Følg os

Økonomi

Den fælles afviklingsmekanisme er hjørnestenen i bankunionen, siger EØSU

DEL:

Udgivet

on

Kompress_farverC+Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg ser frem til oprettelsen af ​​den fælles afviklingsmekanisme (SRM), som det ser som en milepæl i etableringen af ​​bankunionen. Det vil gøre reglerne om inddrivelse og afvikling af banker konsekvente i hele EU.

EØSU betragter bankunionen som nøglen til at genoprette tilliden blandt erhvervslivet og offentligheden og som en måde at vende tilbage til vækst i Europa. Det vil også bidrage til at mindske fragmenteringen af ​​det indre marked, som stadig plager erhvervslivet i hele Europa.

Udvalget sagde, at håndtering af både tilsyn og bankafvikling på samme myndighedsniveau var et skridt i den rigtige retning. Førstnævnte vil blive håndteret af den fælles tilsynsmekanisme og sidstnævnte - af den fælles afviklingsmekanisme. Forudsætningen for en effektiv SRM er dens evne til at blive mobiliseret hurtigt, sagde EØSU.

Med hensyn til den fælles bankafviklingsfond, hvis mål er at sikre finansiel stabilitet og effektiviteten af ​​bankafvikling, fremhævede EØSU behovet for at skabe klarhed om fondens retsgrundlag. "Fondens retsgrundlag skal afklares så hurtigt som muligt, og alle de udfordringer, der er forbundet med at oprette fonden, såsom risikoen for moralsk fare, skal løses på forhånd," sagde Daniel Mareels (Employers Group, Belgien).

Ifølge udvalget er det afgørende, at afviklingsfonden har tilstrækkelige finansielle ressourcer, for at den kan være effektiv. Medlemmer af Afviklingsrådet skal være uafhængig og demokratisk kontrol af deres beslutning sikret.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending