Information huller holder tilbage videregående uddannelser i mange EU-lande

1165-mediumIkke nok lande bruger de oplysninger, de indsamler på videregående uddannelse, for at forbedre deres universiteter og de muligheder, de tilbyder for studerende. Dette er vist i en Eurydice indberette offentliggjort i dag (22 maj). Rapporten 'Modernisering af videregående uddannelse i Europa: Adgang, Retention og Employability' undersøger, hvilke regeringer og videregående uddannelser der gør for at udvide adgangen til videregående uddannelse, øge antallet af studerende, der gennemfører videregående uddannelse (retention) og give vejledning til studerende ind på arbejdsmarkedet (beskæftigelsesegnethed). Flere end 30-lande deltog i undersøgelsen - alle EU-medlemsstater, med undtagelse af Luxembourg og Nederlandene, plus Island, Liechtenstein, Montenegro, Norge og Tyrkiet.

"Højere uddannelse skal gøre mere for at reagere på svage områder: for eksempel, vi ønsker at fremme mere mangfoldighed i studenterbestand. Universiteterne skal tiltrække flere dårligt stillede elever, især folk fra lav indkomst baggrunde, med handicap, vandrende status eller forskellige etniske grupper. Samt inspirerende større mangfoldighed, kan relevante data hjælpe os til bedre at vurdere virkningen af ​​vores politiske prioriteter og til at ændre kurs, hvor det er nødvendigt. Vi skal flytte til en mere proaktiv brug af data og feedback til at informere beslutningsprocessen, "sagde uddannelse, kultur, flersprogethed og kommissær ungdom, Androulla Vassiliou.

Rapporten viser, at:

  • Selvom mange lande indsamle oplysninger om deres studerende befolkninger, bliver dataanalyse ofte ikke er knyttet til konkrete mål (såsom at sikre adgang dårligt stillede studerende til de videregående uddannelser), og mange lande er uvidende, hvis deres studerende bliver mere forskelligartet (se figur 1) .
  • Meget få lande (BE (FL), IE, FR, LT, MT, FI og UK (Skotland)) har fastsat mål for at forbedre adgangen til højere uddannelse for folk fra underrepræsenterede grupper, såsom lav indkomst baggrunde.
  • Omkring halvdelen af ​​de europæiske videregående uddannelsessystemer har bridging programmer for deltagere der ikke kommer direkte fra ungdomsuddannelse (BE, CZ, DK, DE, IE, FR, AT, PL, PT, SI, SE, SK, UK, IS, HR) og tildeling videregående uddannelsesinstitutioner kreditter, der anerkender værdien af ​​elevernes realkompetence (også ES, IT, LI, FI, NO). En klar geografisk kløft er synlig med hensyn til foranstaltninger, der skal udvide adgangen til videregående uddannelse, da de forbliver mest udbredt i nord og vest for Europa.
  • Et betydeligt antal lande ikke systematisk beregne færdiggørelse og / eller drop-out satser. Dette omfatter lande, der har politikker vedrørende fastholdelse og færdiggørelse, men klart mangler grundlæggende data til at analysere konsekvenserne af disse politikker.
  • I de fleste lande, videregående uddannelsesinstitutioner er nødt til at indsende oplysninger om beskæftigelsesegnethed (f.eks beskæftigelsesfrekvensen for deres kandidater, hvordan de udvikler de færdigheder, der er nødvendige for deres kandidater til at finde et job) for kvalitetssikring. Men kandidat sporingsoplysninger er endnu sjældent brugt til at udvikle politikker for videregående uddannelser.
  • Brug kvalitetssikring for at fremme vigtige politiske mål for bredere adgang til og fastholdelse og gennemførelsesprocenter bedre satser kan hjælpe med at overvåge elevernes fremskridt, og identificere, hvordan videregående uddannelsesinstitutioner (f.eks universiteter, gymnasier) bruge disse oplysninger til at fodre tilbage i en cyklus af kvalitetsudvikling.

Figur 1: Ændringer i mangfoldigheden af ​​studerende på videregående uddannelser, 2002 / 03-2012 / 13

Baggrund

Modernisering af videregående uddannelser i Europa: Adgang, fastholdelse og beskæftigelse undersøger politik og praksis i forbindelse med den studerendes oplevelse af videregående uddannelser gennem tre faser: adgang, der kræver opmærksomhed omkring tilbuddet om videregående uddannelse, kravene til optagelse og processen adgang progression gennem studieprogrammet, herunder støtte, der kan tilvejebringes, når der opstår problemer og overgang fra højere uddannelse til arbejdsmarkedet.

Kommissionens Dagsorden for moderniseringen af ​​videregående uddannelser understreger spørgsmålet om fleksible veje til videregående uddannelse; hvordan man sikrer effektivitet og effektivitet inden for videregående uddannelse og levering af ansættelsesegnede færdigheder til studerende for nem overførsel til arbejdsmarkedet efter eksamen.

Eurydice

Eurydice Netværkets opgave er at forstå og forklare, hvordan Europas forskellige uddannelsessystemer er organiseret, og hvordan de fungerer. Netværket giver beskrivelser af de nationale uddannelsessystemer, sammenlignende undersøgelser, der afsættes til specifikke emner, indikatorer og statistikker. Alle Eurydice publikationer er gratis tilgængelige på Eurydice hjemmeside eller på tryk efter anmodning. Gennem sit arbejde, Eurydice har til formål at fremme forståelsen, samarbejde, tillid og mobilitet på europæisk og internationalt plan. Netværket består af nationale enheder er beliggende i de europæiske lande og koordineres af EU Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur. For mere information om Eurydice, klik her.

Mere information

Den fulde rapport er tilgængelig på engelsk på Eurydice hjemmeside

Europa-Kommissionen: Uddannelse og træning

tags: , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Uddannelse, EU