Følg os

NATO

Erdogan til Sverige: Forvent ikke tyrkisk støtte til NATO's bud

DEL:

Udgivet

on

Sverige skal ikke forvente, at Tyrkiet støtter sit NATO-medlemskab efter en protest ved den tyrkiske ambassade i Stockholm i weekenden, som omfattede afbrændingen af ​​en kopi af Koranen, sagde præsident Tayyip Erdogan mandag (23. januar).

Lørdag (21. januar), blev der afholdt protester i Stockholm mod Tyrkiets medlemskab og mod Sveriges forsøg på at blive medlem af NATO. Under demonstrationerne blev en kopi af Koranen sat i brand. Dette har øget spændingerne med Tyrkiet, som har brug for støtte for at komme ind i den militære alliance.

Erdogan udtalte, at de, der tolererer sådan blasfemi på vores ambassade i Stockholm, ikke kan forvente vores støtte til NATO-medlemskab.

Han sagde: "Hvis du er en terrororganisation eller fjende af islam, og du bekymrer dig dybt om dem, så anbefaler vi, at du søger deres støtte til sikkerheden i dit land."

Tobias Billstrom, den svenske udenrigsminister, afviste umiddelbart at kommentere Erdogans kommentarer. Han sagde i en skriftlig erklæring, at han ville forstå fuldt ud, hvad der blev sagt.

Han sagde, at Sverige ville respektere aftalen mellem Sverige, Finland og Tyrkiet om vores NATO-medlemskab.

Rasmus Paludan fra det højreekstreme danske politiske parti Hard Line var ansvarlig for koranafbrændingen. Paludan, som også er svensk statsborger, har været involveret i flere demonstrationer, hvor han brændte Koranen.

reklame

Hændelsen blev fordømt af flere arabiske lande, herunder Saudi-Arabien og Jordan.

Efter Rusland sidste år invaderede Ukraine, søgte Sverige og Finland ind i NATO. Alle 30 medlemmer skal dog godkende deres ansøgninger. Ankara har tidligere udtalt, at Sverige skal tage en stærkere holdning over for terrorister, primært kurdiske militante, som det giver skylden for kupforsøget i Tyrkiet i 2016.

Tyrkiet tilkaldte Sveriges ambassadør i Ankara om hændelsen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending