Følg os

Økonomisk styring

Statsstøtte: Kommissionen ordrer Luxembourg til at levere oplysninger om skattepraksis

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

luxembourg-sign-web-370x229Europa-Kommissionen har opfordret Luxembourg til at indsende oplysninger, som Kommissionen har brug for for at vurdere, om visse skattepraksis favoriserer visse virksomheder i strid med EU's statsstøtteregler. Da Luxembourg ikke har svaret tilstrækkeligt på tidligere anmodninger om oplysninger, har Kommissionen nu vedtaget to oplysningsforbud, der pålægger Luxembourg at levere de ønskede oplysninger inden for en måned. Hvis Luxembourg fortsætter i afslaget, kan Kommissionen henvise sagen til EU-Domstolen.

Kommissionen indsamler i øjeblikket oplysninger om både skatteafgørelsespraksis (dvs. beslutninger for enkelte virksomheder om specifikke skatteforhold) samt intellektuelle ejendomsrettigheder (IP) skatteordninger i medlemsstaterne for at vurdere deres overholdelse af EU's statsstøtteregler. Til dette formål sendte det informationsanmodninger til flere medlemsstater, herunder Luxembourg. I begge henvendelser nægtede Luxembourg at svare fuldt ud på anmodningerne og påberåbte skattehemmeligheden:

  • Med hensyn til sit skatteafgørelsessystem leverede Luxembourg kun generelle oplysninger, men undlod at give et specifikt overblik over afgørelser, som det tog i 2011 og 2012.
  • Luxembourg nægtede også at levere visse oplysninger om anvendelsen af ​​IP-skattesystemet, herunder detaljerne i de største virksomheder under 100, der er omfattet af regimet.

Kommissionen har dog ret til at anmode om oplysninger, som den finder nødvendige for en statsstøtteundersøgelse, og medlemsstaterne er forpligtet til at reagere. Fortrolige finanspolitiske oplysninger forbliver tilstrækkeligt beskyttede, da Kommissionen selv er bundet af regler om fortrolighed.

reklame

For at kunne behandle alle medlemsstater lige, har Kommissionen brug for et fuldt billede og skal derfor bruge alle tilgængelige midler til at håndhæve sine anmodninger om oplysninger.

Baggrund

Skatteafgørelser er tryksager fra de skattemyndigheder, der er rettet til et enkelt selskab om en specifik skatteafgift. Skatteafgørelser er ikke i sig selv problematiske i henhold til EU's statsstøtteregler, men kun hvis der ydes selektive fordele til bestemte virksomheder eller grupper af virksomheder.

reklame

I løbet af de sidste ti år har flere medlemsstater også indført særlige skatteregler for IP-rettigheder, der formodes at stimulere innovation og investeringer i nye teknologier. Sådanne ordninger inkluderer "patentbokse", som giver mulighed for skattereduktion på patenter. I 2008 gennemgik Kommissionen en sådan ordning i Spanien og konkluderede, at ordningen ikke udgjorde støtte (se IP / 08 / 216). Siden da har Kommissionen modtaget indikationer på, at særlige skatteordninger hovedsagelig er til gavn for meget mobile virksomheder og ikke udløser væsentlig yderligere forskning og udvikling. Kommissionen indsamler derfor oplysninger for at vurdere, om ordningerne giver en bestemt gruppe selskaber en selektiv fordel i strid med EU's statsstøtteregler.

Luxembourg-regimet blev indført i 2008 og giver mulighed for skattefritagelse for 80% af overskud afledt af brug eller licensiering af IP-rettigheder som patenter, varemærker, designs, modeller, internetdomænenavne og softwareophavsret.

Proceduremæssig baggrund

Statsstøtten Proceduremæssige forordninger giver Kommissionen ret til at anmode om de oplysninger, den finder nødvendige for at vurdere til en statsstøtteundersøgelse, dvs. inkludere oplysninger til vurdering af, om en medlemsstats skattepraksis favoriserer visse virksomheder. Ifølge Kommissionens Meddelelse om tavshedspligt, kan medlemsstaterne ikke påberåbe sig tavshedspligt for at nægte at fremlægge oplysninger, som Kommissionen har anmodet om.

Den ikke-fortrolige version af de nuværende afgørelser vil blive stillet til rådighed under sagenummer SA.37267 (skatteafgørelser) og SA.37657 (ordningen for intellektuel ejendomsskat) i State Aid Register på den konkurrence internet side. Nye offentliggørelser af statsstøttebeslutninger er opført i State Aid Weekly e-News.

Økonomisk styring

Drøftelser starter blandt parlamentsmedlemmer og nationale parlamentsmedlemmer om #Ekonomisk regering

Udgivet

on

Åbningen, der var formand for formanden for Økonomi- og Valutaspørgsmål, Irene Tinagli (S&D, IT), så interventioner fra de største europæiske politikere, der førte gennemførelsen af ​​økonomisk styring og dens reformer.

Tinagli fremhævede de områder, hvor fremskridtene er mest presserende, og som Europa-Parlamentet arbejder på, herunder at afslutte bankunionen og kapitalmarkedsunionen, reformere arkitekturen for økonomisk styring og mere specifikt, gøre økonomisk styring mere demokratisk ansvarlig.

Kommissionens eksekutiv vicepræsident Dombrovskis og kommissær Gentiloni præsenterede institutionens planer om at gennemgå arkitekturen for økonomisk styring. Eurogruppens præsident Centeno redegjorde for, hvad finansministrene ville prioritere i de kommende måneder. Zdravko Marić, den nuværende ECOFIN-formand, præsenterede prioriteringerne for det kroatiske formandskab for Rådet.

reklame

Fabio Panetta, direktionsmedlem i ECB præsenterede også euroområdets monetære udsigter og beskrev de handlinger, som ECB stadig anser for nødvendige for at gennemføre den økonomiske og monetære union (EMU).

Du kan se den indledende debat her.

Mødet fortsætter tirsdag og onsdag med debatter blandt parlamentarikere om beskatning, finansielle tjenester samt bekæmpelse af fattigdom og EU's langsigtede budget (FFR).

reklame

Alle oplysninger om samlingen kan findes her, inklusive alle links til sessionernes forskellige webstreams. Programmet er her.

Baggrund

Den europæiske parlamentariske uge samler som bekendt parlamentarikere fra hele EU, kandidatlande og observatørlande for at diskutere økonomiske, budgetmæssige og sociale anliggender. Den består af den europæiske semesterkonference og den interparlamentariske konference om stabilitet, økonomisk koordination og regeringsførelse i Den Europæiske Union.

Målet er at øge det demokratiske tilsyn med EU's økonomiske styring og giver en mulighed for at udveksle information om bedste praksis i gennemførelsen af ​​semestercyklusserne.

Læs

Bank

#Cryptocurrencies: At bruge eller nægte?

Udgivet

on

I november 29 har bitcoin sprængt en anden rekord ved at nå $ 11 000 i pris. Den største digitale valuta er steget til et svimlende beløb på mere end 1,000 procent i år. Dette har øget den samlede kryptokurvitalisering til $ 300 mia., Inklusive $ 161bn bitcoin kapitalisering. Andet største digitale valuta Etherium ejer en anden $ 46bn af den samlede andel.

Den stigende cryptocurrencyers vækstraten er direkte forbundet med digitale opkøbskampagner (første møntofficer, ICO). Mere end 200 af dem fandt sted mens 10 måneder af 2017, med det samlede antal investeringer omkring $ 3.5bn.

reklame

Regulerende organer er mere opmærksomme, da antallet af blockchain-transaktioner øges både på nationalt og tværnationalt plan. Den globale holdning til de digitale valutaer varierer lidt: Gibraltar, Isle of Man, Caymanøerne og Mauritius er åbne partikere for udviklingen af ​​kryptokurver, mens andre som Kina, Sydkorea og Vietnam forbyder intern omsætning af digitale penge.

Den Europæiske Union har endnu ikke udviklet en fælles tilgang til reguleringen af ​​krypteringsvalutaer og ICO-procedurer, men nationale og europæiske organer overvejer udvikling af private investorer og de nationale økonomiers svig og spekulationssikkerhedsrammer.

Frankrikes guvernør Francois Villeroy de Galhau sagde i juni, at ingen offentlige institutioner kan yde Bitcoins tillid, men de, der bruger kryptokurser i dag, gør det på egen risiko. Bundesbank bestyrelsesmedlem Carl-Ludwig Thiele beskrev digitale valutaer og Bitcoin som mere af en spekulativ legetøj end en betalingsform. Samtidig har Bundesbank aktivt studeret anvendelsen af ​​blockchain-teknologien i sine betalingssystemer på grund af at PSD2-direktivet træder i kraft. De Nederlandsche Bank, den nederlandske centralbank, skabte dermed sin egen kryptokurrency, kaldet DNBcoin til internt kredsløb for at forstå, hvordan det virker, og derefter citeret blockchain kan naturligvis anvendes inden for det finansielle transaktionssystem.

reklame

Ewald Nowotny, Den Europæiske Centralbanks bestyrelsesmedlem, nævnte i november, at lovgivere og centralbankfolk drøfter modellerne for kryptokursregulering. De egentlige retlige rammer giver dog ICO-projekter korrespondance med finans- og investeringsregulering. Den Europæiske Værdipapirtilsynsmyndighed (ESMA) fremhævede de risici, der er forbundet med sine erklæringer for investorer og virksomheder.

"Der er de mekanismer, der gør det muligt for kryptoinvestorer at vurdere potentielle risici med hensyn til ICO-projekterne. Den mest betydningsfulde af dem er det oprindelige møntudbudsprojekts overensstemmelsesvurdering til de lovmæssige krav, herunder sådanne direktiver som 2003/71 / EF (Prospektdirektivet), 2015/849 / EP (fjerde hvidvaskningsdirektiv), 2004/39 / EF (direktivet om markeder i finansielle instrumenter - MiFID), 2011/61 / EU (direktivet om alternative investeringsfonde - AIFMD), "forklarede Alexander Zaitsev, administrerende direktør for Threesixty Elements, SA investeringsselskab, der bringer til det europæiske marked RAISON, den AI-baserede mobile platform designet til at håndtere investeringer og personlig finansiering.

"Andre faktorer, der kan godkende ICO-projektets due diligence, er eksperteksekutorteamet og udarbejdet trin for trin handlingsplan beskrevet i omfattende hvidbogsdokument," tilføjede Zaitsev. "Derudover er det værd at minde om, at ventureinvesteringer er forbundet med risici, og projekter, der holder store indkomstløfter i korte tidsperioder, er de uønskede a priori. Begrundet tilgang og grundig undersøgelse af projektbaggrund er afgørende for at sikre kryptoinvesteringer."

Udviklerens ansvarlighed over for de finansielle lovgivningsmæssige rammer og faglige rådgivere er således de dele af en simpel strategi, der vil sikre europæiske ICO-projekter investeringer i det operationelle EU-retssystem.

Internationale aktørsamfunds- og digitale valutaaktører antager, at den globale tendens til udvikling af den fælles reguleringsmetode svarer på nuværende behov og kan spille en afgørende rolle for at sikre kryptoinvestorernes interesser. Ifølge administrerende direktør hos US Global Investors, et af de største internationale teknologiske investeringsfirmaer, vil samfundet snart sætte mere tillid til digitale valutaer: "Hvad bitcoin har gjort, det har vækket alle til kraften i blockchain-teknologien ( underliggende hovedbog, der understøtter bitcoin), som e-mails vækkede alle op til internettet. I starten stod folk ikke på internettet. "

Læs

Økonomisk styring

#Eurozone: Økonomisk prognose fra efteråret 2017 - fortsat vækst i en skiftende politisk sammenhæng

Udgivet

on

Euroområdets økonomi er på vej til at vokse med sit hurtigste tempo i et årti, med en real BNP-vækstprognose på 2.2%. Dette er væsentligt højere end forventet i foråret (1.7%). EU's økonomi som helhed er også i stand til at slå forventningerne med robust vækst af 2.3% i år (op fra 1.9% i foråret).

Ifølge høstprognosen udgivet den 9 november forventer Europa-Kommissionen, at væksten fortsætter i både euroområdet og i EU ved 2.1% i 2018 og 1.9% i 2019 (Forårsprognose: 2018: 1.8% i euroområdet, 1.9% i EU).

Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig på alle sprog her.

Autumn 2017 Economic Forecast er tilgængelig her.

reklame

Kommissær Moscovicis bemærkninger er tilgængelige her.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending