Følg os

Ukraine

Russia’s war of aggression against Ukraine: Wagner Group and RIA FAN added to the EU’s sanctions list

DEL:

Udgivet

on

Rådet besluttede den 13. april at tilføje Wagner-gruppen og RIA FAN til listen over dem, der er omfattet af EU's restriktive foranstaltninger for handlinger, der underminerer eller truer Ukraines territoriale integritet, suverænitet og uafhængighed. Beslutningen fuldender "Wagner-pakken", der blev vedtaget den 25. februar, og understreger den internationale dimension og alvoren af ​​gruppens aktiviteter samt dens destabiliserende indvirkning på de lande, hvor den er aktiv.

Wagner Group – already subject to EU sanctions under the Global Human Rights Sanctions Regime – is a Russia-based unincorporated private military entity established in 2014, which is led by Dimitriy Utkin and financed by Yevgeniy Prigozhin. The Wagner Group is actively participating in the Russian war of aggression against Ukraine and stod i spidsen for angrebene mod de ukrainske byer Soledar og Bakhmut.

RIA FAN er en del af Patriot Media Group, en russisk medieorganisation, hvis bestyrelse ledes af Yevgeniy Prigozhin. Nyhedsbureauet er involveret i regeringsvenlig propaganda og desinformation om Ruslands angrebskrig mod Ukraine.

Samlet set gælder EU's restriktive foranstaltninger med hensyn til handlinger, der underminerer eller truer Ukraines territoriale integritet, suverænitet og uafhængighed nu for i alt 1 473 personer og 207 enheder. De udpegede er underlagt en indefrysning af aktiver og EU-borgere og virksomheder er forbudt at stille midler til rådighed til dem.

I Det Europæiske Råds konklusioner af 23. marts 2023 gentog EU sin beslutsomme fordømmelse af Ruslands angrebskrig mod Ukraine, som udgør en åbenlys krænkelse af FN-pagten, og mindede om sin urokkelige støtte til Ukraines uafhængighed, suverænitet og territoriale integritet inden for landets internationale anerkendte grænser og dens iboende ret til selvforsvar mod den russiske aggression.

Rusland skal stoppe sin aggression og øjeblikkeligt, fuldstændigt og betingelsesløst trække alle sine militærstyrker og fuldmagter tilbage fra hele Ukraines territorium inden for dets internationalt anerkendte grænser.

EU står fast og fuldt ud med Ukraine og vil fortsætte med at yde stærk politisk, økonomisk, militær, finansiel og humanitær støtte til Ukraine og dets befolkning, så længe det tager.

reklame

De relevante retsakter, herunder navnene på de opførte enheder, er blevet offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending