Følg os

Økonomi

EU-lovgivning betyder, at en million briter har ret til adgang til grundlæggende banktjenester

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

europaparlamentet_og_rådets_tilbagekommissionens_forslag_om_borgernes_ret_til_en_grundlæggende_bankkontoLabour-parlamentsmedlemmer vil i morgen (16. april) stemme for, at EU skal etablere en ret for EU-forbrugere til at åbne og få adgang til en grundlæggende betalingskonto.

Det anslås, at mere end 58 millioner personer (10 %) over 18 år i hele EU ikke har adgang til en bankkonto. Den nye lov betyder, at de kan åbne en billig, grundlæggende konto, som tilbyder dem alle de nødvendige funktioner til at indbetale og hæve penge, overføre penge online og foretage kortbetalinger.

Labours europæiske talsmand for økonomiske anliggender og næstformand for Europa-Parlamentets udvalg for økonomiske og monetære anliggender, Arlene McCarthy, MEP sagde: "Denne nye europæiske lov vil gøre det muligt for enhver, der lovligt opholder sig i EU, at åbne en grundlæggende betalingskonto med klare regler og sammenlignelige gebyrer, og nemt at skifte til en anden, der tilbyder bedre vilkår.

"Mere end en million mennesker i Storbritannien har ikke adgang til bankkonti. Et stigende antal mennesker i Storbritannien, der går gennem konkurs, bliver nægtet adgang til en grundlæggende bankkonto, på trods af at der ikke er nogen juridisk grund til det.

"Hvis du forhindrer folk i at være i stand til at holde en bankkonto, udelukker du dem i realiteten fra muligheden for at drage fordel af finansielle produkter og tjenester, tilbud og rabatter og måske vigtigst visse job, som kræver adgang til en bankkonto.

"Det skaber en unødvendig social kløft mellem dem, der har bankkonti, og dem, der ikke har."

McCarthy tilføjede: "I Storbritannien betyder bevægelsen mod universelle ydelsesbetalinger, at bankkonti bliver en stadig vigtigere måde for folk på ydelser eller med lav indkomst at administrere deres penge på.

reklame

"Kreditforeninger er på forkant og hjælper allerede folk med at administrere deres månedlige betalinger og sikre, at de har penge nok i slutningen af ​​måneden, og bankerne skal også spille deres rolle."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending