Følg os

Økonomi

2014 EU-budget vedtaget

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 stor_budgetaftaleEuropa-Parlamentet og det litauiske EU-formandskab har meddelt, at de nåede til enighed om 2014 EU-budget.

Ifølge budgetkommissær Janusz Lewandowski har Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd efter over 16 timers forhandlinger nået til enighed om EU-budgettet for 2014 den 11. november.

MEP Anne Jensen (ALDE, DK), der styrer EU-budgettet for 2014 gennem Parlamentet, beskrev næste års budget som "et sparebudget" i betragtning af, at det er næsten 6 % ned i forhold til 2013. Hun udtrykte dog sin tilfredshed, fordi det lykkedes Folketinget "at sikre flere midler til vækstpolitikker for forskning, uddannelse og innovation og til humanitær indsats bistand i Mellemøsten." Det sagde formanden for Parlamentets budgetudvalg, Alain Lamassoure (EPP, FR). »Parlamentet har taget sit ansvar ved at acceptere et lavere budget. Men det lykkedes os at få prioriteterne rigtigt og forhindre EU i at starte 2014, det første år under den nye flerårige finansielle ramme, i minus."

På den anden side, Den litauiske vicefinansminister Algimantas Rimkūnas, formand for ØKOFIN-rådet (budget) sagde: "På det tidspunkt, hvor mange medlemslande stadig står over for økonomiske begrænsninger, lægger det aftalte EU-budget ikke større byrder på deres budgetter og sikrer samtidig, at der bruges penge på de vigtigste prioriteter såsom ungdomsbeskæftigelse og støtte til små og mellemstore virksomheder. store virksomheder."

Kommissionens oprindelige forslag til EU-budgettet for 2014 beløb sig til 142.6 mia. EUR i forpligtelser og 136.1 mia. EUR i betalinger. Rådets holdning var 142.2 mia. EUR i forpligtelser og 135 mia. EUR i betalinger. Desuden anmodede Europa-Parlamentet om 143.1 mia. EUR i forpligtelser og 136.4 mia. EUR i betalinger. Endelig vil EU-budgettet for 2014 udgøre 142.6 mia. EUR i forpligtelser og 135.5 mia. EUR i betalinger.

Rådet og Parlamentet bør formelt godkende aftalen om EU-budgettet for 2014 inden for 14 dage.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending