Følg os

Uddannelse

Information huller holder tilbage videregående uddannelser i mange EU-lande

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

1165-mediumIkke nok lande bruger de oplysninger, de indsamler på videregående uddannelse, for at forbedre deres universiteter og de muligheder, de tilbyder for studerende. Dette er vist i en Eurydice indberette offentliggjort i dag (22. maj). Rapporten 'Modernisering af videregående uddannelser i Europa: adgang, fastholdelse og beskæftigelsesegnethed' undersøger, hvad regeringer og videregående uddannelsesinstitutioner gør for at udvide adgangen til videregående uddannelser, øge antallet af studerende, der gennemfører videregående uddannelse (fastholdelse) og give vejledning til studerende ved at komme ind på arbejdsmarkedet (beskæftigelsesegnethed). Mere end 30 lande deltog i undersøgelsen - alle EU-lande med undtagelse af Luxembourg og Holland plus Island, Liechtenstein, Montenegro, Norge og Tyrkiet.

"Videregående uddannelser skal gøre mere for at reagere på svaghedsområder: Vi vil f.eks. Tilskynde til større mangfoldighed i de studerendes befolkning. Universiteterne skal tiltrække flere dårligt stillede studerende, især mennesker med lavindkomstbaggrund, med handicap, med indvandrerstatus. eller forskellige etniske grupper. Ud over at inspirere til større mangfoldighed kan relevante data hjælpe os med bedre at vurdere virkningen af ​​vores politiske prioriteringer og ændre kursen, hvor det er nødvendigt. Vi skal gå til en mere proaktiv brug af data og feedback for at informere beslutningstagning, " sagde uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou.

Rapporten viser, at:

reklame
  • Selvom mange lande indsamle oplysninger om deres studerende befolkninger, bliver dataanalyse ofte ikke er knyttet til konkrete mål (såsom at sikre adgang dårligt stillede studerende til de videregående uddannelser), og mange lande er uvidende, hvis deres studerende bliver mere forskelligartet (se figur 1) .
  • Meget få lande (BE (FL), IE, FR, LT, MT, FI og UK (Skotland)) har fastsat mål for at forbedre adgangen til højere uddannelse for folk fra underrepræsenterede grupper, såsom lav indkomst baggrunde.
  • Omkring halvdelen af ​​europæiske videregående uddannelsessystemer har broprogrammer for deltagere, der ikke kommer direkte fra sekundæruddannelse (BE, CZ, DK, DE, IE, FR, AT, PL, PT, SI, SE, SK, UK, IS, HR) og tildele videregående uddannelseskreditter, der anerkender værdien af ​​studerendes tidligere læring (også ES, IT, LI, FI, NO). En klar geografisk kløft er synlig med hensyn til foranstaltninger til at udvide adgangen til videregående uddannelse, da de stadig er mest udbredte i det nordlige og det vestlige Europa.
  • Et betydeligt antal lande ikke systematisk beregne færdiggørelse og / eller drop-out satser. Dette omfatter lande, der har politikker vedrørende fastholdelse og færdiggørelse, men klart mangler grundlæggende data til at analysere konsekvenserne af disse politikker.
  • I de fleste lande, videregående uddannelsesinstitutioner er nødt til at indsende oplysninger om beskæftigelsesegnethed (f.eks beskæftigelsesfrekvensen for deres kandidater, hvordan de udvikler de færdigheder, der er nødvendige for deres kandidater til at finde et job) for kvalitetssikring. Men kandidat sporingsoplysninger er endnu sjældent brugt til at udvikle politikker for videregående uddannelser.
  • Brug af kvalitetssikring til at fremme vigtige politiske mål for bredere adgang og bedre fastholdelses- og færdiggørelsesgrader kan hjælpe med at overvåge de studerendes fremskridt og identificere, hvordan videregående uddannelsesinstitutioner (f.eks. Universiteter, gymnasier) bruger disse oplysninger til at komme tilbage til en cyklus med kvalitetsforbedring.

Figur 1: Ændringer i mangfoldigheden af ​​studerende på videregående uddannelser, 2002 / 03-2012 / 13

Baggrund

Moderniseringen af ​​videregående uddannelser i Europa: Adgang, fastholdelse og beskæftigelsesevne undersøger politik og praksis relateret til de studerendes oplevelse af videregående uddannelse gennem tre faser: adgang, der kræver opmærksomhed om tilbudet om videregående uddannelse, kravene for at blive optaget og processen optagelse progression gennem studiet, herunder støtte, der kan ydes, når der opstår problemer og overgang fra videregående uddannelse til arbejdsmarkedet.

reklame

Kommissionens Dagsorden for moderniseringen af ​​videregående uddannelser understreger spørgsmålet om fleksible veje til videregående uddannelse; hvordan man sikrer effektivitet og effektivitet inden for videregående uddannelse og levering af ansættelsesegnede færdigheder til studerende for nem overførsel til arbejdsmarkedet efter eksamen.

Eurydice

Eurydice Netværk har til opgave at forstå og forklare, hvordan Europas forskellige uddannelsessystemer er organiseret, og hvordan de fungerer. Netværket giver beskrivelser af nationale uddannelsessystemer, sammenlignende undersøgelser viet til specifikke emner, indikatorer og statistik. Alle Eurydice-publikationer er tilgængelige gratis på Eurydice-webstedet eller på tryk efter anmodning. Gennem sit arbejde har Eurydice til formål at fremme forståelse, samarbejde, tillid og mobilitet på europæisk og internationalt niveau. Netværket består af nationale enheder beliggende i europæiske lande og er koordineret af EU's Uddannelses-, Audiovisuelle og Kulturforvaltningsorgan. For mere information om Eurydice, klik her.

Mere information

Den fulde rapport er tilgængelig på engelsk på Eurydice hjemmeside

Europa-Kommissionen: Uddannelse og træning

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending