Følg os

Digitale økonomi

Kommissionens undersøgelse identificerer Europas førende IKT-knudepunkter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EIPE_POLES of Excellence_infographics_d3_v5Wondering what makes an ICT hotspot? Take a look at Munich, London, Paris or smaller cities such as Darmstadt identified in a new EU Atlas of ICT hotspots. This atlas shows where digital technologies thrive and examines the factors contributing to this success.

Most of Europe's ICT activity takes place in 34 regions across 12 countries (listed in the Annex). Key ingredients to success included access to top Universities and research centres and funding opportunities such as venture capital.

Europa-Kommissionens næstformand NeelieKroesEU said: "This is proof that digital success comes through a willingness to invest, an open mindset for innovation and planning. Europe needs to build these values today to be a global leader in technology."

reklame

Category rankings

Computer science graduates: UK provides eight out of the ten top regions.

Research and patenting activity: Germany ranks first.

reklame

Employment growth: Lisboa in Portugal and Rzeszowski in Poland are growing fastest.

Venture capital: Munich, Paris and London attract the most capital.

You don't have to be big to succeed!

The study also underlines the importance of smaller regions. For example, Darmstadt -a city of 150.000 people– building on its research & innovative output and on its active business community, ranks number seven at EU's top 10 ICT Poles of excellence. Other small-sized regions showing strong performance are Leuven, Karlsruhe or Cambridge.

Ingredients for digital success

A region's ICT excellence is linked to research and development activities, to the ability to take knowledge to market (innovation) and to building an intense business activity around this innovation. It seems that ICT thriving regions:

 • Are mostly long standing industrial areas;
 • have high-standard educational institutions and other key innovation players;
 • have long-term policies on research and innovation;
 • have enjoyed historical opportunities (such as being the political national capitals), and;
 • tend to cluster together (half of the 34 poles of excellence are neighbouring regions).

This effect is also observed in places such as the Silicon Valley (USA), Bangalore (India) or Changzhou (China).

Baggrund

This report addresses the EU Strategy to reinforce Europe's industrial and technology leadership in ICT. The report findings and the Atlas will be used in future EU policy formulation on encouraging innovation in the EU. They will also feed into EURIPIDIS project, which focuses on ICT innovation policy and on transferring the best research ideas to the market. Moreover, the JRC plans to analyse the technological diversity of ICT activity and its evolution; this will help identify complementarities between locations.

A European ICT Pole of Excellence (EIPEs) is a geographical area inside the EU, with best performing activities in ICT production, R&D and innovation, activities with a central role in global international networks.

The report looked at all EU regions (1,303 NUTS3 regions) in terms of ICT activity and assigned scores according to its relative weight; 14% of the regions scored above 20 points. The top 34 scored between 41 and 100.

The report analysed three elements (business activity, R&D and Innovation in the ICT sector) on the basis of their intensity (e.g. business turnover, turnover growth, number of employees), their internationalisation (e.g. how many international partners businesses/research centres/universities have) and networking (what is the role of each region in networks: which of them are hubs and connect directly to many partners, which of them have links that only allow few exchanges)

The findings relied on a Composite Indicator bringing together 42 Indicators to evaluate ICT activities. Several data sources and databases were used to elaborate the indicators and measurements: University rankings, citation indexes, information on European research projects' collaborations, how many global top R&D investor companies in ICTs are present in each region, venture capital funding or employment data and companies' turn over information.

European ICT Poles of Excellence (EIPE) Project udvikles af Fælles Forskningscenter and DG Connect.

Mere information

European ICT Poles of Excellence report
hashtags: #forskning #innovation
Neelie Kroes internet side
Følg Neelie videre Twitter

Bilag

Top performing regions according to the EIPE Composite Indicator

Niveau EIPE Rank Region name EIPE Score
1. niveau 1 München, Kreisfreie Stadt 100
2 Inner London - East 97
3 Paris 95
2nd tier 4 Karlsruhe, Stadtkreis 80
5 Cambridgeshire CC 78
6 Stockholms lan 77
7 Darmstadt, Kreisfreie Stadt 73
8 Uusimaa 70
9 Zuidoost-Noord-Brabant 70
10 Groot-Amsterdam 64
11 Arr. Leuven 61
3rd tier 12 Bonn, Kreisfreie Stadt 59
13 Hauts-de-Seine 59
14 Milano 59
15 Berlin 58
16 Dublin 57
17 Aachen, Kreisfreie Stadt 55
18 Delft en Westland 55
19 Oxfordshire 51
20 Edinburgh, City of 51
21 Stuttgart, Stadtkreis 50
22 Heidelberg, Stadtkreis 49
23 München, Landkreis 49
24 Arr. de Bruxelles-Capitale 48
25 Byen Kobenhavn 48
26 Berkshire 48
27 Wien 47
28 Madrid 46
29 Surrey 45
30 Frankfurt am Main, Kreisfreie Stadt 44
31 Hampshire CC 43
32 Erlangen, Kreisfreie Stadt 42
33 Yvelines 42
34 Dresden, Kreisfreie Stadt 41
Note: The table includes the ranking of 34 best scoring out of the 1303 European regions that scored above 41 points on the EIPE Composite Indicator (CI). 1st Tier regions score between 81 and 100, 2nd tier regions between 61 and 80 and 3rd tier regions between 41 and 60 on the EIPE CI. The scale of the EIPE Composite Indicator represents a normalized scale with minimum 0 and maximum 100. The EIPE raw indicator is a z-scores indicator computed over equally weighted 42 indicators. For further methodological details please refer to Annexes of the report and to the methodological report documenting the methodology behind the EIPE ranking.

Læs
reklame

Digitale økonomi

Kommissionen foreslår en vej til det digitale årti for at levere EU's digitale transformation inden 2030

Udgivet

on

Den 15. september foreslog Kommissionen en vej til det digitale årti, en konkret plan for at opnå den digitale transformation af vores samfund og økonomi inden 2030. Den foreslåede vej til det digitale årti vil oversætte EU's digitale ambitioner for 2030 ind i en konkret leveringsmekanisme. Det vil oprette en styringsramme baseret på en årlig samarbejdsmekanisme med medlemsstaterne for at nå frem til 2030 Digitale tiårsmål på EU -plan inden for områderne digitale færdigheder, digitale infrastrukturer, digitalisering af virksomheder og offentlige tjenester. Det har også til formål at identificere og gennemføre store digitale projekter, der involverer Kommissionen og medlemsstaterne. Pandemien fremhævede den centrale rolle, digital teknologi spiller i opbygningen af ​​en bæredygtig og velstående fremtid. Krisen afslørede især en kløft mellem digitalt egnede virksomheder og dem, der endnu ikke ville vedtage digitale løsninger, og fremhævede kløften mellem godt forbundne byer, landdistrikter og fjerntliggende områder. Digitalisering giver mange nye muligheder på den europæiske markedsplads, hvor mere end 500,000 ledige stillinger inden for cybersikkerhed og dataeksperter forblev ubesatte i 2020. I tråd med europæiske værdier bør Vejen til det digitale årti styrke vores digitale lederskab og fremme menneskecentreret og bæredygtig digital politik styrke borgere og virksomheder. Flere oplysninger findes i dette pressemeddelelse, Q & A og faktablad. Præsident von der Leyens Union of State -adresse er også tilgængelig online.

reklame

Læs

Digitale økonomi

Digital euro: Kommissionen hilser lanceringen af ​​det digitale euro-projekt velkommen af ​​ECB

Udgivet

on

Kommissionen glæder sig over beslutningen truffet af Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) om at lancere det digitale euro-projekt og starte sin undersøgelsesfase. Denne fase vil se på forskellige designmuligheder, brugerkrav og hvordan finansielle formidlere kan levere tjenester, der bygger på en digital euro. Den digitale euro, en digital form for centralbankpenge, ville tilbyde større valgmuligheder for forbrugere og virksomheder i situationer, hvor fysiske kontanter ikke kan bruges. Det vil støtte en velintegreret betalingssektor til at imødekomme nye betalingsbehov i Europa.

Under hensyntagen til digitalisering, hurtige ændringer i betalingslandskabet og fremkomsten af ​​kryptoaktiver ville den digitale euro være et supplement til kontanter, som skulle forblive bredt tilgængelige og anvendelige. Det vil støtte en række politiske mål, der er beskrevet i Kommissionens bredere digital finansiering og detailbetalingsstrategier, herunder digitalisering af den europæiske økonomi, øge euroens internationale rolle og støtte EU's åbne strategiske autonomi. Baseret på det tekniske samarbejde med ECB, der blev indledt i januar, vil Kommissionen fortsat arbejde tæt sammen med ECB og EU-institutionerne i hele undersøgelsesfasen med at analysere og teste de forskellige designmuligheder i betragtning af de politiske mål.

reklame

Læs

Digitale økonomi

Ny digital ressource lanceret til støtte for sundhed, social pleje og industriens innovation

Udgivet

on

Opnåelse af innovation er en ny ressource udviklet af Life Sciences Hub Wales for at informere og vejlede dem, der arbejder på tværs af innovation inden for industri, sundhed og social pleje. Den opsummerer nøgleforskning, giver kritisk indsigt og leverer friske perspektiver fra tværsektorielle tankeledere.

Denne nye digitale ressource gennemgår den rigdom af viden, der er tilgængelig om innovation inden for sundhed og social pleje for at udstyre dem, der har brug for det, med de mest relevante og vigtige oplysninger. Life Sciences Hub Wales har arbejdet tæt sammen med bidragydere, der spænder over sundhed, industri, akademi og social pleje, der leverer input.

Innovation opfattes af mange interessenter som afgørende for at katalysere systemomfattende ændringer og gøre en forskel for patienter og mennesker. En nylig undersøgelse bestilt af Life Sciences Hub Wales for Beaufort Research viste, at 97% af sundhed og social pleje betragtede innovation som meget vigtig sammen med 91% af industrien.

reklame

Barrierer kan imidlertid gøre innovation vanskeligere, herunder mangel på fælles sprog, ressourcer og engagement på tværs af sektorer. Life Sciences Hub Wales har skabt ressourcen Achieving Innovation til at hjælpe med at tackle disse udfordringer og identificere evidensbaserede løsninger og svar til at navigere i innovationsøkosystemet og fremtidssikre vores sundheds- og sociale plejesystemer.

Ressourcen er indstillet til regelmæssigt at blive opdateret med nyt materiale og lanceres med:

Cari-Anne Quinn, administrerende direktør for Life Sciences Hub Wales, sagde: ”Denne nye ressource kan spille en nøglerolle i at hjælpe interessenter med alle baggrunde med at navigere i sundheds- og socialplejeøkosystemerne i Wales og videre. Innovatorer har nøglen til omfattende transformation af sundhed, pleje og velvære i Wales, og denne ressource vil støtte dem i at opnå dette. ”

reklame

Minister for sundhed og sociale tjenester, Eluned Morgan, sagde: ”Innovation spiller en afgørende rolle i at støtte vores sundheds- og sociale plejesektorer i Wales til at levere nye ideer og teknologier i partnerskab med industrien. Jeg glæder mig over Life Sciences Hub Wales nye ressource for 'At opnå innovation' som et nøgleværktøj for innovatorer, der arbejder på at overvinde reelle udfordringer og få fat i spændende nye muligheder. Da vi etablerede og finansierede Life Science Hub Wales, var innovation kernen i dens etos - dette etos har spillet en nøglerolle i vores opsving og reaktion på virkningen af ​​COVID-19. ”

Dr. Chris Subbe, akut, respiratorisk og kritisk plejemedicinsk konsulent ved Betsi Cadwaladr University Health Board og senior klinisk lektor ved Bangor University, sagde: ”Jeg var meget glad for at kunne bidrage til ressourcen til opnåelse af innovation ved at undersøge vigtigheden af ​​at gøre innovation til en dagligdags vane.

I denne tid med ekstraordinært pres på vores evne til at yde kvalitetspleje er vi nødt til at finde måder at udvikle talent og ideer overalt, hvor de kommer. Denne nye ressource skal give tværfaglige innovatorer fra industri- og sundhedsbaggrund mulighed for at få den information, kontekst og det sprog, der kræves. ”

Darren Hughes, direktør for walisisk NHS Confederation, sagde: ”Vi glæder os over den nye Achieving Innovation-ressource fra Life Sciences Hub Wales, da vi har set virkningen af ​​innovation og serviceomdannelse som reaktion på Covid-19-pandemien. Ressourcen understøtter en dybere forståelse af innovation og supplerer vores rapport med flere agenturer udarbejdet af Swansea University, NHS Wales COVID-19-undersøgelsesrapport om innovation og transformation, der trækker fra en enorm evidensbase af personalerfaringer fra hele NHS Wales, der undersøger hvorfor og hvordan de innoverede og ser på praktiske anbefalinger til at fremme denne dagsorden.

"Når vi påbegynder opsving, er det bydende nødvendigt, at vi udnytter muligheden for at forbedre servicelevering, effektivitet, patientresultater, personalets trivsel og tilskynde til en kultur for læring og deling af bedste praksis på tværs af organisatoriske grænser."

Ressourcen kommer på et spændende tidspunkt for innovation i Wales med lanceringen af ​​Intensive Learning Academies tidligere i 2021. De første af deres slags i verden, disse verdensledende akademier leverer innovationsfokuserede undervisningskurser, forskning og skræddersyet rådgivning tjenester, hvor Life Sciences Hub Wales understøtter relevante partnere.

Hvis du gerne vil udforske ressourcen Achieving Innovation, Klik her

Om Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales sigter mod at gøre Wales til det foretrukne sted for innovation inden for sundhed, pleje og velvære. Vi hjælper med at fremme innovation og skabe meningsfuldt samarbejde mellem industri, sundhed, social pleje, regering og forskningsorganisationer.

Vi ønsker at hjælpe med at transformere både nationens sundhed og økonomiske velbefindende:

 • Fremskynde udviklingen og vedtagelsen af ​​innovative løsninger, der understøtter Wales sundheds- og sociale behov, og
 • samarbejde med industrien for at fremme økonomisk forbedring på tværs af biovidenskabssektoren og skabe forretningsvækst og job i Wales.

Vi gør dette ved at arbejde tæt sammen med kolleger inden for sundhed og social pleje for at forstå de udfordringer og pres, en organisation kan have. Når vi først er identificeret, arbejder vi sammen med industrien for at hjælpe med at kilde og støtte udviklingen af ​​innovative løsninger til at reagere på disse udfordringer med smidighed.

Vores team leverer skræddersyet rådgivning, skiltning og support til at fremskynde alle innovationsrejser, uanset om vi støtter en kliniker med en lys idé eller en multinationel organisation for biovidenskab.

Life Sciences Hub Wales hjælper med at katalysere ændringer i hele systemet ved at indkalde og organisere et tværsektorielt innovationsøkosystem. Disse forbindelser giver os mulighed for at skabe værdifulde netværk og matchmaking muligheder.

For at finde ud af mere, klik her.

Om ressourcen til opnåelse af innovation

Ressourcen lanceres med:

 • Otte indsigter til opnåelse af innovation- artikel, der samler nøgleindsigt og temaer fra hele ressourcen.
 • Vejviser opsummerende support og organisationer tilgængelige i Wales.
 • A narrativ gennemgang af innovationsbevis og litteratur.
 • A politisk gennemgang af den walisiske regerings tilgang til innovation.
 • blogs forfatter af ledere fra hele sundhed, industri og social pleje med fokus på innovation.
 • Podcasts, hvor tankeledere diskuterer innovationens udfordringer og muligheder.

Undersøgelsesreference:

"En nylig undersøgelse bestilt af Life Sciences Hub Wales for Beaufort Research viste, at 97% af sundheds- og socialplejen betragtede innovation som meget vigtig sammen med 91% af industrien. ”

Beaufort Research blev bestilt af Life Sciences Hub Wales til at gennemføre en anonym undersøgelse af tværsektorielle opfattelser af interessenter omkring organisationen og den bredere biovidenskabssektor i begyndelsen af ​​2021. Dette blev foretaget for at hjælpe med at informere Life Sciences Hub Wales 'fremtidige strategiske retning.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending