Følg os

Økonomi

Kommissionens forslag om at garantere borgernes advokat adgangsret til at blive lov

DEL:

Udgivet

on

Europa-KommissionenEt forslag fra Europa-Kommissionen, der garanterer retten for alle borgere i EU til at blive rådgivet af en advokat, når de står over for en straffesag, er blevet formelt vedtaget i dag efter godkendelse fra Ministerrådet. Dette fulgte efter en afstemning i Europa-Parlamentet om at godkende direktivet den 10. september (MEMO / 13 / 772). I praksis betyder det, at alle mistænkte – uanset hvor de befinder sig i EU – fremover vil være sikret ret til at blive rådgivet af en advokat fra de tidligste stadier af sagen, indtil de afsluttes. Hvor en mistænkt bliver anholdt, vil de nye regler sikre, at personen har mulighed for at kommunikere med sin familie. Hvis de er uden for deres hjemland, vil borgerne have ret til at være i kontakt med deres lands konsulat.

"Denne lov er en sejr for retfærdigheden og en sejr for borgernes rettigheder i Den Europæiske Union," sagde Kommissionens næstformand og kommissær for retfærdighed, Viviane Reding. "Dette er det tredje forslag fra Europa-Kommissionen om at garantere retfærdig rettergang for mennesker overalt i EU, uanset om de er hjemme eller i udlandet. Vi leverer vores løfte om at styrke borgernes rettigheder overalt i Europa. Og med "vi" Jeg mener MEP'er og nationale ministre. Især vil jeg takke ordføreren Oana Antonescu og minister Alan Shatter, som for deres engagerede og hurtige arbejde med dette vigtige forslag. Bolden ligger nu hos medlemslandene til ikke at tabe tid, men implementere denne lov i deres nationale systemer før snarere end senere, til gavn for vores borgere."

Efter dagens vedtagelse vil loven blive offentliggjort i EU's Tidende inden for uger, hvorefter medlemslandene har tre år til at implementere den i national lovgivning. Når den nye lov er trådt i kraft, vil den gælde for anslået 8 millioner straffesager hvert år i de 28 medlemslande.

Baggrund

Retten til adgang til en advokat (IP / 11 / 689) er det tredje direktiv i en række forslag – som alle nu er blevet vedtaget – for at garantere minimumsrettigheder til en retfærdig rettergang overalt i EU. De øvrige er retten til oversættelse og tolkning, vedtaget i 2010 (se IP / 10 / 1305) og retten til information i straffesager, vedtaget i 2012 (se IP / 12 / 575). Kommissionen er indstillet på at fortsætte på denne køreplan med endnu et sæt retfærdig rettergang for borgere, der forventes til efteråret.

Adgang til advokatrettigheder er afgørende for at opbygge tillid til EU's fælles retsområde, især når mistænkte anholdes som følge af en Europæiske arrestordre (IP / 11 / 454). Kommissionen arbejder på at opnå fælles minimumsstandarder for proceduremæssige rettigheder i straffesager for at sikre, at mistænktes og anklagedes grundlæggende rettigheder er tilstrækkeligt beskyttet i hele EU.

Der er over 8 millioner straffesager i EU hvert år. Retten til forsvar for enhver, der er mistænkt for en forbrydelse, er bredt anerkendt som et grundlæggende element i en retfærdig rettergang. Men de betingelser, hvorunder mistænkte kan konsultere en advokat, er forskellige fra medlemsstat til medlemsstat. For eksempel kan den person, der er mistænkt for en forbrydelse, muligvis ikke se en advokat under politiafhøring. Fortroligheden af ​​deres kontakter med deres advokat bliver muligvis ikke respekteret. Og personer, der er eftersøgt i henhold til en europæisk arrestordre, kan i øjeblikket ikke have fordel af en advokat i det land, hvor arrestordren er udstedt, før de er overgivet til det land.

reklame

Der er lignende divergenser med hensyn til mistænktes ret til at lade en pårørende, arbejdsgiver og deres konsulat vide, hvornår de er blevet anholdt. Enkeltpersoner får muligvis ikke systematisk tilbudt denne ret, får den måske først på et sent tidspunkt i processen eller bliver måske ikke informeret, når deres familie er blevet kontaktet.

Direktivet vil garantere disse rettigheder i praksis ved at:

  • Tilvejebringelse af ret til adgang til en advokat fra første fase af politiafhøring og under hele straffesagen;
  • tillade en ret til passende, fortrolige møder med advokaten, så den mistænkte effektivt kan udøve deres forsvarsrettigheder;
  • at tillade advokaten at spille en aktiv rolle under afhøring;
  • at sikre, at når en mistænkt er anholdt, kan nogen, såsom et familiemedlem, gøres opmærksom på anholdelsen, og at der er mulighed for, at den mistænkte kan kommunikere med deres familie;
  • tillade mistænkte i udlandet at være i kontakt med deres lands konsulat og modtage besøg, og;
  • at tilbyde personer, der er underlagt en europæisk arrestordre, mulighed for juridisk rådgivning i både det land, hvor anholdelsen er foretaget, og det land, hvor den blev udstedt.

Retten til en retfærdig rettergang og forsvar er fastsat i artikel 47 og 48 i EU's charter om grundlæggende rettigheder; samt i artikel 6 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK). Retten til at kommunikere med en tredjepart er en af ​​de vigtige sikkerhedsforanstaltninger mod mishandling, der er forbudt i henhold til artikel 3 i EMRK.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending