Følg os

Støtte

Betydende ny EU-støtte til Latinamerika annonceret

DEL:

Udgivet

on

cfda07afa91cc1be08dd41c18fc5a9a5Udviklingskommissær Andris Piebalgs vil i dag (24. marts) annoncere ny EU-støtte på 2.5 mia. EUR til Latinamerika for årene 2014 til 2020 (inklusive midler til regionale programmer og til de bilaterale bevillinger til de støtteberettigede lande).

Den nye finansielle pakke, som er en del af instrumentet for udviklingssamarbejde, som nu er offentliggjort, vil blive diskuteret i dag på EUROsociAL-konferencen i Bruxelles, hvor beslutningstagere og højtstående repræsentanter fra EU og Latinamerika mødes for at diskutere fremtidigt samarbejde mellem de to regioner.

Forud for begivenheden sagde kommissær Piebalgs: "Denne bistandspakke markerer et nyt skridt i den måde, vi arbejder med Latinamerika, og sender et meget stærkt signal om vores forpligtelse til fortsat at støtte regionens udviklingsindsats. Vi vender ikke ryggen til. på dette kontinent, vi glæder os sammen.

"Jeg har besøgt Latinamerika flere gange for nylig og har været meget stolt over at se EU's bidrag til de imponerende fremskridt, kontinentet har gjort i løbet af det sidste årti. Jeg er overbevist om, at dette nye kapitel i vores forhold vil få vores partnerskab til at blomstre.”

Den nye regionale finansiering vil være fokuseret på de områder, hvor den kan gøre den største forskel; som er blevet identificeret i samråd med de latinamerikanske partnerlande:

• Sikkerhed;

• god regeringsførelse, ansvarlighed og social lighed;

reklame

• inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst;

• miljømæssig bæredygtighed, modstandsdygtighed og klimaændringer;

• uddannelses- og træningsprogrammer for unge under Erasmus+, og;

Et subregionalt program for Mellemamerika er også inkluderet i dagens pakke.

I overensstemmelse med Agenda for Change – Kommissionens politiske plan for at fokusere bistanden på de lande, der har mest brug for den, og sektorer, hvor den kan gøre den største forskel – har EU omformet den måde, det fungerer på i Latinamerika. Det betyder et mere strategisk partnerskab mellem de to fremadrettet, hvor de to regioner søger løsninger på fælles udfordringer (f.eks. klimaforandringer) via regionalt samarbejde.

Dagens finansiering kommer fra instrumentet for udviklingssamarbejde (DCI), som er en del af EU's samlede budget.

18 lande (Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) er omfattet af DCI og berettiget til disse regionale fonde.

Samtidig vil det bilaterale samarbejde med lande, der står over for de største udfordringer i Latinamerika (Bolivia, El Salvador, Guatemala, Honduras, Paraguay og Nicaragua), fortsat være betydeligt. Desuden vil Colombia, Ecuador og Peru nyde godt af bilateral finansiering, som vil give mulighed for en meget gradvis udfasning.

EUROsocial: Et flagskibsprogram for social samhørighed i Latinamerika

På trods af betydelig vækst på det seneste er ulighed stadig en af ​​Latinamerikas vigtigste udfordringer.

EUROsociAL er blevet EU's flagskibsprogram i Latinamerika for social samhørighed. Under mottoet "Støtte politikker, forbinde institutioner" samler den politiske beslutningstagere og højtstående embedsmænd fra europæiske og latinamerikanske offentlige forvaltninger for at udvikle og implementere politikker til at reducere sociale uligheder.

EUROsociAL har en innovativ tilgang, der giver målbare resultater på trods af et relativt lille budget, fordelt på 18 partnerlande i 10 tematiske områder. Det samlede EU-bidrag beløber sig til 70 mio. EUR (30 mio. EUR i dens første fase, fra 2004-2009, og 40 mio. EUR under den anden, fra 2011-2014).

Det fremmer aktivt 'Syd-Syd'-samarbejdet i Latinamerika (dvs. når viden baseret på tidligere samarbejde og tilpasset de specifikke forhold i et naboland er blevet overført fra et latinamerikansk land til et andet) – udgifterne forventes at overstige € 10 mio. under programmets anden fase.

Den er også resultatbaseret og understøtter kun handlinger, der har klart formulerede mål og er en del af bredere offentlige politikker. Nogle håndgribelige resultater omfatter f.eks. støtte til reformen af ​​arbejdsinformationssystemet i Colombia for bedre at matche arbejdsmarkedets efterspørgsel og udbud, bidrage til indførelsen af ​​en ny lov for handicappede i Honduras og hjælpe med at implementere en ny politik for finanspolitisk uddannelse i Brasilien. Det har også fremmet mange regionale initiativer i Latinamerika på så forskellige områder som skatteforvaltning, regional udvikling, retfærdighed og social og økonomisk dialog.

Regionalt samarbejde med Latinamerika

En række strategiske prioritetsområder for EU's regionale samarbejde med Latinamerika er blevet identificeret i samråd med de latinamerikanske lande. De omfatter:

- Inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, afhjælpning af strukturelle svagheder, akut økonomisk ulighed og overdreven afhængighed af udvinding af naturressourcer;

- at forene miljømæssig bæredygtighed med fortsat udvikling i en region, der er meget sårbar over for klimaændringer og naturkatastrofer;

- kapacitetsopbygning (f.eks. tilvejebringelse af uddannelse og deling af ekspertise) af statslige institutioner, der er ansvarlige for sikkerhed og retsstatsprincippet, for at styrke menneskerettigheder og ligestilling mellem kønnene, opbygge offentlig tillid og styrke den sociale kontrakt, der er nødvendig for, at udviklingen kan lykkes, og;

- forbedringer i regeringsførelse, ansvarlighed og skatteopkrævning og -udgifter for at tackle ulighed, øge den sociale samhørighed og reagere på den voksende sociale efterspørgsel efter offentlige tjenester af høj kvalitet.

Mere information

EU-samarbejde med Latinamerika: MEMO / 14 / 213
Kommissær Piebalgs' hjemmeside
EUROsociAL hjemmeside

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending