Følg os

Antarktis

G20 forpligter sig til at beskytte Antarktis

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Gruppen af ​​20 (G20) miljøledere har forpligtet sig til at beskytte Antarktis sydlige hav mod menneskeligt pres for at dæmpe tab af biodiversitet og styrke menneskehedens forsvar mod klimakrisen.

I en officiel kommunikation udstedt torsdag (22. juli) efter et G20-møde i Napoli erklærede verdens økonomiske supermagter for første gang, at beskyttelsen af ​​Antarktis ville være i overensstemmelse med videnskaben og i menneskets interesse som helhed. Flytningen følger en række advarsler fra førende forskere at klimaforandringer skubber regionen mod adskillige vippepunkter med globale forgreninger.

”Dette er en hidtil uset forpligtelse fra verdens økonomiske ledere til at udvide beskyttelsen i det sydlige Ocean, som står over for alvorlige trusler fra klimaændringer og andre faktorer,” sagde Andrea Kavanagh, direktør for bevarelse af Antarktis og det sydlige hav for The Pew Charitable Trusts. ”Etablering af et godt administreret netværk af havbeskyttede områder i denne skrøbelige polarregion ville være en af ​​de største handlinger af havbevaring i historien og vise, at store MPA-netværk er mulige i internationale farvande. Denne handling vil også beskytte områder, der er vitale for videnskabelig forskning om klimaændringer og give den bedste mulighed for keystone-arter som krill til at tilpasse sig opvarmnings- og forsurende farvande, ”sagde Andrea Kavanagh, direktør for Antarktis og Sydhavsbevarelse hos The Pew Charitable Tillid.

reklame

I øjeblikket drøfter Kommissionen for bevarelse af marine levende ressourcer i Antarktis (CCAMLR) tre store antarktiske marine beskyttede områder (MPA'er) i det østlige Antarktis, Weddellhavet og den antarktiske halvø. Disse ville beskytte næsten fire millioner kvadratkilometer - næsten 1% - af havet og bidrage til det globale mål om at beskytte mindst 30% af havet inden 2030. Til dato er der ikke opnået enighed om disse MPA'er.

”Vi har en utrolig mulighed for at yde langsigtet beskyttelse af et af verdens sidste store vildmarksområder. Vedtagelse af disse MPA'er ville give ikoniske arter, såsom pingviner og sæler, sikre havne i en verden i forandring. Det ville også være en effektiv måde at styrke den biologiske mangfoldighed og hjælpe med at holde vores planet beboelig, ”sagde Antarktis og det sydlige ocean koalition (ASOC), administrerende direktør Claire Christian.

reklame
reklame
reklame
reklame

trending