Følg os

Energi

#EnergyExchange: EEX køber Cleartrade Exchange

DEL:

Udgivet

on

europe-energy-grid-from-ENTSO-E-website-banner-screenshot-©-ENTSO-E-European Energy Exchange (EEX), den førende energibørs i Europa, en del af Deutsche Börse Group, vil erhverve de resterende aktier i den Singapore-baserede Cleartrade Exchange (CLTX) fra Freight Investor Holdings. Transaktionen vil træde i kraft den 15. april 2016. Med denne transaktion styrker EEX yderligere sin forpligtelse til at blive en global råvarebørs, der udvikler nye aktivklasser og geografier, og samtidig fortsætter væksten på sine kernemarkeder.

"Med denne transaktion tager vi et yderligere vigtigt skridt mod udvidelsen af ​​EEX Group ud over Europa og ud over energisektoren", forklarer Peter Reitz, administrerende direktør i EEX. "Cleartrade Exchange-råvaremarkederne udgør en værdifuld tilføjelse til de klassiske energimarkeder for vores kunder. Vores kunder har brug for en mere global, holistisk løsning for at hjælpe dem med at få adgang til flere aktivklasser, udnytte kapital effektivt, handle globalt og navigere i den løbende regulatoriske kompleksitet, vi alle står over for i de kommende år. Vi er forpligtet til yderligere at fremme udviklingen af ​​disse markeder på lang sigt. Til dette formål vil vi arbejde på at styrke vores samarbejde med de handlende, mæglere og clearinghuspartnere, der aktivt opererer på Cleartrade Exchange-markederne."

Freight Investor Holdings (FIH), grundlægger og aktionær i Cleartrade Exchange siden 2010, vil fuldt ud overdrage sine CLTX-aktier til EEX. Freight Investor Services, den London-baserede mæglervirksomhed ejet og drevet af John Banaszkiweicz, vil fortsætte sit samarbejde med EEX Group som kunde.

"Vi grundlagde Cleartrade Exchange i troen på, at et neutralt, dedikeret handelssted kunne tilskynde fragt- og råvarehandel til at bevæge sig til det næste niveau af likviditet og sofistikering", siger John Banaszkiewicz. "Vi er glade for, at CLTX har været en ledende kunde gennem årene nu kan tage hul på et nyt kapitel og bygge nye produkter. EEX er den perfekte ejer af CLTX, og FIS vil fortsætte med at sætte vores forretning igennem platformen og understøtte det næste trin i væksten på disse spændende markeder.

Dr. Egbert Laege overtager stillingen som Chief Executive Officer for CLTX, ud over sin funktion som Powernext CEO og som medlem af EEX Groups direktion. Samtidig vil Richard Baker, grundlæggeren og den nuværende administrerende direktør for CLTX, træde tilbage fra sin stilling og forlade virksomheden i maj 2016. "Vi takker Richard for hans ihærdige lederskab indtil nu og ønsker ham held og lykke i fremtiden" , tilføjer Peter Reitz.

CLTX vil beholde sit hovedkvarter i Singapore, hvilket styrker sit engagement i regionen med forfremmelsen af ​​Ray Zhirui Ang til Chief Operating Officer, med øjeblikkelig virkning og vil yderligere styrke de kommercielle teams i Singapore senere i 2016. Den nye aktionær- og organisationsstruktur i CLTX vil styrke tilstedeværelsen af ​​EEX Group i Singapore.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending