Følg os

NATO

Sanktioner hæmmer Ruslands evne til at fremstille avancerede våben, siger NATO

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vestlige sanktioner begynder at skade Ruslands evne til at fremstille avancerede våben til krigen i Ukraine, sagde en topmilitær NATO-rådgiver til Reuters fredag ​​(16. september), selvom han tilføjede, at russisk industri stadig kunne fremstille "meget ammunition".

USA, EU og andre lande annoncerede adskillige pakker med sanktioner mod Moskva efter dets invasion af Ukraine den 24. februar, som omfattede et forbud mod salg af avanceret teknologi.

"De hæmmes mere og mere af sanktionerne - fordi nogle af de komponenter, de har brug for til deres våbensystemer, kommer fra den vestlige industri," sagde Rob Bauer, en hollandsk admiral, der er formand for NATO's Militærkomité, i et interview.

"Vi ser nu de første alvorlige tegn på det i form af deres evne til at producere for eksempel erstatning af krydsermissiler og mere avanceret våben," tilføjede han.

EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell sagde tirsdag (13. september), at et tab af teknologi på grund af EU-sanktioner skadede Moskvas evne til at opretholde våbenproduktion alvorligt.

Begge sider i krigen står over for udfordringer, fordi den konventionelle konflikt har krævet at bruge militære forsyninger med hastigheder, der ikke er set i årtier, sagde Bauer.

»Så vidt vi ved, har russerne stadig en betydelig industriel base og er i stand til at producere en masse ammunition. Og de har stadig en masse ammunition”, tilføjede han og talte forud for et to-dages møde med NATO-forsvarschefer, der starter i Estland senere fredag.

Moskva siger, at det, det kalder en "særlig militær operation", var nødvendigt for at forhindre, at Ukraine blev brugt som en platform for vestlig aggression, og for at forsvare russisktalende. Kyiv og dets vestlige allierede afviser disse argumenter som grundløse påskud for en kejserlig angrebskrig.

reklame

Præsident Vladimir Putin sagde den 12. september, at Rusland holder godt stand over for vestlige sanktioner. "Den økonomiske blitzkrieg-taktik, det angreb, de regnede med, virkede ikke," sagde han på stats-tv, mens han var formand for et møde om økonomien.

Bauer sagde, at omkring 85% af de russiske tropper allerede kæmper i Ukraine, hvilket begrænser Ruslands evne til at udvide sin militære tilstedeværelse, da det ikke kan annoncere en generel mobilisering uden at erklære en krig.

"Vi ser et begrænset antal friske tropper, der kommer ind. Og den ene ting, vi er sikre på, er, at træningsniveauet for disse tropper ikke er særlig højt", sagde Bauer.

Ukraine har i denne måned bedøvet Rusland med en modoffensiv i den nordøstlige Kharkiv-region, hvor ukrainske embedsmænd siger, at 9,000 kvadratkilometer (3,400 kvadratkilometer) er blevet generobret, omtrent på størrelse med øen Cypern.

Bauer sagde, at fremrykningen var vellykket, hovedsageligt på grund af NATO-standard ukrainsk troppetræning siden 2014, der havde givet dets enheder mulighed for at tage initiativ.

"En af grundene til, at de er så succesfulde i øjeblikket, er, at russerne kæmper på en meget gammeldags måde," sagde han.

"Hver russisk enhed får sin vejledning fra højere myndigheder, så hvis noget ændrer sig, venter de på en ny ordre. Ukrainerne rykkede så hurtigt frem, at russerne ikke fik (nye ordrer) og måtte trække sig tilbage og trække sig tilbage.”

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending