Følg os

Energi

Interview: En samtale med ambassadør Urban Rusnák, generalsekretær for energichartertraktaten Sekretariat

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

rot_Urban_RusnakEnergicharteret har potentialet til at blive en af ​​de førende organisationer inden for international energistyring - energicharter Generalsekretær Ambassadør Urban Rusnák (billedet) taler til EU-reporter.

Så vidt internationale energiorganisationer når ud til, ser Energy Charter ud til at være en af ​​de mere 'søvnige' aktører i det globale energistyringslandskab. Du er for eksempel ikke så bredt kendt som IEA eller OPEC, og selv den såkaldte russisk-drevne gas OPEC har tendens til at få mere omtale inden for internationale mediekredse. Føler du, at dette er en rimelig vurdering?

Internationale organisationer generelt og internationale energiorganisationer i særdeleshed er kun så søvnige som medierne ønsker at gøre dem. Mere end det, de har tendens til at blive bragt ud af deres 'dvale' af tempoet i internationale begivenheder, især dem, som de er designet til at tage fat på. FNs Sikkerhedsråd fremhæves for eksempel af de internationale medier, når der er en global sikkerhedskrise af en eller anden form, FNs flygtningeagentur, når en sikkerhedskrise bliver til en humanitær krise, OPEC, når der er en oliepris et chok som det, der fandt sted i anden halvdel af 2008 osv.

reklame

Energy Charter er en international energiorganisation, der har udviklet sig på grundlag af Energy Charter-traktaten (ECT) fra 1994, som har 54 kontraherende parter og underskrivere. Det har også mere end 20 observatører, der består af både lande og internationale organisationer. Traktatens hovedopgave såvel som den samlede charterproces er at fremme energisikkerhed for alle dens medlemmer på en lige og upartisk måde. Dette inkluderer at tage sig af producenternes (af energi), forbrugere og lande, der er involveret i transit af energi.

Rent praktisk betyder dette, at vi arbejder for at beskytte såvel som at securitisere investeringer i vores medlemsstater, fremme handelen med energivarer og -tjenester, tjene til at lette uhindret strøm af energitransit over grænserne af vores medlemslande, fortaler strategier for energieffektivitet og understrege anerkendelsen af ​​en stats ret til at udøve suverænitet over dens naturlige ressourcer. ECT forsyner sin valgkreds med konkrete tvistbilæggelsesmekanismer: forligs- og voldgiftsprocedurer for investor-stat og stat-til-stat-tvister, der uundgåeligt opstår igen og igen.

Sådanne aktiviteter er i det væsentlige vores 'brød og smør': de udgør de daglige aktiviteter i energicharterprocessen og ledes af vores sekretariat i Bruxelles. Hvis dette får os til at fremstå 'søvnige' for de internationale medier, så skal det være det.

reklame

Så det ser ud til, at min vurdering ikke er helt berettiget?

Se, som en organisation, hvis primære bekymring er international energisikkerhed, har medierne en tendens til at rette sig efter os, når energisikkerhed som emne er i rampelyset. Dette kan være under et topmøde på højt niveau, når f.eks. Rusland og EU sigter mod at nå til enighed om energi: begge parter kan henvise til nogle af de grundlæggende principper i energicharteret som et middel til at basere deres samarbejde. Globale fora som G8 henviser også til chartret og dets grundlæggende principper, når de udbreder politiske erklæringer.

Bagsiden er, at medierne også har tendens til at tage op i Energy Charter, når en energisikkerhedskrise af en eller anden form opstår. Et eksempel er gaskrisen mellem Rusland og Ukraine, der fandt sted i januar 2009. Mens parterne foretrak at løse denne sag alene, var ECT-bestemmelser tilgængelige for dem, hvis de ville have valgt at vende tilbage til disse som et middel til tvistbilæggelse.

Energicharteret blev udtænkt i slutningen af ​​den kolde krig, og ECT har eksisteret siden 1994. Du blev generalsekretær for Energicharter-sekretariatet den 1. januar 2012 og vil fungere i stillingen i 5 år. Hvad var dine hovedmål for chartret, da du tiltrådte, og hvad håber du at opnå i din periode som generalsekretær?

Da det (såkaldte) europæiske energicharter blev udtænkt og næret af dets grundlæggere i begyndelsen af ​​1990'erne, led projektet bestemt ikke af manglende politisk ambition. Projektets vigtigste politiske arkitekt, den daværende premierminister i Nederlandene, Ruud Lubbers, forudså en "stor billet" mulighed for at skabe en juridisk ramme for Eurasien med det formål at stimulere investorernes tillid. Amerikanske og europæiske olie- og gasselskaber så på det tidspunkt nye forretningsmuligheder 'mod øst', mens kapitalberøvede sovjetmarkeder desperat havde brug for investeringer og inspirerede således win-win-orienteret energisamarbejde. Energicharteret opstod som et meget ambitiøst projekt med gensidigt fordelagtigt internationalt energisamarbejde.

Betingelserne har ændret sig betydeligt siden starten af ​​Energy Charter-projektet for mere end to årtier siden. Dagens globale energimiljø står over for en række nye udfordringer, der næppe var kendt i de tidlige 1990'ere. Energiproducerende amter er ”kommet i front”, mens forbrugerlandene alt for ofte nævner energiforsyningssikkerhed som en hovedprioritet. Når det er sagt, kan energisikkerhed ikke længere baseres på den antagelse, at det kun handler om forsyningssikkerhed. Behovssikkerhed er en vigtig faktor, der skal tages i betragtning i den samlede globale diskussion om energisikkerhed. Desuden er klimadebatten og emnerne om energieffektivitet steget til niveauer af fremtrædende position, som vi ikke tidligere har set

Da jeg tiltrådte stillingen som generalsekretær, tildelte jeg mig selv den centrale opgave at sikre, at energicharteret var i stand til at rejse sig for effektivt at imødekomme de globale energiudfordringer, der hersker på nuværende tidspunkt. Jeg ser mit kernejob som at sikre, at Energy Charter-processen ikke kun forbliver relevant i betragtning af den skiftende globale energisammenhæng, men er i stand til at trives i den ændrede indstilling. Charteret skal blive en del af løsningen på dagens og morgendagens globale energiudfordringer snarere end de i går. Det har alt potentiale til at blive en 'styringsmagt' inden for investeringsområdet, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at se dette ske.

Rent praktisk betyder dette, at charterprocessen skal ”moderniseres” eller reformeres for at imødekomme interessen for dens meget forskellige valgkreds af medlemslande. Som du måske ved, spænder disse fra lande, der er så forskellige som Portugal og Mongoliet eller Schweiz og vores nyeste medlem, Afghanistan, som tiltrådte ECT sommeren 2013.

Modernisering (af charterprocessen)? Hvad indebærer dette i praksis, og hvordan moderniserer du en international energiorganisation med en så forskellig valgkreds af medlemslande?

Modernisering er ikke et begreb, som jeg selv kan hævde at have opfundet. Processen med modernisering af energicharteret var allerede begyndt, før jeg blev generalsekretær, og der blev tilbudt en køreplan fra Energy Charter-konferencen, vores centrale beslutningstagende organ, om hvordan moderniseringsprocessen skulle fortsætte.

Medlemmerne af energichartertraktaten startede processen med at udvide energicharterets geografiske anvendelsesområde for at søge efter optimale instrumenter til implementering af dets kerneprincipper i et nyt, hurtigt skiftende internationalt energimiljø. Vores eksisterende medlemmer ønsker at se flere lande tilslutte sig ECT, da de mener, at traktatens bestemmelser såvel som de grundlæggende principper, som den er baseret på, er relevante for et meget bredere område (af lande). Dette er ikke overraskende - Energicharteret handler om at anvende retsstatsprincippet i de lande, hvor traktaten er juridisk bindende. Hvem kan bebrejde vores medlemmer for at de ønsker, at retsstatsprincippet anvendes bredere inden for rammerne af internationalt energisamarbejde?

Desuden er vi også nødt til at styrke forholdet mellem vores eksisterende medlemmer for at skabe større tillid til chartringsprocessen. Dette er alt sammen en del af vores for nylig udlagte "konsolideringsstrategi", der tjener til at supplere udvidelsen af ​​chartrets geografiske anvendelsesområde. Strategien med at konsolidere vores eksisterende medlemskab er efter min mening begyndt at betale udbytte. Vi håber meget at gøre fremskridt i tæt samarbejde med Rusland inden for rammerne af energicharterprocessen. Ruslands forslag om styrkelse af den internationale energisikkerhed svarer meget til bestemmelserne i energicharteret, og vi arbejder på at finde en stærkere fælles grund.

Hvor realistiske er nogle af disse mål, og kan de opnås i din femårsperiode som generalsekretær?

Jeg tror, ​​at det er vigtigt for dine læsere at forstå, at alt det, jeg kort har beskrevet ovenfor, er blevet godkendt af vores kontraherende parter gennem den bindende beslutning fra Energy Charter Conference. Modernisering af energicharteret blev oprindeligt bestilt af vores medlemmer på chartretkonferencen i Rom i 2009, og vi har set på at bygge videre på dette, siden jeg blev generalsekretær.

Dette er vigtigt. Uden et sådant mandat ville det være umuligt for mig at udføre mit job. På baggrund af vores mandat har vi fastlagt vores strategi for modernisering under hensyntagen til vores ønske om at konsolidere og udvide chartringsprocessen. På mange måder genopfinder vi vores identitet som en institution for global energistyring på basis af modernisering, hvilket vigtigst af alt er nøjagtigt, hvad vores valgkreds har godkendt. Som nævnt ovenfor er der et stigende ønske om at udvide retsstaten inden for global energi, hvilket er det, vi stræber efter at levere.

Er reformen af ​​energicharteret lettere på grund af det faktum, at du har et mandat fra dine medlemslande?

Reform af enten nationale eller internationale organer er aldrig helt 'en tur i parken'. Dog skal dine læsere også forstå, at vores valgkreds støtter energicharteret og ønsker at se det udvidet både i geografisk omfang og relevans. Dette er en vigtig del af moderniseringsprocessen. Energicharteret handler om at opbygge og fremme energisamarbejde i enhver forstand. Vi søger at give 'minimale standarder' med hensyn til fælles regler (den bindende ECT) og give en platform til at udveksle synspunkter om disse regler, til at udjævne forskelle, gennemgå energipolitikker osv.

Dette er en fuldt udbygget tjeneste, som charterprocessen leverer, og ledes af energicharter-sekretariatet. Alt ovenstående hjælper med forudsigelighed, gennemsigtighed og letter karakteren af ​​operationer i den internationale energihandel, hvilket er i alle interessenters interesse. Dette er grunden til, at vores valgkreds ønsker at reformere energicharterprocessen for at blive mere 'moderne' i nutidens forstand af ordet og udvide i geografisk dækning.

Og hvordan er udsigterne til at udvide dit geografiske omfang?

Faktisk bliver chartret mere og mere attraktivt for lande uden for vores traditionelle valgkreds. Afghanistan har netop afsluttet tiltrædelsesprocessen til ECT som nævnt ovenfor, mens ratificeringen af ​​ECT i Jordan og Pakistan skrider frem. Vi håber, at Montenegro vil afslutte forberedelserne til tiltrædelse inden årets udgang. Vi arbejder også tæt sammen med Indonesien, Marokko og Serbien, mens vores forhold til Kina har fået noget nyt momentum.

Meget af dette er stadig i gang. Da energivirksomheden får en højere profil internationalt, er jeg dog overbevist om, at vi vil blive mere attraktive for endnu en bredere vifte af lande og udvide det geografiske omfang af vores medlemskab i overensstemmelse med vores nuværende valgkreds.

Og hvad med jeres forhold til energiindustrien? Du ser ud til at være meget fokuseret på din mellemstatslige proces, som branchekritikere hævder, at den ikke er så gennemsigtig og ikke fuldt ud tager hensyn til virksomhedens "katalog over bekymringer". Industri er trods alt en vigtig interessent i det internationale energispil?

Du rammer neglen på hovedet ved at identificere industrien som en vigtig interessent inden for internationale energirelationer og rimelige investeringsprocesser. Energicharteret ignorerer på ingen måde dette. I princippet blev hele Charter-konceptet bygget op omkring den private sektors interesser, da dets grundlæggere ikke var naive over for det faktum, at det var industrien, der rent faktisk skulle foretage investeringerne, især i de opstrøms energisektorer i energirige lande.

Dette var grunden til, at ECT var baseret på et væld af instrumenter til beskyttelse af investorer, der var bindende for traktatens medlemsstater. Når det er sagt, handler investeringsbeskyttelse under ECT lige så meget om at beskytte investorer mod energiproducerende lande, der ville investere i EU-medlemsstater eller andre lande, der er kontraherende parter i traktaten (dvs. Japan, Tyrkiet osv.).

ECT handler om at afveje interesserne for forsyningssikkerhed med efterspørgselssikkerhed, da vores valgkreds repræsenterer den fulde mangfoldighed i energiværdikæden. Det er vores job at passe på alle vores medlemmer på en ikke-diskriminerende måde, og det er virksomhederne fra disse lande, som traktaten søger at beskytte mest, da det er dem, der skal foretage den egentlige investering.

Uanset om investoren er et internationalt olieselskab, en statsejet 'national mester' eller en anden type markedsaktør, ser vi ikke rigtig på det. Vi tilbyder simpelthen at beskytte dem mod vilkårlig regulering og anspore investorernes tillid ved at udjævne spillerne for investorer.

Interessant at bemærke er det faktum, at vi hører om et stigende antal investor-state tvistesager, der involverer ECT i EU, som genereres af virksomheder fra EU, snarere end ECT voldgiftssager i de klassiske "upstream" energilande . EU's indre energimarked er under udvikling, og ny lovgivning er ved at blive navnet på spillet, hvilket giver nye muligheder for at nævne ECT i tvistbilæggelsesprocedurer. Tiderne har ændret sig betydeligt siden energicharteret blev udtænkt.

Har chartret nogen praktiske instrumenter, der forbinder det med industrien? Du ser ud til at fremme industriens interesser ved at tilbyde at beskytte investeringer, men hvordan kommunikerer du rent faktisk med energiindustrien, da du strengt taget er en mellemstatlig proces?

Dette er et godt og vigtigt spørgsmål. Mens du måske har ret i din opfattelse af, at Energy Charter er en noget regeringstung mekanisme, startede vi for ca. 10 år siden Industry Advisory Panel (IAP) under Energy Charter som vores vindue til den internationale energiindustri.

I dag består IAP af omkring 38 internationale energiselskaber fra hele vores valgkreds og holder møder med jævne mellemrum for at diskutere et helt katalog over emner, som du nævner ovenfor. Disse har mest at gøre med emner inden for regeringsrelationer, der spænder fra regulering, ny lovgivning, energieffektivitet samt en række andre branchespecifikke spørgsmål, som påvirkes af regeringernes handlinger. IAP følger også markedsudviklingen ganske nøje, da chartret har kapacitet til at give information om alle de nyeste tendenser.

IAP er formand for hr. Howard Chase, en karriere lang energibranchen professionel på højt niveau, og dens arbejde ledes i koordination med vores sekretariat i Bruxelles. Medlemskab af IAP for virksomheder er gratis, men giver dem en stærk stemme i internationale regeringsanliggender. Det hjælper ligeledes virksomheder med gennemsigtighed ved at gøre den internationale regering mere tilgængelig og fungerer som en tillidsskabende foranstaltning inden for rammerne af investor-stat forhold.

Det er en af ​​de mere nyttige værktøjskasser, der er tilgængelige for branchen. I sidste ende styrker og securiterer det energiinvesteringer yderligere ved at give virksomhederne adgang til mere pålidelig information om den seneste energiudvikling i vores valgkreds. Dette handler om energicharteret. IAP'en er som et vindue bred åben for nye deltagere. Jeg synes, det er god værdi.

Generalsekretær, det har været en fornøjelse at tale med dig, tak.

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending