltninger for at reducere emissionerne i 2020'erne for at holde en temperaturgrænse på 1.5 grader Celsius inden for rækkevidde.

"De Forenede Stater og Tyskland er forenede i deres beslutsomhed om at stille Rusland til ansvar for dets aggression og ondartede aktiviteter ved at pålægge omkostninger via sanktioner og andre værktøjer. Vi forpligter os til at arbejde sammen via den nyetablerede højtstående dialog mellem Rusland og USA om Rusland og via bilaterale kanaler for at sikre, at USA og EU forbliver forberedt, herunder med passende værktøjer og mekanismer, til at reagere sammen på russisk aggression og ondartede aktiviteter, herunder russiske bestræbelser på at bruge energi som våben. Skulle Rusland forsøge at bruge energi som våben eller begå yderligere aggressive handlinger mod Ukraine, vil Tyskland handle på nationalt plan og presse på for effektive foranstaltninger på europæisk niveau, herunder sanktioner, for at begrænse russiske eksportkapaciteter til Europa i energisektoren, herunder gas og / eller i andre økonomisk relevante sektorer. Denne forpligtelse er designet til at sikre, at Rusland ikke misbruger nogen rørledning, herunder Nord Stream 2, for at opnå aggre sive politiske mål ved at bruge energi som et våben.

reklame

"Vi støtter energisikkerheden i Ukraine og Central- og Østeuropa, herunder de nøgleprincipper, der er nedfældet i EU's tredje energipakke om mangfoldighed og forsyningssikkerhed. Tyskland understreger, at det vil overholde både brevet og ånden i den tredje energipakke. med hensyn til Nord Stream 2 under tysk jurisdiktion for at sikre adskillelse og tredjepartsadgang. Dette inkluderer en vurdering af de risici, der er forbundet med certificering af projektoperatøren for EUs energiforsyningssikkerhed.

"De Forenede Stater og Tyskland er forenede i deres tro på, at det er i Ukraines og Europas interesse for gastransit via Ukraine at fortsætte ud over 2024. I tråd med denne tro forpligter Tyskland sig til at udnytte al tilgængelig gearing for at lette en udvidelse på op til 10 år til Ukraines gasovergangsaftale med Rusland, herunder udnævnelse af en særlig udsending til støtte for disse forhandlinger, til at begynde så hurtigt som muligt og senest den 1. september. USA forpligter sig til fuldt ud at støtte disse bestræbelser.

"De Forenede Stater og Tyskland er besluttsomme i deres forpligtelse til at bekæmpe klimaforandringer og sikre succesen med Parisaftalen ved at reducere vores egne emissioner i tråd med netto-nul senest i 2050 og tilskynde til styrkelse af andre klimas ambitioner store økonomier og samarbejde om politikker og teknologier for at fremskynde den globale netto-nul-overgang. Det er derfor, vi har lanceret klima- og energipartnerskabet mellem USA og Tyskland. Partnerskabet fremmer samarbejde mellem USA og Tyskland om udvikling af handlingsmæssige køreplaner for at nå vores ambitiøse emissionsreduktionsmål; koordinering af vores indenlandske politikker og prioriteter i sektorbestemte dekarboniseringsinitiativer og multilaterale fora; mobilisering af investeringer i energiomstilling og udvikling, demonstration og skalering af kritiske energiteknologier såsom vedvarende energi og lagring, brint, energieffektivitet og elektrisk mobilitet.

reklame

"Som en del af USA-Tysklands klima- og energipartnerskab har vi besluttet at etablere en søjle til støtte for energiomgangene i nye økonomier. Denne søjle vil omfatte et fokus på at støtte Ukraine og andre lande i Central- og Østeuropa. Denne indsats vil bidrager ikke kun til kampen mod klimaændringer, men vil støtte europæisk energisikkerhed ved at reducere efterspørgslen efter russisk energi.

"I tråd med disse bestræbelser forpligter Tyskland sig til at oprette og administrere en grøn fond for Ukraine til støtte for Ukraines energiovergang, energieffektivitet og energisikkerhed. Tyskland og USA vil bestræbe sig på at fremme og støtte investeringer på mindst 1 mia. $ I Grøn fond for Ukraine, herunder fra tredjeparter som enheder i den private sektor. Tyskland vil give en første donation til fonden på mindst 175 millioner dollars og vil arbejde for at udvide sine forpligtelser i de kommende budgetår. Fonden vil fremme brugen af vedvarende energi, lette udviklingen af ​​brint, øge energieffektiviteten, fremskynde overgangen fra kul og fremme kulstofneutralitet. USA planlægger at støtte initiativet via teknisk bistand og politisk støtte i overensstemmelse med fondens mål ud over programmer støtte markedsintegration, reguleringsreform og udvikling af vedvarende energi i Ukraines energisektor.

"Derudover vil Tyskland fortsætte med at støtte bilaterale energiprojekter med Ukraine, især inden for vedvarende energi og energieffektivitet samt støtte til kulovergang, herunder udnævnelse af en særlig udsending med dedikeret finansiering på 70 millioner dollars. Tyskland er også klar at lancere en Ukraine Resilience Package til støtte for Ukraines energisikkerhed. Dette vil omfatte bestræbelser på at beskytte og øge kapaciteten for omvendte strømme af gas til Ukraine med det formål at beskytte Ukraine fuldstændigt mod potentielle fremtidige forsøg fra Rusland for at skære gasforsyninger til landet Det vil også omfatte teknisk bistand til Ukraines integration i det europæiske elnet, der bygger på og i samordning med det igangværende arbejde fra EU og USA's Agentur for International Udvikling. Desuden vil Tyskland lette Ukraines optagelse i Tysklands Cyber ​​Capacity Building Facility , støtte indsatsen for at reformere Ukraines energisektor og hjælpe med at identificere muligheder t o modernisere Ukraines gastransmissionssystemer.

"De Forenede Stater og Tyskland udtrykker deres stærke støtte til Three Seas Initiative og dets bestræbelser på at styrke infrastrukturforbindelse og energisikkerhed i Central- og Østeuropa. Tyskland forpligter sig til at udvide sit engagement med initiativet med henblik på økonomisk støtte til projekter fra de tre Seas Initiative inden for regional energisikkerhed og vedvarende energi Derudover vil Tyskland støtte projekter af fælles interesse i energisektoren via EU-budgettet med bidrag på op til 1.77 milliarder dollars i 2021-2027. USA er fortsat forpligtet til at investere i Three Seas Initiative og fortsætter med at tilskynde til konkrete investeringer fra medlemmer og andre. "

Robert Pszczel, seniorofficer for Rusland og det vestlige Balkan, Division for offentlig diplomati (PDD), NATO HQ, var ikke alt for imponeret over aftalen:

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending