Kommissionen glæder sig over første store beskyttet havområde i Ross Havet som en skelsættende afgørelse for #Antarctic

ross-sea-7I dag (28 oktober) efter fem års forhandlinger, Kommissionen for Bevarelse af de Marine Levende Ressourcer i Antarktis (CCAMLR) vedtog at indføre en beskyttet havområde (MPA) i Ross Sea Region - den første store MPA i historien om den Antarktis.

Miljø, fiskeri og maritime anliggender kommissær Karmenu Vella udtrykte sin dybe tilfredshed med resultatet: "Etableringen af ​​den første større beskyttet havområde i de antarktiske farvande er ikke blot et vigtigt skridt for CCAMLR, men også en vigtig milepæl i EU presse på for omfattende og mere effektiv international havforvaltning. Jeg håber dagens beslutning baner vej for de andre beskyttede områder, som er blevet foreslået af EU, såsom Weddell Hav og East Antarktis. "

CCAMLR årlige møde i Hobart, Australien, tog flere andre vigtige beslutninger, mange af dem på grundlag af EU-forslag. Især medlemmerne enige om at lancere en anden resultatanalyse. Dette vil give mulighed for en styrkelse af organisationen i overensstemmelse med målene for EU fælles fiskeripolitik, navnlig bæredygtig forvaltning af levende marine ressourcer. Betydelige fremskridt blev også opnået i kampen mod ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (IUU-fiskeri).

Medlemmerne styrket forpligtelser vedrørende tilladelse fartøj og strammet reglerne for IUU notering procedurer. Medlemmerne blev også enige om at fremme videnskabelig forskning og udforskning af havområder, der er blevet udsat efter tilbagetrækning eller kollaps af is hylder rundt den antarktiske halvø. Kommissionen for Bevarelse af de Marine Levende Ressourcer i Antarktis (CCAMLR) blev oprettet ved en international konvention i 1982 med det formål at bevare marine liv Antarktis. Etableringen af ​​CCAMLR var en reaktion på den stigende kommerciel interesse i krill ressourcer i Antarktis (en hjørnesten komponent i Antarktis økosystem), og til historien om overudnyttelse af flere andre havressourcer i Sydhavet. EU er medlem af CCAMLR, sammen med Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Republikken Korea, Namibia, New Zealand, Norge, Polen, Rusland, Syd Afrika, Spanien, Sverige, Ukraine, England, USA, og Uruguay.

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR), EU, Ulovligt fiskeri, Maritime, Verdens