Væsentlig ny EU-støtte til Latinamerika annonceret

cfda07afa91cc1be08dd41c18fc5a9a5Udvikling Andris Piebalgs vil i dag (24 marts) annoncere nye EU-støtte på 2.5 milliarder € for Latinamerika for årene 2014 til 2020 (herunder finansiering af regionale programmer, og for de bilaterale kuverter til de støtteberettigede lande).

Den nye finansielle pakke, som er en del af udviklingssamarbejde Instrument, nu offentliggjort, vil blive diskuteret i dag på EUROsociAL konference i Bruxelles, hvor beslutningstagere og højtstående repræsentanter fra EU og Latinamerika vil mødes for at diskutere det fremtidige samarbejde mellem de to regioner.

Forud for arrangementet, kommissær Piebalgs sagde: "Denne pakke bistand markerer et nyt skridt i den måde, vi arbejder med Latinamerika, og sender et meget stærkt signal om vores forpligtelse til fortsat at støtte regionens udviklingsindsats. Vi er ikke at vende ryggen til dette kontinent; vi ser frem med det, sammen.

"Jeg har besøgt Latinamerika flere gange for nylig og har været meget stolt over at se EU-bidrag til den imponerende fremskridt kontinentet har gjort i det seneste årti. Jeg er overbevist om, at dette nye kapitel i vores forhold vil se vores partnerskab blomstrer. "

Den nye regionale finansiering vil blive fokuseret på de områder, hvor det kan gøre den største forskel; der er blevet identificeret i samråd med de latinamerikanske partnerlande:

• Sikkerhed;

• god regeringsførelse, ansvarlighed og social retfærdighed;

• inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst;

• miljømæssig bæredygtighed, modstandskraft og klimaændringer;

• programmer for unges under Erasmus +, og uddannelsessystemer;

En sub-regionalt program for Mellemamerika er også inkluderet i dagens pakke.

I overensstemmelse med dagsordenen for forandring - Kommissionens politik plan at koncentrere støtten om de lande, der har brug for det mest, og sektorer, hvor det kan gøre den største forskel - EU har omformet den måde, at det virker i Latinamerika. Det betyder en mere strategisk partnerskab mellem de to fremadrettet, hvor de to regioner søge løsninger på fælles udfordringer (f.eks klimaændringer) via det regionale samarbejde.

Dagens midler kommer fra udviklingssamarbejde (DCI), som er en del af det samlede EU-budget.

18 lande (Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) er omfattet af DCI og er berettiget til disse regionale fonde.

Samtidig vil det bilaterale samarbejde med lande, der står for de største udfordringer i Latinamerika (Bolivia, El Salvador, Guatemala, Honduras, Paraguay og Nicaragua) forbliver signifikant. Desuden vil Colombia, Ecuador og Peru gavn af bilateral finansiering, hvilket vil give mulighed for en meget gradvis udfasning.

EUROsociAL: Et flagskib program for social samhørighed i Latinamerika

På trods af betydelige nylige vækst, ulighed fortsat et af Latinamerikas største udfordringer.

EUROsociAL er blevet EU flagskib program i Latinamerika for social samhørighed. Under mottoet "Støtte til politikker, der forbinder institutioner 'det samler politiske beslutningstagere og højtstående embedsmænd fra europæiske og latinamerikanske offentlige forvaltninger til at udvikle og gennemføre politikker for at reducere sociale uligheder.

EUROsociAL tager en innovativ tilgang, der producerer målbare resultater på trods af et relativt lille budget, fordelt på 18 partnerlande i 10 tematiske områder. Samlet EU-bidrag beløber sig til 70 mio € (€ 30m under sin første fase, fra 2004-2009, og € 40m under den anden, fra 2011-2014).

Det fremmer aktivt 'Syd-Syd' samarbejde i Latinamerika (dvs. når viden baseret på tidligere samarbejde og tilpasset de særlige forhold i et naboland er overført fra et latinamerikansk land til et andet) - udgifter, som forventes til toppen € 10 millioner i programmets anden fase.

Det er også resultater-baseret, understøtter kun handlinger, der har klart formulerede mål og er en del af bredere offentlige politikker. For eksempel har nogle håndgribelige resultater omfatter støtte til reform af arbejdsmarkedet informationssystem på Colombia bedre matche udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet, bidrage til indførelsen af ​​en ny lov for handicappede i Honduras og hjælpe med at implementere en ny politik for finanspolitisk uddannelse i Brasilien. Det har også skabt mange regionale initiativer i Latinamerika, i så forskellige områder som skatteforvaltningen, regional udvikling, retfærdighed og social og økonomisk dialog.

Regionalt samarbejde med Latinamerika

En række strategiske prioriterede områder for EU-regionalt samarbejde med Latinamerika er blevet identificeret i samråd med de latinamerikanske lande. De omfatter:

- Inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, som omhandler strukturelle svagheder, akut økonomisk ulighed og for stor afhængighed af udvinding af naturressourcer;

- Forene miljømæssig bæredygtighed med fortsat udvikling i en region, der er meget sårbare over for klimaændringer og naturkatastrofer;

- Kapacitetsopbygning (f.eks tilbyde uddannelse og ekspertise deling) af statslige institutioner med ansvar for sikkerhed og retsstaten, så man øger menneskerettigheder og ligestilling, opbygge offentlighedens tillid og styrke den sociale kontrakt er nødvendig for udvikling for at lykkes, og;

- Forbedringer i forvaltningspraksis, ansvarlighed og skatteopkrævning og udgifter, således at tackle ulighed, øge den sociale samhørighed og reagere på den stigende sociale efterspørgsel efter offentlige serviceydelser af høj kvalitet.

Mere information

EU-samarbejdet med Latinamerika: MEMO / 14 / 213
Kommissær Piebalgs 'hjemmeside
EUROsociAL hjemmeside

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Støtte, Europa-Kommissionen, Bistand til tredjelande, Latinamerika, Verdens