Følg os

Blogspot

ЕurAsian Økonomiske Union: Nye horisonter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

fwqYYPnabjsAf Colin Stevens.  

EurASsian Economic Union (EАU) er en ny integrationsforening - et fænomen, der skal fejres, der afspejler globale tendenser. Men den nylige politiske udvikling i det post-sovjetiske rum bruges af EАU-modstandere som et argument for at underminere Unionens image hjemme og internationalt. Uvillig til at indrømme indflydelsen af ​​den økonomiske konkurrencefaktor i internationale forbindelser eller at stole på forudindtagede informationskilder - i begge tilfælde afsluttes kritikerne af den eurasiske integration med et billede af den eurasiske union som en fornyet version af Sovjetunionen.

Den opfattelse, der fører til fremkomsten af ​​frygt for tab af statsstatsborgeres suverænitet til Kreml, resulterer i fuldstændig afvisning af det eurasiske integrationsprojekt af regelmæssige borgere. Ideen om opstandelsen af ​​Sovjetunionen udnyttes til at udnytte geopolitiske konkurrenter ved at anvende et spektrum af strategier for forvrængning som protestbevægelser inden for befolkningen i EAU.

reklame

"I dag med hensyn til EАU skræmmer nogle eksperter og politikere den offentlige mening med en myte om 'reinkarnationen' af Sovjetunionen," sagde EAU's store arkitekt Kasakhstans præsident Nursultan Nazarbayev. "Jeg mener, at argumenterne i denne debat langt fra er virkelighed og er grundløse. I dag har reintegrationen af ​​den sovjetiske model simpelthen ingen institutionelle rammer. Alt dette er bestemt blevet historie."

Præsident Nazarbayevs erklæring benægter klart perspektivet for genoplivningen af ​​den centraliserede Sovjetmodel og understregede, at Unionens succes i moderne tid kun er mulig mellem suveræne stater. Drevet af det dybe behov for at forene indsatsen er mange humanitære, politiske og økonomiske integrationsplatforme blevet lanceret: Den Eurasiske Udviklingsbank og Det Eurasiske Erhvervsråd, det Eurasiske Medieforum og den Eurasiske Universitetsforening er blandt de mest fremtrædende.

En milepæl af denne proces ville være underskrivelsen af ​​en traktat om oprettelse af Eurasiske økonomiske union. En række bilaterale og trilaterale møder mellem statsoverhovedene, der afholdes i foråret og regelmæssige møder mellem Det Øverste Eurasiatiske Økonomiske Råd i Minsk, foreslår fastlæggelsen af ​​lederskabet i retning af dette mål.

reklame

Integrationen i Eurasien viste sig at være gavnlig, da den øgede handelen mellem medlemsstater, løftede toldhindringer, åbnede muligheder for oprettelse af joint ventures og samarbejde på forskellige indsatsområder, der synligt bidrog til beskæftigelse og uddannelse. Også bemærkelsesværdigt er dets gavnlige indflydelse på integrationsprocessen for sikkerhedssituationen.

Med fokus på økonomien vil EAU samle ressourcerne i den samlede mængde af kernemedlemsstaterne, Hviderusland, Kasakhstan og Rusland og nå op på $ 2.2 trillioner US dollars med industriel produktion svarende til $ 1.5trl for at opnå integrationseffekten af ​​den samlede BNP-vækst i $ 900 milliarder af 2030.

Imidlertid skal der arbejdes meget af alle deltagere "for at skabe den mest avancerede integrationsalliance i det post-sovjetiske rum", sagde den russiske præsident Vladimir Putin, der adresserede EАU-spørgsmålene. "Den toldunion, vi har oprettet, fungerer og giver reelle fordele," fortsatte Putin. "Vi opnåede resultaterne i vores økonomier. Det er en indlysende kendsgerning. Men vi kan tage endnu et skridt, vi blev enige om dette skridt for at uddybe vores samarbejde for at fremme vores samarbejde til et højere niveau."

Da EАU er en moderne Union, er uenigheder i holdninger uundgåelige, dette er et ubestrideligt tegn på respekt for variable nationale interesser. ”Vi står over for en række emner, hvor meningerne er forskellige,” sagde Hvideruslands præsident Alexander Lukashenko. "Det blev foreslået at lade dem være uafklarede og gå videre, men disse spørgsmål skulle løses på et tidligere tidspunkt."

Energi forbliver et 'apple of discord' med Belarus, da Rusland og Kasakhstan har tilbudt at gå videre mod et fælles energimarked af 2025. Denne holdning ligner de øvrige fagforenings praksis at integrere i flere spor, som f.eks. Den Europæiske Union, som også oplever et integreret energimarked som en af ​​dens største udfordringer. Disse afvigelser bekræfter, at EAU er en helt ny type forening, idet der tages hensyn til alle partneres interesser uden russisk dominans som det var tilfældet tidligere.

I dag vil en officiel traktat om oprettelsen af ​​EAU muliggøre en væsentlig forbedring af økonomiens konkurrenceevne og effektivitet i en global verden og tiltrække tiltrængte indenlandske og udenlandske investeringer. Parterne forventer, at de vil kunne nå frem til en kompromisaftale om de omtvistede aspekter af den eurasiske økonomiske union i den nærmeste fremtid.

 

Colin Stevens

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending