Følg os

EU-ASEAN

EU og ASEAN -landene hylder stærke handels- og investeringsforbindelser ved senest bilateral høring

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den Europæiske Union og ASEAN-medlemsstater mødtes praktisk talt den 14. september til konsultationerne for de syttende ASEAN-økonomiske ministre (AEM) og EU. Høringerne blev ledet af Dato Amin Liew Abdullah, minister på premierministerens kontor, finans- og økonomi II-minister Brunei Darussalam og koncerndirektør Valdis Dombrovskis. Mødet hyldede de stærke handels- og investeringsforbindelser mellem de to regioner og godkendte ASEAN-EU's handels- og investeringsarbejdsprogram 2020-2021 og noterede sig fremskridtene med at gennemføre de aktiviteter, der er skitseret deri.

Mødet satte pris på den kontinuerlige støtte fra EU til ASEAN Economic Community gennem forskellige programmer og initiativer under ASEAN Regional Integration Support fra EU (ARISE Plus) og det forbedrede regionale EU-ASEAN Dialogue Instrument (E-READI).

Medformændene blev enige om at gøre yderligere fremskridt med rammen med parametre for en fremtidig frihandelsaftale mellem ASEAN og EU, samtidig med at de bekræfter sit engagement i en åben, gratis, inklusiv, gennemsigtig, regelbaseret og ikke-diskriminerende multilateral handel system. Endelig og på trods af den dybtgående bekymring med hensyn til de negative virkninger af COVID-19-pandemien i verden, hilste AEM-ministrene og koncerndirektør Dombrovskis velkommen til de forbedrede udsigter for global økonomisk og handelsvækst og understregede betydningen af ​​et tættere økonomisk engagement til at udnytte momentum og bekræftede deres engagement i at styrke det økonomiske samarbejde mellem ASEAN og EU. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

EU-ASEAN

Høj repræsentant / næstformand Josep Borrell for at besøge Indonesien og ASEAN

Udgivet

on

Fra i dag (1. juni) til fredag ​​4. juni, EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik / næstformand for Europa-Kommissionen, Josep Borrell (billedet) vil besøge Indonesien. Han vil holde drøftelser med den indonesiske regering og vil have møder i hovedkvarteret for Sammenslutningen af ​​Sydøstasiatiske Nationer (ASEAN). Besøget demonstrerer EU's ønske om at uddybe forbindelserne med Indonesien, et af verdens største demokratier og økonomier, der vil have G20-formandskabet i 2022 og ASEAN-formandskabet i 2023. Besøget kommer også i lyset af opgradering af forbindelserne mellem EU og ASEAN til et strategisk partnerskab, den nylige vedtagelse af Rådets konklusioner om en EU-strategi for samarbejde i Det Indiske Stillehavog løbende bestræbelser på at tackle militærkuppet og den efterfølgende politiske krise i Myanmar. I Jakarta vil den højtstående repræsentant / næstformand Borrell møde præsident Joko Widodo, udenrigsminister Retno Marsudi samt forsvarsminister Prabowo Subianto.

Han vil også have møder i det indonesiske parlament med Meutya Hafid, formand for Kommissionen for udenrigsrelationer, og Fadli Zon, formand for Udvalget for Interparlamentarisk Samarbejde. Den højtstående repræsentant og udenrigsminister Marsudi leverer fælles presseerklæringer efter deres møde den 2. juni. Mens han er i Indonesien, vil den højtstående repræsentant også møde generalsekretæren for Association of Southeast Asian Nations, Lim Jock Hoi, og ASEAN-komitéen for de faste repræsentanter. Den højtstående repræsentant Borrell besøger ASEANs koordineringscenter for humanitær bistand, indvier de nye lokaler for EU-delegationen til Indonesien og fører tilsyn med den officielle opgradering af EU-missionen til ASEAN til en fuldt ud EU-delegation. Han holder også tale ved Center for Strategiske og Internationale Studier om EU-strategien for samarbejde i Det Indo-Stillehav. Audiovisuelle optagelser af besøget vil blive leveret af Europe by Satellite. Flere oplysninger findes i a fulde pressemeddelelse.

reklame

Læs

Kina

relationer Europe- # Asien blevet en prioritet i en alder af #Trump

Udgivet

on

Trilateral_event_coverimage kopiAsiatiske regeringer forsøger stadig at forstå Donald Trumps uforudsigelige tilgang til deres region, skriver Shada islam.

Efter at have smadret både Tokyo og Beijing over deres handels- og valutapolitik, har den nye præsident for USA taget konstruktiv kontakt med lederne i både Japan og Kina.

Men modstridende udsagn fra amerikanske politikere indikerer, at Washington vil tage tid at udarbejde en klar og velgennemtænkt politik over for Asien.

Når Amerika revurderer sin Asien-politik, skal Europa omdefinere sit eget forhold til regionen. Asiens økonomiske vækst er fortsat stærk, men politiske modsætninger og rivaliseringer er stigende.

Nordkoreas nylige affyring af et ballistisk missil i mellemområdet i havet ud for østkysten, den første test siden det amerikanske valg, er en vigtig indikation på Asiens betydning for global sikkerhed.

Den Europæiske Unions udenrigspolitiske chef Federica Mogherinis besøg for nylig i USA, hvor hun diskuterede fremtiden for Irans nukleare aftale med den nye administration, er et velkomment tegn på Europas proaktive holdning til globale udfordringer.

EU bør vise lignende vilje til at udarbejde en uafhængig politik over for Asien, der på trods af Amerikas dominerende tilstedeværelse og Kinas voksende indflydelse stadig ser til Europa for handel, investering, teknologi og sikkerhedsstøtte.

Amerika har været både en rival og en vital allieret, da Europa har udvidet sine bånd med asiatiske lande. Det er nu tid for EU at forbedre sin egen distinkte handels-, politiske og sikkerhedsprofil i regionen yderligere.

Brexit og EU's mange andre krise- og økonomiske problemer har plettet noget af Europas glans. Men her er tre måder, hvorpå Europa og Asien kan arbejde sammen for at lette nogle af bekymringerne i Trump-æraen.

For det første har europæere og asiater en fælles interesse i at arbejde sammen om emner som klimaforandringer, bevare Iran-aftalen og beskytte multilaterale institutioner, herunder FN.

Ud over sine bløde magtbeviser inden for områder som fredsopbygning, forebyggende diplomati og konflikthåndtering er EU også en værdifuld partner for Asien inden for områder som søfartssikkerhed (herunder anti-piratvirksomhed), terrorbekæmpelse og bekæmpelse af cyberkriminalitet .

En mere synlig europæisk sikkerhedsprofil i Asien vil have den ekstra fordel, at det hjælper EU's langvarige ønske om at deltage i Østasien-topmødet, et årligt forum for asiatiske lande, der siden 2011 har inkluderet USA og Rusland.

For det andet, i betragtning af Amerikas beslutning om at trække sig ud af Trans-Pacific Partnership (TPP) -handelsaftalen og dets uinteresse i det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab (TTIP), bør EU arbejde hårdere for endelig at afvente afventende frihandelsaftaler med Japan, Indien og enkelte sydøstasiatiske lande.

Som EU-handelskommissær Cecilia Malmström for nylig understregede, er handel afgørende for beskæftigelsen - med omkring 31 millioner europæiske job afhængige af eksport - og en måde at sprede gode værdier og standarder på.

Bruxelles bør derfor blive seriøs om at forhandle en frihandelspagt med de ti-medlems sammenslutning af sydøstasiatiske nationer (ASEAN) og fremskynde handelsforhandlinger med Australien og New Zealand.

Det er vigtigt, at EU og asiaterne går sammen om at sprøjte nyt liv i Verdenshandelsorganisationen.

For det tredje bør EU gøre en seriøs indsats for at opgradere sine bilaterale forbindelser med Asiens nøgleaktører og regionale organisationer.

Bruxelles har arbejdet hårdt gennem årene for at samarbejde på en vedvarende måde med Kina, Japan, Korea, Indien og ASEAN. Disse links er betydningsfulde og imponerende, men bliver ofte forvirrede af små irriterende stoffer. De skal have mere modstandsdygtighed, strategisk substans og retning.

Europa bør se nærmere på andre regionale initiativer i Asien såsom trilateralt samarbejde mellem Japan, Kina og Korea (hvis forhold til Trump-administrationen vil være emnet for en debat om Europas venner den 22. februar).

Mens uenigheder om historiske spørgsmål og Nordkorea længe har spændt forholdet mellem de tre lande, har japanske, kinesiske og koreanske ledere afholdt flere trilaterale topmøder siden 2008 og er i øjeblikket ved at revurdere båndene for at tage hensyn til den nye amerikanske regering.

Et andet topmøde er undervejs, mens det trilaterale samarbejdssekretariat i Seoul fortsætter med at arbejde på sit mandat til at fremme fred og fælles velstand mellem de tre lande.

Derudover er ASEM (Asien-Europa-mødet), der samler mere end 50 europæiske og asiatiske lande, i dag mere nødvendigt end nogensinde for at uddybe forbindelser og netværk.

EU's globale strategi opfordrer til en uddybning af økonomisk diplomati og en øget sikkerhedsrolle for EU i Asien. Denne forpligtelse bør straks omsættes til handling.

Europas historie og erfaring gør det bydende nødvendigt, at det bruger sin indflydelse til at forhindre stigning - både hjemme og i udlandet - af ukloge nationaliteter, destruktive konflikter og konfrontation.

reklame

Læs

EU

Kasakhstan: 2050 modernisering strategi

Udgivet

on

- 2014, 4 17.01.14Af Colin Stevens.

 

Denne måned (januar 2014) erklærede Kasakhstans ledelse sin mest ambitiøse strategiske plan frem til midten af ​​det 21. århundrede med den hensigt, at Kasakhstan skulle tilslutte sig de 30 mest udviklede verdensøkonomier. Lignende langsigtede strategier følges af amtets naboer - Kina, Malaysia og Tyrkiet.

"Kommende årtier vil medføre mange kendte udfordringer såvel som adskillige uventede situationer, nye kriser på globale markeder og verdenspolitik," sagde præsident Nursultan A. Nazarbayev (afbilledet), der henvendte sig til nationen den 17. januar: "Der vil ikke være nogen" let tur "i det 21. århundrede."

- 2014, 1 17.01.14Selvom begrebet "udviklet land" er under kontinuerlig ændring, er der visse indikatorer til at definere denne kategori - Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling (OECD) repræsenterer grundlaget. De er 34 økonomier, der producerer mere end 60% af det globale BNP. Brasilien, Kina, Indien, Indonesien, Rusland og Sydafrika er lige ved døren til at tilslutte sig, hvilket viser høje investeringsrater, resultater inden for forskning og innovation, høj produktivitet og en betydelig andel af små og mellemstore virksomheder, alt sammen med høj levestandard.

Kasakhstan ser frem til at anvende OECD-standarderne, idet de udarbejder egne økonomiske langsigtede planer for at nå væksten i 4% BNP, udvikler videnbaseret økonomi for at øge eksporten af ​​ikke-olie til op til to tredjedele. Inden for denne ramme er accenterne anbragt på at accelerere industrielle og innovative metoder i traditionelle minesektorer, engagere sig i videnbaseret produktion ved hjælp af de seneste videnskabelige resultater inden for elektronik, teknologi, telekommunikation og udstyr.

Ved siden af ​​den traditionelle minesektor afventer reformen landbruget til at skifte fra store til mellemstore og små virksomheder og give finansieringsressourcer direkte til iværksættere uden mellemled - landmændene får mere beskyttelse i et system af garantier og forsikringer. Med sin enorme steppa, ideel til græsning af kvæg, har Kasakhstan en naturlig rigdom til at blive en førende eksportør af kød- og mejeriprodukter i regionen.

Dens viden / videnskabsbaserede økonomi er en succespille, men for at fremskynde moderniseringen skal landet bruge det fulde potentiale af udenlandske direkte investeringer (FDA).

"I samarbejde med de udenlandske virksomheder er vi nødt til at oprette design- og ingeniørcentre," fortsatte Nazarbayev og opfordrede transnationale virksomheder, der opererer i større olie-, gas- og minedrift til at etablere en rentabel produktion i Kasakhstan og tilbyder statslig støtte til at give gunstige betingelser for udenlandske virksomheder til at producere udstyr i Kasakhstan i stedet for at importere.

Spin-off produktionssteder af store internationale virksomheder er blevet hilst velkommen til Nazarbayev University i Astana og 'Alatau' Information Technology Park i Almaty.

Inviterer Vesten til at samarbejde, har Kasakhstanies ikke udsigt til fordelene ved deres geografiske beliggenhed i færdiggørelsen af ​​opførelsen af ​​Vest-Europa-Vest-Kina korridoren. Jernbaner til Turkmenistan og Iran, der når den Persiske Golf, er allerede på plads, men infrastrukturer, der når til havet, forbliver en udfordring for den centralasiatiske stat.

Det gigantiske Zhezkazghan-Shalkar-Beineu-jernbaneprojekt vil nå ud til Kaspien fra vest og Stillehavet fra øst.

Landets åbenhed oversættes ikke kun til infrastrukturerne, men også inden for uddannelse og opmuntrer gymnasieelever til trilinguisme, kasakhisk, russisk og engelsk for at sikre landets integration i det globale samfund.

Og det er ikke mindre opmærksom på udviklingen af ​​retsvæsenet, da regeringen er bevidst om nødvendigheden af ​​at skabe det højest mulige retssystem, der sikrer iværksættere en effektiv mekanisme til tvistbilæggelse inden for rammerne af retsstatsprincippet.

Den første fase af realiseringen af ​​2050-strategien er planlagt til at være opnået inden 2030: "Dette er muligt. Sydkorea og Singapore fulgte denne vej," sagde Nazarbayev. "Kazakhstanies vil ikke gå glip af dette 'mulighedsvindue' i det XXI århundrede."- 2014, 7 17.01.14

 

 

Colin Stevens

 

 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending