Følg os

Økonomi

Det europæiske semester 2014: Kommissionen offentliggør årlige økonomiske prioriteringer for EU og synspunkter om euroområdets budgetudkast

DEL:

Udgivet

on

EU_flag_blæserI midten af ​​november (datoen bekræftes) vil Europa-Kommissionen offentliggøre en række vigtige dokumenter for at sætte gang i det fjerde europæiske semester, EU's økonomiske politikkalender.

  • Den årlige vækstundersøgelse vil opstille generelle økonomiske og sociale prioriteter for EU for det kommende år. AGS er en køreplan, som medlemslandene skal følge, når de udarbejder fremtidige budgetter og reformplaner, og danner scenen for de specifikke anbefalinger, som Kommissionen kommer med til medlemslandene hvert forår.
  • Alert Mechanism Report vil screene alle 28 EU-økonomier for potentielle økonomiske risici og give en tidlig advarsel om ubalancer såsom boligboom eller bankkriser. Den angiver, hvilke lande der berettiger til en dybtgående gennemgang af deres økonomier.
  • I år er første gang, Kommissionen vil offentliggøre sine udtalelser om eurolandenes udkast til budgetplaner for 2014. Dette er en del af nye regler for økonomisk styring (kendt som Two Pack), som trådte i kraft i maj 2013, og som gør det muligt at for tættere koordinering af euroområdets budgetter og økonomiske politikker.
  • Der vil også være rapporter om foranstaltninger truffet af visse medlemsstater i henhold til proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud (EDP) samt udtalelser fra Kommissionen om de økonomiske partnerskabsprogrammer forelagt af euroområdets medlemsstater under EDP. Programmerne er også en nyhed i det nye økonomiske styringssystem, og programmerne indeholder strukturelle reformer, der skal gennemføres for at rette op på underskuddet på en varig måde.
  • Endelig vil Kommissionen offentliggøre sin årlige fælles beskæftigelsesrapport, som vil give et overblik over arbejdsmarkedet og sociale tendenser og reformer, og en rapport om det indre markeds funktion.

Baggrund

Det europæiske semester blev indført i 2010 for at hjælpe medlemslandene med at arbejde hen imod de samme mål, som er fastlagt i EU's langsigtede vækststrategi, Europa 2020. Semesteret udstikker en klar tidsplan for budget- og økonomisk politik, der sikrer, at medlem stater taler med hinanden, før de vedtager reformer, der kan få konsekvenser for deres naboer.

Europa 2020 hjemmeside

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending