Følg os

Buddhisme

Tzu Chi: Hengivenhed til velfærd andre fra hjertet af Taiwan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Tzuchi _____- 014Buddhist Compassion Relief Tzu Chi Foundation, bogstaveligt talt 'Compassionate Relief', er en international humanitær organisation og en ikke-statlig organisation (NGO) med et internationalt netværk af frivillige, der blev tildelt en særlig rådgivende status på De Forenede Nationers Økonomiske og Sociale Råd.[1]

Tzu Chi frivillige og hjælpearbejdere er mest genkendelige over hele verden ved deres blå og hvide uniformer, ofte omtalt som "blå engle" -

Og Tzu Chi-hovedkvarteret er et fantastisk sted at besøge, som EU Reporter havde chancen for at gøre for nylig i Taiwan.

reklame

Tzu Chi Foundation har flere underorganisationer, såsom Tzu Chi International Medical Association (TIMA), der består af professionelt medicinsk personale, der rejser til udlandet for at frivilligt arbejde i fattige samfund uden adgang til lægehjælp og under international katastrofehjælp; og også Tzu Chi Collegiate Youth Association eller Tzu Youth. Deres job inkluderer de fire missioner i Tzu Chi, især velgørenhedsarbejde. Deres arbejde inkluderer også fremme af vegetarisme og bevidsthed om verdensspørgsmål og miljøbeskyttelse. Fonden har bygget mange hospitaler og skoler over hele verden, herunder et netværk af medicinske faciliteter i Taiwan og et uddannelsessystem, der spænder fra børnehave til universitet og medicinsk skole. Skoler blev også genopbygget globalt i kølvandet på jordskælv i Iran, Kina og Haiti. Organisationen opretholder et lille antal nonner, der er selvforsynende, herunder at dyrke deres egen mad.

Historie

Tzu Chi Foundation blev grundlagt som en velgørenhedsorganisation med rødder i buddhistisk oprindelse og tro på grund af fattigdom og manglen på tjenester af Dharma Master Cheng Yen, en buddhistisk nonne, den 14. maj 1966 i Hualien, Taiwan. Hun blev inspireret af sin mester og mentor, den sene ærværdige mester Yin Shun (Yin Shùn dǎoshī), en tilhænger af humanistisk buddhisme, som formanede hende til at "arbejde for buddhismen og for alle væsener". Organisationen startede med et motto om "at instruere de rige og redde de fattige" som en gruppe på tredive husmødre, der hver dag donerede et lille beløb til at pleje trængende familier. Gruppen er vokset til at blive en civilsamfundsaktør med cirka 10 millioner medlemmer og kapitler i 47 lande.

Fire bemærkelsesværdige årsager til Tzu Chi er velgørenhed, medicin, uddannelse og menneskehed, som fremhævet af det officielle motto eller begrebet 'Fire bestræbelser, otte fodspor'. De otte fodspor er velgørenhedsårsager, medicinske bidrag, uddannelsesudvikling, humaniora, international katastrofeassistance, donation af knoglemarv, frivilligt arbejde i samfundet og miljøbeskyttelse.

reklame

Organisationens officielle hjemmeside siger, at organisationen startede med velgørenhed og derefter udvidede sine mål til at omfatte medicin, uddannelse og kultur. Dens erklærede mål er at fremme oprigtighed, integritet, tillid og ærlighed.

Bestående af et skib, der også samtidig bærer lotusfrugten og blomsten, symboliserer Tzu Chi-logoet, at verden kan gøres til et bedre sted ved at plante gode karmiske frø. Tilhængere mener, at disse frø er nødvendige for at blomster blomstrer og bærer frugt, hvilket er en metafor for deres tro på, at et bedre samfund kan skabes med gode handlinger og rene tanker. Skibet repræsenterer Tzu Chi, der styrer et medfølelsesskib, der repræsenterer deres mål om at redde alle væsener, der lider, mens de otte kronblade repræsenterer Noble Eightfold Path in Buddhisme, som Tzu Chi bruger som deres guide.

Noble Eightfold Path:

  1. Højre Specifikation
  2. Højre tanke
  3. Højre tale
  4. Ret opførsel
  5. Ret levebrød
  6. Højre indsats
  7. Højre Mindfulness
  8. Højre Koncentration

Global tilstedeværelse

Tzu Chi's hovedkvarter er i Hualien County, Taiwan.

Organisationen bygger og driver mange hospitaler og skoler med opsøgende indsats, der spænder fra besøg på plejehjem til levering af knoglemarvskirurgi, samt at tilbyde emner som vaskemaskiner til kæmpende enlige mødre. Tv'et "Da Ai" netværk fungerer med sine egne nyheder og tv-programmer. Der er også etableret kinesiske skoler i udlandet, såsom i Australien og USA, som bortset fra undervisning i kinesisk og tegnsprog også guider eleverne i måder at medfølelse og samfundstjeneste på.

I kølvandet på orkanen Sandy annoncerede organisationen den 18. november 2012 en donation på $ 10 millioner i form af $ 300 og $ 600 Visa-betalingskort til de berørte i New York og New Jersey-området. Frivillige uddelte disse kort i dele af Brooklyn, Queens og Staten Island.

Genbrug

En betydelig del af de midler, der er indsamlet af Tzu Chi, drejer sig om miljøvenlige mål for at tilskynde til genbrug af genstande såsom vandflasker samt ved at bruge genanvendelige genstande eller genbrug af genstande til at reducere affald.

Fonden driver over 4,500 genbrugsstationer i hele Taiwan. Et af fondens projekter er genanvendelse af polyethylenterephthalat (PET) plastflasker til tekstiler. Projektet, der blev startet i 2006, samler PET-plastflasker og genbruger dem til klud.

Fra september 2008 blev nogle 11,856,000 flasker brugt til at fremstille mere end 152,000 polyester tæpper, hvoraf mange er distribueret som en del af Tzu Chi's katastrofehjælpsprogrammer. Andre varer lavet med de genbrugte harpikser inkluderer termisk undertøj, t-shirts, hospitalslagner, medicinske kjoler og uniformer til Tzu Chi frivillige.

Dharma

Buddhas lære og grundlægger Master Cheng Yen spiller en central rolle i organisationens arbejde. "Tzu Chi Day" fejres hvert år den anden søndag i maj, som generelt falder sammen med Vesak Day og Mother's Day (som anerkendt i Taiwan), fejring under Tzu Chi Day inkluderer badning af Buddha, der antyder en besked om, at det er den mennesker, der har brug for renselse, før de bliver bedre individer. Tzu Chi fremmer mange af buddhismens lære i især Lotus Sutra og har også sutra-tilpasninger gennem brug af tegnsprog på Sutra af de utallige betydninger, hvilket tyder på, at følsom eksistens er udfordrende og fyldt med katastrofer i mangel af observationer af dyd , såvel som Sutra of the Water Angentance, der taler for og symboliserer behovet for at omvende karmiske overtrædelser. Den har en politik om ikke at forkynde religionen direkte i sine offentlige aktiviteter; medlemmer af enhver religiøs tro er velkomne til at opretholde deres religiøse tro uden forskelsbehandling. Bortset fra at være ikke-proselytist, er Tzu Chi's tilpasning af buddhistiske principper upolitisk og forbliver fjernt fra den berygtede politiske segmentering i Taiwan.

I katastroferegioner, hvor en bestemt religiøs tro er fremtrædende, arbejder Tzu Chi regelmæssigt sammen med lokale religiøse organisationer. Tzu Chi har genopbygget moskeer og kirker i katastrofezoner, hvor tro spiller en vigtig rolle i det lokale samfund.

»Fra desk af ...«

Hvorfor er det ok at stille spørgsmålstegn ved religion

Udgivet

on

Op22EU Reporter lancerer en ny serie af intelligente, skarpe meningssøjler, der begynder med Colin Moors om det tornede emne religion, og om det faktisk er OK at være uenig med det. Tag det væk, Colin ...

Provokerende titel? Måske. Jeg skulle lede med Calais-flygtningekrisen for min første (forhåbentlig af mange) meningssøjler for EU Reporter. Jeg tror, ​​at mange af verdens førende kommentatorer allerede har sat standen ret godt ud der, så jeg retter min opmærksomhed mod det andet hotte emne i øjeblikket - ytringsfrihed og dens rolle i religiøs debat. Intet som at få dine hænder beskidte den første dag, er der?

Denne artikel udspringer af to begivenheder, der skete i år. Den første var pave Francis, der talte om rædslerne Charlie Hebdo massakren og fortæller verden, at ytringsfriheden er begrænset, når det kommer til religion, og at "Du kan ikke provokere. Du kan ikke fornærme andres tro. Du kan ikke gøre narr af andres tro." Charlie Hebdo, vil du huske, var et 'svar' fra folk, der foregav at være muslimer over for profeten Muhammeds lampooning i en række tegneserier.

reklame

Den anden begivenhed er den nyhed, som Saudi-Arabien nu presser hårdt på nye love, der ville kriminalisere fornærmende opførsel over for profeter, hellige bøger og steder og guder. Ikke kun kræver de dette i Saudi-Arabien, men globalt.

Abdulmajeed Al-Omari, direktør for eksterne forbindelser i ministeriet for islamiske anliggender sagde: "Vi har gjort det klart, at ytringsfrihed uden begrænsninger eller begrænsninger vil føre til krænkelse og misbrug af religiøse og ideologiske rettigheder. Dette kræver, at alle intensiverer bestræbelserne på at kriminalisere fornærmende himmelske religioner, profeter, hellige bøger, religiøse symboler og tilbedelsessteder ". Lad os bare holde et øjeblik pause og nyde den dejlige ironi fra en fra den saudiske regering, der forelægger resten af ​​verden om menneskets rettigheder, skal vi?

Jeg vil straks sætte min bås ud. Jeg respekterer alles ret til at vælge deres eget trossystem. Jeg forventer, at de kan øve det frit, forudsat at det ikke skader andre. Jeg har ingen personlig religion, men jeg kan godt forestille mig fra tid til anden, at jeg er i stand til god moralsk opførsel uden behov for en skriftlig regelbog.

reklame

Jeg tror også stærkt på, at hvis din religion eller tro ikke kan modstå en temmelig streng og hård kontrol, har du en dårlig religion og sandsynligvis bør tænke på at få en ny. Folk kæmper og dør over profeten Muhammeds arv, og om det skulle have været hans rådgiver, Ali Bakr (sunni) eller Ali, Muhammeds fætter og svigersøn (shiitter). Siden Henry VIII i England besluttede, at han skulle være den øverste mand i stedet for paven, behøver du ikke se meget langt tilbage i historien for at se, hvad en rå aftale katolikker har fået. Så her har vi to sæt mennesker, der begge prøver at dræbe for en skisma skyld, eller når de ikke har travlt med det, forsøger at dræbe hinanden. Her er kickeren - de er alle enige om, at det er nøjagtig den samme gud. Ville du alvorligt overlade sådanne moralske domme til dig?

Så ja, her kritiserer jeg religioner - anglisisme, katolicisme og islam. Gør jeg noget forkert? Nej. Har jeg ret i at vide, hvorfor de elsker den samme gud, men hader hinanden? Ja - er det ikke et rimeligt spørgsmål?

Den offentlige mening er muligvis den mest gyldige form for kritik (X Factor og The Voice til side), den vox populi at være en potent indikator for 'ordet på gaden', en kraft, hvormed regeringer lever eller dør. Europas brede offentlighed har indtil videre stadig i sine hænder at ændre status quo, at vælte eller løfte politikere. Uden en stemme ville der ikke være nogen forandring, ingen friske udfordrere og ingen fremskridt, og alligevel forventes det, at vi tager ordet fra nogens gud som en færdig aftale.

Dette handler slet ikke om at basere religion, jeg sætter simpelthen scenen til diskussionen. Uden kritik eller kontrol ville "fordi det er hvad Gud ønsker" blive den de facto svar på alt, der kræver kompleks tanke, eller faktisk noget, der bare var upopulært i kirken, moskeen eller synagogen.

At forbyde brugen af ​​racistiske ord og sætninger har ikke stoppet folk med at bruge dem. De fleste steder i Europa er du fri til at sige hvad du føler, hvor ubehageligt det end måtte være. Det er tilsyneladende stadig OK at kalde homoseksuelle mænd og kvinder 'en vederstyggelighed', selvom forskelsbehandling er forbudt ved lov. At forbyde kritik af religion - enhver religion - er helt meningsløst, da folk simpelthen ikke vil acceptere den. At være sort, asiatisk eller homoseksuel er ikke en overtalelse, det er hvem du er. Religion er et frit valg, selvom jeg ofte er forbløffet over den høje procentdel af mennesker, der frit vælger den samme, som deres forældre havde. Det er rigtigt og korrekt at beskytte dem, der er født i en situation og helt upassende at beskytte uprøvede ideer af dem, der udøver deres ret til at vælge en religion.

Hvis du accepterer, lad os sige anglikanisme, da det er den religion, jeg voksede op omkring, som din eneste sande tro og din sikre vej til Lords højre hånd, det er fantastisk. Det er det virkelig. Hvis du virkelig valgte frit, ville du være nødt til at acceptere, at du også sandsynligvis handlede rundt og fandt ud af shintoismen, buddhismen, jainismen eller endda Wicca, hvis du vil lave din egen yoghurt og lide katte. Hvis du ikke fuldt ud undersøgte dem alle, før du valgte, giver det dig en ret dårlig platform, hvorfra du kan evaluere andres. Men det er præcis, hvad du bliver nødt til at gøre for at nå frem til en tilfredsstillende konklusion. Du kunne ikke bare sige "men helt sikkert, den jainistiske filosofi er uholdbar i det moderne Schweiz" eller endda "wow, disse sikher bærer nogle sjove hatte" uden frygt for, at folk peger på dig og råber "religiøs kritiker". Jeg kender meget lidt til jainisme og kan godt lide turbanen, men det er bare mig.

Ser du, disse meninger er netop det - meninger. Vi skal være i stand til at basere vores meninger på de bedste tilgængelige beviser, og der er tidspunkter, selv for de religiøse, når ordet fra den store fyr på himlen virker lidt langt hentet. Hvor mange gange har vi hørt religiøse ledere og lærde sige "ah, ser du, hvad gud mente her var ..." baserede det på intet andet end en vag forestilling om, hvordan han gerne ville have, at samtalen skulle blive. Undskyld, men hvis de har tilladelse til denne breddegrad, skulle jeg få lov til at kalde dem på den.

Lad os tage et par reelle eksempler. Den katolske kirke vil ikke have dig til at nyde sex uden at lave flere katolikker, så profylaktik er et nej-nej. Der er slet intet i Bibelen om det. Ikke en ting. Summen af ​​alle Jesu tanker om homoseksualitet? Nul. Det forhindrer dog ikke de moderne 'kristne' i at hade dem. Begge disse er eksempler på menneskelig fortolkning af Guds ord eller en af ​​hans profeter. Koranen kan heller ikke rigtig beslutte sig for sprut, samtidig med at han roser druen for at være tilgængelig til at fremstille stærk drikke ud af, og det næste siger, at det er en dårlig idé at drikke den. Så hvad er det?

Alle disse meninger har intet grundlag i nogen kendsgerning undtagen de gamle meget oversatte værker fra nogle få ørkenboende mænd for hundreder af år siden. Vi burde virkelig være i stand til at kritisere ethvert edikt baseret på disse tomater uden frygt for gengældelse.

I sidste ende er vi ansvarlige for vores handlinger. Uanset hvad vi gør, og uanset hvad vi siger, forårsager en kæde af begivenheder, uanset hvor små, der forårsager en krusning i et liv og måske en tsunami i et andet. Vi kan ikke bare acceptere, at Guds ord er det sidste ord om ethvert emne, da det ikke har noget faktisk grundlag og værre, fjerner vores skyld. Vi skal have lov til at træffe vores egne moralske vurderinger eller blive bedømt af en jury blandt vores jævnaldrende. Hvis ikke, er vi tilbage til at brænde hekse og lynke brødtyve - uden tvivl stadig mere underholdende end X Factor.

Hvis dit brand af religion er rigtigt, og jeg har forstyrret din version af den magiske himmelmand, kunne du helt sikkert tilfredsstille dig med den sikre viden, at jeg ville tilbringe evigheden med at brænde i helvede? Er det ikke nok at fortsætte med, eller er din religion så tandløs, at den ikke kan tåle, at en af ​​tilhængerne af de andre 4,500 eller deromkring verdensreligioner kalder det dumt?

Læs
reklame
reklame
reklame

trending