Følg os

Afrika

Klimaændringer øger indsatsen i Libyens krise

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Libyen har været i krise i ti år, og for hvert år, der stiger, vokser indsatsen for Vesten højere. Udover den humanitære tragedie, der har hærget landet og dets folk, er indsatsen i kampen om Libyens fremtid højere, end man normalt antager. Spekulanter rejser ofte den trussel, som udsendelse af russiske missiler til Libyen ville udgøre, både for NATO og EU. Libyens nærhed til kysterne i Italien og Grækenland og dominerende position i hjertet af Middelhavet gør det til en værdifuld strategisk præmie for den magt, der kan udøve indflydelse på det. Alligevel kommer Libyens position i hjertet af Middelhavet med en anden bekymring, som vil vokse i løbet af de kommende år, skriver Jay Mens.

Den, der kontrollerer Libyen, vil udøve en betydelig grad af kontrol over strømme af flygtninge og migranter fra Mellemøsten og Afrika syd for Sahara. Europæiske embedsmænd har allerede udtrykt bekymring over dette, og gennem fælles flådeoperationer har Unionen flyttet til at forsøge at dæmme op for den ulovlige migration til Unionen. Dem, der gør deres vej gennem Libyen, omfatter flygtninge, der flygter fra vold i Afghanistan og Syrien, flygtninge, der flygter fra krigen i Syrien, nogle af Libyens over 270,000 internt fordrevne personer og et stigende antal migranter fra Afrika syd for Sahara, der bevæger sig mod nord på jagt efter et bedre liv. Oplevelsen af ​​flygtninge, der flygter fra konflikter, er en menneskelig tragedie, og migranter, der søger efter bedre liv, er en kendsgerning i menneskets historie. Men ud over disse menneskelige historier bliver det større fænomen massemigration omdannet til et våben af ​​dem, der håber at skade Europa eller holde det som gidsel.

Brugen af ​​massemigration som geopolitisk værktøj har en lang historie. Nylig forskning foretaget af politolog Kelly Greenhill tyder på, at der har været 56 sådanne tilfælde alene i de sidste halvfjerds år alene. I 1972 udviste Idi Amin hele den asiatiske befolkning i Uganda, inklusive 80,000 britiske pasindehavere, som straf for Storbritanniens tilbagetrækning af bistand og bistand. I 1994 truede Fidel Castros Cuba USA med bølger af migranter i kølvandet på massiv civil uro. I 2011 var ingen ringere end Libyens afdøde diktator Muammar Gadhaffi truede Den Europæiske Union advarer om, at hvis det bliver ved med at støtte demonstranter, vil "Europa stå over for en menneskelig oversvømmelse fra Nordafrika". I 2016, den tyrkiske regering truede at give de næsten fire millioner syriske flygtninge, der er bosat i Tyrkiet, tilladelse til EU, hvis EU ikke betalte det. Da striden brød ud, tilladte Tyrkiet, og i nogle tilfælde tvunget migranter til Østeuropa, hvilket forværrer allerede høje spændinger i Unionen om det tornede spørgsmål om immigration. Libyen er det næste hotspot for disse debatter.

Libyas nærhed til Europa gør det til et vigtigt hotspot for migranter. Dens kyster er anslået 16 timer med båd fra øerne Lampedusa og Kreta og omtrent en dag fra det græske fastland. For denne region er Libyen blevet en vigtig knude for migration fra hele Mellemøsten, Nordafrika og Afrika syd for Sahara. Fra Vestafrika passerer en rute igennem i Agadez i Niger, der går nordpå til oasen Sabha i Libyens Fezzan. En anden fortsætter fra Gao i Mali, ind i Algeriet forbi Tamranasset til Libyen. Fra Østafrika er Khartoum i Sudan det centrale mødested, på vej ind i Libyen fra det sydøstlige. Fra marts 2020, Libyen hostede anslået 635,000 migranter fra hele Mellemøsten og Afrika, foruden næsten 50,000 egne flygtninge.

reklame

I dag er Libyen opdelt i omtrent to dele. Libyens problem er ikke et magtvakuum, men kontrollen over landet af magter, der er underlagt udenlandske interesser, der søger gearing over Europa. Siden marts har Libyen været styret af en svag regering i national enhed, der på papiret har genforenet sit adskilte øst og vest. Alligevel kæmper den for at fungere som en regering og mangler bestemt monopol på magt over det meste af landet. Mod øst er den libyske nationale hær fortsat den vigtigste drivkraft, og på tværs af landet fortsætter stammemiljøer og etniske militser ustraffet. Desuden er Libyen stadig hjemsted for en betydelig kontingent af udenlandske tropper og lejesoldater. Blandt mange andre dominerer de to mest magtfulde udenlandske aktører i Libyens øst og vest- henholdsvis Rusland og Tyrkiet- på jorden. Ingen af ​​parterne synes at være villige til at bakke op, hvilket betyder, at landet vil forblive i en blindgyde; eller, at den vil fortsætte sin tilsyneladende ubønhørlige blanding mod partition. Ingen af ​​resultaterne er ønskelige.

Både Rusland og Kalkun har truet EU med bølger af migration. Hvis Libyen forbliver i en blindgyde, kan de fortsætte med at bruge Libyen, et centralt knudepunkt for migration fra Mellemøsten og Afrika, som en spigot og holde fingrene på unionens mest følsomme trykpunkt. Denne bekymring vil kun vokse i omfang, efterhånden som befolkningerne i Mellemøsten og Afrika vokser med hastigheder langt overskridende resten af ​​verden. Klimaændringer skaber mere incitamenter til massemigration. Tørke, naturbrande, hungersnød, vandmangel og faldende mængder agerjord bliver endemiske problemer i begge Afrika og Mellemøsten. Parret med politisk ustabilitet og svag regeringsførelse vil migration mod nord blive ikke bare en årlig begivenhed, men et konstant og voksende pres på enheden og fremtiden i Den Europæiske Union. Hvis Rusland og Tyrkiet har effektiv eller delt kontrol i Libyen, er der ingen tvivl om, at de vil bruge denne kendsgerning- og bruge Libyen- til at true og undergrave EU. Dette behøver ikke at være tilfældet.

Libyens politiske krise stammer fra manglen på en social kontrakt, der kan forene landet, ligeligt fordele ressourcer og levere en model for regeringsførelse, der overskrider provinsens behov og henvender sig til en national valgkreds. Libysk enhed og løsningen af ​​Libyens krise er i høj grad en europæisk interesse. Indtil nu er bestræbelserne på at give Libyen en forfatning, der kan give den en social kontrakt, blevet udsat. Dette udsætter genopbygningen af ​​en samlet libysk stat, der er i stand til at vedtage sin egen politik og samarbejde med EU om centrale spørgsmål som migration. EU skal hurtigst muligt støtte bestræbelserne på at udarbejde en libysk forfatning, der støtter dette resultat. Dette kræver ikke en militær eller politisk indgriben, men spiller efter Europas naturlige evne til alt det lovlige.

reklame

Der er allerede mange ideer til Libyens fremtidige forfatning. Bruxelles bør være et forum for diskussion af dem, og dets juridiske talenter bør bruge tid og opmærksomhed på at udarbejde en forfatningsmæssig løsning, der kan løse Libyens problemer. Ved at sikre, at Libyen kan forblive samlet og uafhængigt af byrden af ​​udenlandsk pres, ville Europa handle i langsigtet interesse i dets enhed og uafhængighed. Som den eneste aktør, for hvilken Libyens uafhængighed og enhed virkelig er knyttet til sin egen, har den et ansvar og et enormt incitament til at handle.

Jay Mens er administrerende direktør for Mellemøsten og Nordafrika Forum, en tænketank baseret på University of Cambridge og forskningsanalytiker for Greenmantle, et makroøkonomisk rådgivningsfirma.

Del denne artikel:

Afrika

Zambia: Bør EU være på vagt over for en anti-korruptionskampagne?

Udgivet

on

Den EU-støttede anti-korruptionskampagne, der i øjeblikket er i gang i Zambia, risikerer at bevæge sig mod en politisk udrensning, ifølge en ny rapport offentliggjort i denne uge, en udvikling, der kan underminere international goodwill over for præsident Hakainde Hichilema og øge forretningsrisikoen for udenlandske investorer.

Valget af Hichilema til Zambias præsident i august blev indvarslet i verdens politiske hovedstæder som ingen anden afrikansk meningsmåling i levende minde. Hichilema, kendt som 'HH', kom til magten mod alle odds, bakket op af en bølge af støtte fra en ungdommelig befolkning, der var træt af livet under Edgar Lungus regime. EU's valgobservationsmission (EOM) anerkendte endda indsats for at stoppe HH's kampagne og hans Forenede Parti for National Udvikling (UPND), der noterede sig "ulige kampagnebetingelser, begrænsninger af forsamlings- og bevægelsesfrihed og misbrug af magt".

Bruxelles, ligesom Washington, London og Paris, hilste HH's valg velkommen og støttede med rette det mandat, han havde sikret sin politiske platform, som centrerede omkring en stærk, men retfærdig anti-korruptionskampagne. HH blev hyldet som den reformerende kraft, der kunne bryde årtiers underudvikling og drive Zambias økonomiske genoplivning, med Ursula van der Leyen understreger EU's hensigt at "samarbejde om at drive de foreslåede regeringsførelse og økonomiske reformer frem, der er prioriteret i dit overordnede program for Zambias fremtidige udvikling".

Nu, 100 dage efter hans valg, har en ny rapport fra risikokonsulentfirmaet Pangea-Risk vurderet, hvordan Hichilema klarer sig. Og selvom ros for hans indsats og hensigt er tydelig, ser realiteterne i landets situation ud til at sætte objektiviteten i anti-korruptionskampagnen i fare.

reklame

Ifølge analyse af nyere data vurderer rapporten, at økonomiske reformer er gået i stå, og regeringens evne til at drive meningsfuld forandring er blevet begrænset af betingelserne for et truende IMF-program. Zambias stærkt forgældede økonomi har kæmpet i de seneste år, og i november 2020 blev det det første land, der misligholdt sin gæld under pandemien, hvilket førte til frygt for en "gældstsunami" som kan udslette økonomisk vækst i hele Afrika. Dette efterlader HH med lidt plads til at manøvrere i implementeringen af ​​sin politiske platform og øger risikoen for kortsigtede handlinger, der underminerer hans bredere dagsorden.

Samtidig øger den nye regerings utålmodige og magtfulde politiske og forretningsmæssige bagmænd presset for at sikre lukrative økonomiske ejerandele i minedrifts- og landbrugssektorerne, herunder gødningskontrakter, som risikerer at rykke regeringens pro-investor-akkreditiver op med rode. En af disse bagmænd, Maurice Jangulo – hvis kone er minister i UPND-regeringen – har for nylig sikret en privat kontrakt med én kilde til en værdi af 50 millioner dollars til at levere gødning til UPND's hjerteområder i Zambias frugtbare sydlige regioner midt i en hårdhændelse af sektoren.

Priser som disse genopliver rygter om, at Hichilemas kampagne er rettet mod politiske rivaler, mens den også belønner nogle af hans egne politiske og forretningsmæssige bagmænd. Det er afgørende, at sådanne politiske konflikter distraherer fra det presserende behov for at sikre levering af gødning til småbønder og udgør derved en risiko for at skade den bredere økonomi og i sidste ende Zambias evne til at tiltrække yderligere udenlandske investeringer.

reklame

Ifølge rapporten er Hichilema nu splittet mellem at skubbe videre med sin reformistiske arv eller give plads til nogle af sine loyalisters intentioner om at genoptage plyndring af statsaktiver.

EU vil selv mærke virkningen af ​​dette. Kun i sidste uge blev den 26 millioner euro finansierede Enterprise Zambia Challenge Fund (EZCF) tildelt millioner af euro i tilskud til ti virksomheder, der opererer i landbrugssektoren. Sidste måned, a nyt initiativ på 30 mio. EUR blev lanceret af EU, Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Zambias regeringer for at fremskynde landbrugsinvesteringer. Med EU's skatteyderes kontanter nu forpligtet til zambisk landbrug og agroforarbejdning, vil enhver genoplivning af korruption blive set som spild af skatter. På samme tid, EU-Zambia taler om at styrke udviklingssamarbejdet skal nu tage højde for risikoen for, at etablerede styrker kaprer og udnytter anti-korruptionskampagnen.

Robert Besseling, CEO for Pangea-Risk, sagde: "Forventningerne til den nye Hichilema-regering er stadig høje selv nu, tre måneder efter hans valg. Men virkeligheden af ​​de udfordringer, Zambia står over for, har begrænset hans evne til at handle på nøglespørgsmål, herunder økonomiske reformer og hans meget bebudede anti-korruptionsdrift."

"Hichilema er nødt til at sikre, at hans anti-transplantationsbestræbelser forbliver objektive og ikke påtager sig træk ved en politisk eller stammeudrensning, ellers vil han miste den goodwill, som hans reformerende budskab har opnået fra både indenlandske og internationale observatører."

Dette burde være et advarselstegn til observatører og investorer fra EU og andre steder om, at Hichilema uden assistance kan blive offer for de traditionelle etablerede kræfter, der har holdt Zambia tilbage så længe. Dette vil resultere i en tilbagevenden til transplantation, endemisk i tidligere administrationer, og betyde, at Zambia ikke drager fordel af den bedste mulighed, det har haft i årevis for at reformere.

Hichilema bevarer stadig en stærk status både internationalt og nationalt med et klart mandat til at rydde op i den zambiske økonomi. For at gennemføre den forandring, han taler om, og genoprette tilliden i ind- og udland, må HH ikke tillade, at hans anti-korruptionskampagne bliver offer for netop de kræfter, han søger at besejre.

Del denne artikel:

Læs

Afrika

Forretningsenhed i Afrika: Støtte til Afrika Shared Value Leadership Summit

Udgivet

on

Business støtter Africa Shared Value Leadership Summit – og giver sin stemme til profit med formålsbevægelse. Over hele verden fortsætter Shared Value-fællesskabet med at vokse, efterhånden som flere virksomheder bliver opmærksomme på vigtigheden af ​​ikke kun formål, men hvordan en organisation er i stand til at levere sit formål gennem Shared Value.

I næsten to år har vi ikke kun set og mærket virkningerne af pandemien, men også demonstrationen fra formålsdrevne virksomheder, når de valgte at reagere og støtte de samfund, de opererer i.


Africa Shared Value Leadership Summit er en sådan fortalervirksomhed. På sit femte år i år leverer topmødet kernemandatet for Shared Value Africa Initiative – fortalervirksomhed.

I løbet af de seneste fem år med implementeringen af ​​denne panafrikanske forsamling har SVAI sammen med sin implementeringspartner Shift Impact Africa ledet en bevægelse på tværs af kontinentet - med premiere på tankelederskabs-engagementer om spørgsmål relateret til social påvirkning og ansvarlig forretning, samtidig med at det har forankret nøglen principper for, hvordan virksomheden kan afstemme sin profit med formålet.


I år vender topmødet tilbage til Johannesburg – en hybrid begivenhed, der vil bygge videre på de rekordstore resultater fra topmødet i 2020. I en verden, der for altid er ændret af COVID-19, vil forretningsinfluentere samles online og ved livebegivenheden for at nedbryde, hvordan økonomisk vækst og kontinental enhed kan se ud for Afrika.

reklame


Medlemmerne af SVAI, der er gået i spidsen som sponsorer, og demonstrerer deres engagement i social og økonomisk miljøpåvirkning, er Absa, Old Mutual Limited, Enel Green Power, Abbott og Safaricom.

Alle disse organisationer, ud over at være medlemmer af SVAI, er mangeårige fortalere for Shared Value på tværs af ikke kun Afrika, men også resten af ​​verden. Hvilke stemmer er mere egnede til at deltage i Africa Shared Value Leadership Summit og være blandt de værdsatte talere på lederskabssessionerne, der finder sted den 8.th og 9th november.

 
I år er det også 10 år siden, at Shared Value Business Management-konceptet blev udviklet af professorerne Michael Porter og Mark Kramer ved Harvard Business School - et skridt, der høstede global opbakning og viste, at dette er en af ​​de mest kraftfulde og bæredygtige måder at påvirke forandringer globalt på. I Afrika har erhvervslivets støtte til topmødet været tydelig i de sidste 5 år, hvilket viser en stigning i bevidsthed og deltagelse i profit med formål fra virksomheder på tværs af kontinentet.

reklame


"Når vi nærmer os COP26, er det bydende nødvendigt, at vi driver diskussionerne omkring vigtigheden af ​​leveringen af ​​Paris-aftalens mål, specifikt omkring en retfærdig overgang i Afrika. Det er vigtigt, at vi erkender virkningen af ​​klimaændringer, og selvom de mærkes globalt, vil de nødvendige løsninger i Afrika være anderledes, da vi er præget af mange socioøkonomiske udfordringer, som ikke nødvendigvis opleves af det globale vest. Vigtigheden af ​​at styrke kapaciteten og opbygge den viden, der kræves for, at afrikanske lande kan tackle klimaforandringer i fattigdomsramte, fødevareusikre økonomier er en bydende nødvendighed,” siger Sazini Mojapelo, administrerende direktør: Absa Corporate Citizenship and Community Investments.

”Virksomheden kan ikke længere være en passiv iagttager. Dets bæredygtighed og vækst – ja, dets langsigtede overlevelse – afhænger af dets evne til at foretage det strategiske skift. At tænke og arbejde anderledes. At omfavne profit med formål,” sagde Tabby Tsengiwe, GM: Public Affairs & Communication, Old Mutual Limited.


I år fokuserer topmødet, som afspejler den tid, vi lever i, på: Økonomisk vækst og AfCFTA; Den agile afrikanske iværksætter; Ligestilling og inklusion; og SDG'erne og Building Back Better.

På tværs af kontinentet, hvis ikke verden, er disse temaer, der har eksisteret i nogen tid, men som måske blev gjort mere presserende af pandemier og andre miljøproblemer, der påvirkede det globale samfund.

Sagde Bill Price, landechef for Enel Green Power Sydafrika: "Enel Green Power er et stolt medlem af Shared Value-fællesskabet, ikke kun i Afrika, men også globalt. Da 2021 er fejringen af, at det er 10 år siden, Shared Value Business Management-konceptet blev udviklet, ser det ud til, at det ikke er tid som nu, for os at være blandt stemmerne, der deltager og støtter Africa Shared Value Leadership Summit. Som en bæredygtighedsdrevet organisation tror vi stærkt på kollektivets magt i ikke kun at vokse stærke organisationer, men også bidrage til bæredygtige fremskridt i samfundet."

For mere information og tilmelding til Africa Shared Value Leadership Summit, besøg venligst hjemmesiden på www.africasharedvaluesummit.com.

Om Shared Value Africa Initiative: Shared Value Africa Initiative (SVAI) er en pan-afrikansk organisation med mandat til at gå ind for vedtagelsen af ​​Shared Value Business Management på det afrikanske kontinent. SVAI er den regionale partner i det globale Shared Value Initiative skabt af økonomerne professorerne Michael Porter og Mark Kramer fra Harvard Business School. SVAI's mål er at skabe økosystem og orkestrere, indkalde, motivere, skabe samarbejdsrelationer i den private sektor, der som et kollektiv, når de arbejder sammen, kan skabe forandring i skala.


Om Shift Impact Africa: Shift Impact Africa, arrangørerne af e-Summit, er et Shared Value-rådgivnings-, uddannelses- og konsulentfirma, der hjælper virksomheder med at finde den Shared Value-strategi, der fungerer for dem. Ofte er virksomheder ikke sikre på, hvordan de skal bevæge sig fra rent profitfokuseret til at demonstrere deres ansvar over for deres miljø og samfund. Shift Impact Africa hjælper kunder med at identificere sociale udfordringer, der er relevante for virksomheden, og hjælpe med at implementere Shared Value Business Management-strategien med fokus på bæredygtighed m social og miljømæssig påvirkning.

Del denne artikel:

Læs

Afrika

Frankrigs private sektor går i spidsen for samarbejdet med Afrika

Udgivet

on

Tidligere på måneden den franske præsident Emmanuel Macron (billedet) inviteret over 3,000 indflydelsesrige repræsentanter for det afrikanske civilsamfund, fra intellektuelle til forretningsfolk, for at deltage i det nye Afrika-Frankrig-topmøde i Montpellier. I en bud for at vinde gunst hos yngre generationer ved at "genopfinde" Frankrigs forhold til afrikanske lande, var ingen afrikanske statsoverhoveder inviteret til mødet, og gennemsnitsalder af deltagere var mellem 30 og 35. Denne taktik lykkedes ikke for at vinde over alle, men som i kølvandet på begivenheden, den senegalesiske romanforfatter Boubacar Boris Diop kritiserede manglen på "konkrete tegn på hans vilje til forandring på stedet", skriver Louis Auge.

Men mens Macrons nystartede topmøde modtaget en blandet modtagelse nyder franske virksomheder større succes på kontinentet. Projekter med virksomheder som Ellipse Projects, Bolloré, Renault og Peugeot i spidsen høster frugter for afrikanske lande fra Senegal til Marokko.

Ellipse Projects bygger fire nøglefærdige hospitaler i Senegal

Mange franske virksomheder, såsom infrastrukturvirksomheden Ellipse projekter, har været i drift på det afrikanske kontinent i nogle år. I 2017, Republikken Senegal valgt Ellipse Projects for et projekt på 150 millioner euro til at bygge fire nøglefærdige hospitaler i byerne Touba, Kaffrine, Sédhiou og Kédougou med en samlet kapacitet på 750 senge. Ellipse Projects udførte udførelsen af ​​de nødvendige undersøgelser til byggeriet, selve anlægsarbejdet for de fire hospitaler, indrettede det nødvendige medicinske og tekniske udstyr og uddannede personale i deres brug.

reklame

Touba-hospitalet med 300 senge var indviet midten af ​​september af den senegalesiske præsident Macky Sall, som beskrevet konstruktionen som "et hurtigt, men omhyggeligt arbejde... Selve betydningen af ​​fast-track". Med coronavirus-tilfælde i landet endelig faldende, vil de nye hospitaler være nøglen til at rydde landets medicinske efterslæb for ikke-hasteindgreb.

Den forestående afsløring af de resterende hospitalsbygninger vil blive efterfulgt af indvielsen af ​​Ellipse Projects' 250 milliarder franc restaurering af over 70 bygninger, der tilhører Senegals justitsministerium, herunder hovedkvarteret for kancelliet, højesteret, forfatningsrådet og det nationale center for retsregistre. Succesen med disse storstilede senegalesiske projekter kommer på baggrund af endnu en triumf for virksomheden, efter deres åbning af et 120-sengs regionalt hospital i Ghanas Bekwai tidligere på året.

Bollorés ghanesiske havn høster belønninger

Ellipse Projects er en af ​​over 70 Franske virksomheder, der arbejder i det vestafrikanske land Ghana, herunder L'Oréal og Pernod Ricard, på trods af at Ghana ikke er et frankofonland. Imidlertid storet nylige investeringer i landet - og den største havneinvestering på Afrikas Atlanterhavskyst - blev foretaget af Bolloré Transport & Logistik som en del af et fælles initiativ med APM Terminals og Ghana Ports and Harbors Authority. Det Paris-børsnoterede selskab har investeret mere end 500 millioner dollars til udvidelsen af ​​den centrale havn i Tema. Planlagte arbejder omfatter en 3.5 kilometer lang bølgebryder og 16 meter dybe vandpladser til havn for større fartøjer. Projektet er sat til firdoble havnens containerkapacitet, der håndterer over 70 % af landets containertrafik.

reklame

Det igangværende projekt har allerede oprettet over 20,000 direkte og indirekte job, af en anslået i alt 450,000. Byggeriet er påbegyndt anden fase efter tilbageslag forårsaget af Covid-19, men når det er afsluttet, vil partnerskabet yderligere styrke €200 mio. genereret i overskudshandel mellem Ghana og Frankrig i år. Tidlige skøn tyder havneudvidelsen vil øge eksporten fra Afrikas største guldproducent og næststørste kakaoavler i Afrika med ikke mindre end 17 % over cirka ti år.

Renault og Peugeot øger bilproduktionen i Marokko

Også i Marokko er franske virksomheder med til at skabe et regionalt knudepunkt — men denne gang for bilindustrien. De franske producenter Renault og Peugeot PSA har været medvirkende til at gøre landet til den største bilproducent og eksportør på kontinentet. Med planter nær Casablanca og Tanger er Renault blevet den største producent i landet og tæller Marokko blandt de fem bedste industrilande. Virksomheden kilder op til 60 % af indholdet i bilerne fra 200 lokale leverandører. I juli i år, Renault underskrevet en aftale om at købe over 3.5 milliarder dollars i marokkanske biler og dele, fra rat til sædebetræk.

Peugeot, i mellemtiden, åbnet en fabrik til USD 630 mio. i Kenitra i 2019, hvilket øger kapaciteten til 200,000 køretøjer ved årets udgang. Det nye anlæg er fokuserede på at producere motorer og køretøjer til det afrikanske og mellemøstlige marked. I 2022 håber virksomheden at have øget køb af lokale bildele til €1 mia. Sammen producerer de to franske virksomheder over 700,000 biler om året og beskæftiger 180,000 mennesker. Under deres vagt, eksporterer biler fra Marokko steg med 25 % til 5.76 mia. USD i løbet af de første otte måneder af 2021, efter et pandemi-relateret fald året før. Denne franske udenlandske direkte investeringer støtter landet gennem de stærke modvind forårsaget af den globale økonomiske krise.

Et blad ud af forretningsmanualen til Macron

Det stigende antal store investeringer fra Frankrigs private sektor har en meget reel indflydelse på det afrikanske kontinent, hvad enten det er ved at øge hospitalssengepladserne, forbedre havnetjenesterne eller øge bilproduktionskapaciteten. Som Ellipse Projects CEO Olivier Picard forklarede, disse "projekter er værdsat af befolkningen, da de reagerer på specifikke behov."

Mens Frankrigs præsident lovede 30 millioner euro over tre år til en uafhængig 'Innovationsfond for Demokrati i Afrika' under sidste uges topmøde, vil denne finansielle mekanisme primært fokusere på regeringsførelse og demokrati snarere end økonomiske ændringer, der ville være mere håndgribelige for Afrikas unge. Macron kunne gøre det værre end at se på de indflydelsesrige afrikanske satsninger i Frankrigs hjemmedyrkede virksomheder.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending