Følg os

Bulgarien

Kommissionen godkender en bulgarsk foranstaltning på 16 mio. EUR til støtte for Bulgartransgaz' naturgaslager

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt, en bulgarsk foranstaltning på 16 mio. EUR til støtte for udvidelsen af ​​Bulgartranstaz' naturgaslager i Chiren.

Bulgartranstaz besluttede at investere cirka 285 millioner euro for at udvide kapaciteten på sit naturgaslager i Chiren, som er det eneste naturgaslager i Bulgarien. Lagerkapaciteten af ​​anlægget forventes at stige fra 550 millioner til 1 milliard kubikmeter. Desuden vil kapaciteten til udtagning og injektion af naturgas i nettet også blive øget.

Bulgarien underrettede Kommissionen om sine planer om at støtte Bulgartransgaz' investering med en niårig offentlig garanti på 16 mio. EUR på lånet til finansiering af foranstaltningen. Målet er at sikre gasforsyningssikkerheden, øge konkurrencen på gasmarkedet, også takket være en større integration af anlægget i netværket, og fremme gashandelen i regionen.

Chiren-lagerudvidelsen er et projekt af fælles interesse ('PCI'), der er inkluderet i Femte liste over PCI'er. PCI'er sigter mod at fuldende det europæiske indre energimarked for at hjælpe EU med at nå sine energi- og klimapolitiske mål.

Kommissionen vurderede ordningen i henhold til Artikel 107, stk. 3, litra c), i TEUF, som giver medlemslandene mulighed for at støtte udviklingen af ​​visse økonomiske aktiviteter under visse betingelser, og den Retningslinjer for statsstøtte til klima, miljøbeskyttelse og energi ('CEEAG'). Kommissionen fandt, at den bulgarske ordning er nødvendig og passende for at lette Bulgartransgaz' investering i dets naturgaslager. Endvidere konkluderede Kommissionen, at ordningen er proportional, da støtten vil være begrænset til det minimum, der er nødvendigt for at sikre investeringen i anlægget, og ikke vil have unødige negative virkninger på konkurrencen og handelen i EU. På dette grundlag godkendte Kommissionen den bulgarske ordning i henhold til EU's statsstøtteregler.

Den ikke-fortrolige version af afgørelsen vil blive gjort tilgængelig under nummeret SA.106120 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending