Følg os

Økonomi

Svensk politi fjerner russisk arrestordre mod William Browder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

magnitsky_1526857cDet svenske politi har informeret William Browder (billedet), lederen af ​​den globale retfærdighedskampagne for Sergei Magnitsky, om, at de har fjernet den russiske arrestordre i forhold til ham fra svensk politis databaser.

Efter Browders vellykkede kampagne for at pålægge økonomiske sanktioner og visumsanktioner mod de russiske embedsmænd, der dræbte Sergei Magnitsky i USA, gengældte den russiske regering ved at indlede politisk motiverede straffesager mod ham i Rusland, som endte med at hr. Browder blev dømt in absentia i ni. år sammen med Browders myrdede advokat, Sergei Magnitsky, posthumt i den første posthume retssag nogensinde i russisk historie.

Browder planlagde at rejse til Sverige i september for at holde en præsentation for det svenske parlament på invitation af Mats Johansson MP om fremskridtene med at implementere Magnitsky-sanktioner i Europa. Forud for sit besøg ansøgte Browder de svenske myndigheder om et brev om sikker passage for at få forsikring om, at han ikke ville blive arresteret på en russisk arrestordre, når han ankom til Sverige. Den svenske regering nægtede at give ham det brev, og hans rejse blev aflyst.

Sveriges beslutning var i strid med Tysklands, Frankrigs, Storbritanniens og Interpols beslutninger om ikke at handle efter russiske anmodninger mod Browder.

Efter et højlydt nationalt og internationalt tumult over den svenske regerings modvilje mod at garantere friheden for Browder til at føre kampagne i denne sag i Sverige, har Rikskriminalpolisen, den svenske politimyndighed, skrevet til Browders advokater og givet ham forsikringer om, at han faktisk ville være sikker rejse til Sverige.

"Vi kan derfor forsikre dig om, at din klient ikke ville være blevet tilbageholdt på grund af anmodningen om udlevering fra Rusland baseret på de udbredelser, som Interpol anså i strid med Interpols forfatning," sagde den svenske politimyndighed i deres brev.

Brevet fortsatte med at sige, at det har slettet alle data på Browder fra det svenske politis datasystemer. "Oplysningerne i relation til hr. Browder vil blive slettet...Denne beslutning skyldes en meddelelse fra Interpols generalsekretariat...hvor en spredning fra Den Russiske Føderation modtaget i Stockholm...i år, vedrørende ovennævnte person, betragtes som et opslag af politisk karakter og dermed ikke godkendt i henhold til Interpols forfatning,” lyder det fra den svenske politimyndighed i deres underretning.

reklame

”Jeg ser frem til at komme til Sverige for at fortsætte min kampagne for at få den svenske regering til at stoppe Sergei Magnitskys torturister og mordere i at komme til Stockholm og fra at opbevare deres blodpenge i svenske banker. Jeg er glad for, at de svenske retshåndhævende myndigheder vil tillade mig at rejse sikkert til Sverige,” sagde Browder.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending