Følg os

Ækvatorial Guinea

Kan Ækvatorialguinea finde nye allierede?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ækvatorialguinea har nu et så giftigt ry, at det risikerer at løbe tør for internationale venner. Næstformand Teodoro Nguema Obiang Mangue er blevet anklaget for korruption og underslæb af statens midler. Det påstås, at præsidentens søn brugte mere end $ 500 millioner på luksushuse rundt om i verden, en privat jet, biler og andre værdigenstande, skriver James Wilson.

De franske myndigheder forfølger lovligt Teodoro Nguema Obiang Mangue efter en påstand fra to ikke-statslige organisationer Sherpa og Transparency International. De har anklaget ham for "hvidvask, underslæb af offentlige midler", "misbrug af offentlig tillid" samt "korruption".

Under disse omstændigheder står præsidenten (hans far) Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ikke over for noget andet valg end at lede efter nye allierede for at redde landet ud af et hurtigt forværret sikkerhedsproblem i regionen.

reklame

Rusland ser ud til at være en logisk kandidat til opgaven som en stærk global magt. Den Russiske Føderation er for nylig blevet mere aktiv i regionen og har tilbudt sikkerhedspartnerskaber til en række afrikanske lande. Russerne har også haft en vis succes i denne særlige region i forhold til sikkerhed: for eksempel i Den Centralafrikanske Republik uddannede russiske militærinstruktører den nationale hær i CAR inden for rammerne af en bilateral samarbejdsaftale mellem Bangui og Moskva. I december sidste år frastødte CAR's sikkerhedsstyrker et angreb fra militante, der forsøgte at vælte det nuværende CAR -regime.

I de seneste uger rapporterede kilder om sociale medier, der var offentligt tilgængelige på internettet, at medlemmer af Guineas regering havde besøgt Moskva, Rusland. Der har været spekulationer om, at formålet med deres besøg var at etablere kontakt med Rusland med henblik på at indgå en kontrakt med et privat russisk militærkompagni. Det ser ud til, at samarbejdsvilkårene foreslået af guineaerne var uacceptable for russisk side.

Landets næstformand, søn af den nuværende præsident i landet, Teodoro Nguema Obiang Mangue fløj også til Rusland for at forsøge at etablere forbindelser. Som en del af sit besøg er det blevet rapporteret, at han bad om et personligt møde med chefen for den private militærentreprenør Wagner.

reklame

Uanset hvad der skete under disse forhandlinger, blev betingelserne og ordningerne for samarbejde lovet af næstformanden forkastet. Det er almindeligt kendt, at Guinea har enorme reserver af forskellige mineraler, som regimet tilsyneladende bruger til personlige formål (deraf de internationale sanktioner mod landets næstformand).

Siden midten af ​​1990'erne, da der blev opdaget en stor forekomst af olie, er Ækvatorialguinea blevet en af ​​Afrikas største olieproducenter syd for Sahara. Ækvatorialguinea rummer 1,100,000,000 tønder med dokumenterede oliereserver fra 2016, som nummer 39 i verden og tegner sig for omkring 0.1% af verdens samlede oliereserver på 1,650,585,140,000 tønder. På nuværende forbrugsniveau og eksklusive ikke -dokumenterede reserver ville der være omkring 580 års olie tilbage i de guineanske reserver. Udover råolie er Ækvatorialguinea også rig på naturgas.

Så uanset årsagen undlod næstformanden at tilbyde passende betingelser, og forhandlinger med Den Russiske Føderation brød sammen. Det endelige resultat af mødet er ukendt, da der tydeligvis ikke blev underskrevet en samarbejdsaftale.

Der har været periodiske forhandlinger mellem Ækvatorialguinea og Rusland om at styrke samarbejdet, især på sikkerhedsområdet, men indtil videre har de kun mødt fejl.

Ækvatorialguineas myndigheder har endda annonceret åbningen af ​​den russiske ambassade i Guineas hovedstad Malabo. Men ifølge oplysninger fra det belgiske nyhedsmedie Camer.be svarer den guinesiske erklæring om den forestående åbning af en russisk ambassade der ikke til den dagsorden, der er godkendt af Udenrigsministeriet i Den Russiske Føderation. Det russiske udenrigsministerium har ikke travlt med at åbne en ambassade med et land, der potentielt kan betragtes som en upålidelig partner.

Ækvatorial Guinea

Øget #circulation for enhver pris: Nedgangen i ytringsfrihed

Udgivet

on

photo_heads_mbasogo_230514

Formanden for Ækvatorial Guinea har været udsat for racisme på Daily Mail's hjemmeside.

Selv den bedste idé transporteres til det absurde er kendt for at morph i sin modsætning. Dette er præcis, hvad der foregår med sådan et grundlæggende princip som ytringsfrihed, som nu udarter sig til en primitiv social gearing - kun den, der råber højere end andre vil blive hørt.

Ovenstående punkt er tydeligt illustreret med en artikel med titlen 'Brutal Central African dictator who hersher his country with a iron-fist and skins fjender i live og spiser deres testikler' offentliggjort på Daily Mailhjemmeside den 9. september.

Den formidable 'kannibal', der henvises til i artiklen, er Obiang Nguema Mbasogo (afbilledet), Formand for Ækvatorialguinea. Forfatteren angiveligt fundet ud af om hans grusomheder fra Severo Moto, Mbasogo s medborger, som har boet i Spanien i mange år kalde sig selv en oppositionsleder og er en opposition medlem, en central deltager i et par mislykkede kup og bitreste fjende til formand.

Ingen andre beviser til støtte for oplysningerne og ingen navne på de personer, der led af de gastronomiske forkærlighed for præsidenten er nævnt i artiklen. I betragtning af, at Ækvatorialguinea er et lille land med en befolkning på mindre end en million, vil disse bloddryppende beretninger historier gå viral så hurtig som en skovbrand.

forfatteren synes imidlertid at være fortrolig med det. På skrive et par stykker om kannibalisme, konkluderer han, at han har fascineret og hooked læsere, og han skifter til korruption. Luxuriating eliter, fattige masser, og en lang valgt præsident er de klicheagtige beskyldninger bruges af vestlige journalister, der skriver om Afrika. I vores tilfælde, der er nævnt forfatteren også Severo Moto, der erklærede Obiang kom til at tro på hans impeccability og at han var i direkte kontakt med Gud.

Det sidste punkt er umuligt at bevise, som tro er en meget personlig aspekt, uanset om det er af en politiker eller ej. Imidlertid er Obiang kendt for at fokusere på udviklingen af ​​sogne og besøge Masse og for en måned siden, han gjorde en pilgrimsrejse til Vatikanet. Den første publikum mellem præsidenten og Pave Frans var i 2013, og der er stærke tvivl om, at paven velsignet Obiang om flåning sine modstandere i live eller spise dele af deres krop.

Vi vil ikke fortaler formanden for Ækvatorial Guinea, da han ikke kan leve at behage alle omkring ham. Faktisk har han været uafbrudt ved magten siden 1979. Og ja, Ækvatorialguinea er den tredjestørste olieproducent i Afrika syd for Sahara, med et BNP per capita sammenlignes med Portugal. Dette er en ressource-rigt land med gode udsigter dermed det har mange syge-sympatisører.

Et klart defineret Panafrikanske tendens i eksterne politik hverken bidrager til Obiang appel. Han mener, at skæbnen for Afrika og dens naturlige ressourcer bør forvaltes af afrikanerne selv, og ressourcerige Ækvatorialguinea bør blive et af de rigeste og avancerede lande på kontinentet.

Kun tiden vil vise, om han vil lykkes. Anyway, vil hans landsmænd helt sikkert give ham et skøn over tid. Efter alt, er det ikke Obiang der er kompromitteret, det er en holdning til ytringsfrihed, en vigtigste resultat af en menneskelig civilisation. Ingen har ret til at mærke en person som kannibal baseret på påstande om hans eller hendes fjende. Og ved den måde, ville det Daily Mail turde fornærme en europæisk præsident ved at sige at han er "angiveligt" en kannibal?

Hvis en ansete medier analyserer tingenes tilstand i et land og søger upartiskhed, en henvisning til udtalelser opnået fra folk som Severo Moto bare skader mediernes omdømme. Desuden skal forfatteren overveje sine læsere til at være idioter, hvis han håber de ville købe ind i denne nonsens om kannibalisme og en direkte forbindelse til Gud. Læser de første par linjer, ville en sund mand har en uimodståelig lyst til billedligt vaske snavs fra hans krop, ikke holde på læsning.

Et argument som at spise testiklerne af politiske rivaler kunne have været hensigtsmæssigt blandt nogle fjendtlige stammer i jernalderen, ikke i en stadig civiliseret land i dag, såsom Storbritannien.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending