Følg os

Blogspot

Udtalelse: Rusland vil tage, hvad den kan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

rusland-ukraine-senat-adresse.siBy Keir Giles, Associeret stipendiat, international sikkerhed og Rusland og Eurasia-programmet, Chatham House
Rusland lærte af den væbnede konflikt i Georgien i 2008, at anvendelse af militær styrke mod naboer hurtigt kan nå udenrigspolitiske mål til lave strategiske omkostninger på lang sigt. På Krim i 2014 har Rusland endnu en gang løst et problem på en måde, som det meste af Vesten fandt ufatteligt på forhånd og umådeligt efter det faktum. Men resten af ​​verden har ringe gearing til at afskrække eller straffe Moskva.

Præsident Obama, premierminister Cameron og andre vestlige ledere har advaret om 'omkostninger' for Rusland som følge af militær handling. Men mulighederne for at pålægge sanktioner, der er betydelige nok til at blive taget alvorligt af Moskva, mens de stadig er overkommelige for De Forenede Stater og dets allierede, er få. Vesten kan skælde over Rusland og annullere topmøderne, men Moskva har på intet tidspunkt betragtet forargelsesord som et svar, der skal tages i betragtning. Og med et veto på De Forenede Nationers Sikkerhedsråd, behøver Rusland ikke at være alt for bekymret over udsigten til handling fra FN.

Baseret på tidligere resultater kan Rusland endvidere med tillid forvente, at eventuelle sanktioner vil blive kortvarige. I 2008 var Vesten glødende med forargelse over konflikten i Georgien. Året efter erklærede De Forenede Stater en 'nulstilling', NATO genoptog militære kontakter og forretninger, som de sædvanligvis vendte tilbage.

Russisk konsolidering

Kyiv og Vesten er blevet præsenteret for en opfyldt kendsgerning af russisk kontrol over Krim. Rusland bevægede sig hurtigt og effektivt for at hævde kontrol med usikre omstændigheder på halvøen, mens de midlertidige ukrainske myndigheder var uvillige eller ikke i stand til at gribe situationen. Efterfølgende har de seneste dage set adskillige trin i legitimeringsprocessen (fra et russisk perspektiv), begge de tropper, der allerede er indsat på Krim og for enhver fremtidig forstærkning der eller indgreb i andre dele af Ukraine.

reklame

Denne veløvede proces begyndte, da den nyinstallerede Krim-leder Sergey Aksyonov anmodede om russisk hjælp til at opretholde orden, og præsident Putin godkendte sin anmodning storslået. Godkendelse fra det russiske parlaments øverste hus til brug af tropper forårsagede en bred alarm i udlandet. Men dette var ikke mere end et demokratisk gummistempel for allerede igangværende processer - en forfatningsmæssig finhed, der blev indført i 2009, efter at det blev ubehageligt klart, at invasionen af ​​Georgien det foregående år ikke var lovlig, selv under russisk lov på det tidspunkt.

Russiske mediedækning af udviklingen i Ukraine fremhæver den stort set fiktive fare for russiske borgere. Dette er en anden vigtig ingrediens i russiske præparater til yderligere handling. Ligesom i Georgien i 2008 kan beskyttelse af russiske statsborgere i udlandet bruges som et af de vigtigste påskud for, at Rusland bevæger sig i tropper.

Et muligt næste skridt for at styrke legitimiteten fra det russiske synspunkt er, at det russiske havinfanteri, der beslaglagde de vigtigste placeringer på Krim, snart blev genindført som 'fredsbevarere'. Dette ville også være i overensstemmelse med 2008-scenariet, hvor enheder fra den 58. hær, der havde trængt dybt ind i Georgien, var hurtige til at male det russiske 'fredsbevarende styrkesymbol' på deres køretøjer, så snart kampoperationer var afsluttet.

reklame

Kan det uafhængige Ukraine modstå?

Ukraines kapacitet til forsvar mod Rusland er begrænset. Den seneste indsats for at opdatere det ukrainske militær har ikke gjort det til en seriøs kamp for russiske styrker. Den langsomme reaktion på begivenhederne fra den midlertidige regering i Kiev har ført til de nuværende modregninger på Krim mellem effektive og veludstyrede russiske tropper og isolerede og omringede ukrainske forposter, der er tilbage med hensyn til deres loyalitet. Det må ikke glemmes, at næsten alle højtstående officerer i de russiske og ukrainske militærer begyndte deres karriere sammen i den sovjetiske væbnede styrke. Mange ukrainske servicemænd beskriver sig selv som russiske: Efter at den nyudnævnte kommandør af den ukrainske flåde straks skiftede sider til Rusland, skulle flere forventede troskabsforventninger forventes, hvorved der stilles spørgsmålstegn ved, i hvilket omfang en effektiv modstand kunne tilbydes for yderligere russiske bevægelser.

Chancerne for et svar fra Vesten, der vil være meningsfulde i russiske termer, er fjernt, og muligheden for vestlig militær intervention for at beskytte Ukraine er stadig mindre sandsynlig. På trods af alle Ruslands militære og politiske forberedelser til at flytte til andre dele af Ukraine, kan Kyivs forsinkede overgang til militær beredskab stadig give en tilstrækkelig afskrækkelse. Rusland har gang på gang vist, at det vil tage alt, hvad det kan, i navnet på deklareret sikkerhedsbehov, til grænserne for dets kapacitet og indtil det møder en meningsfuld modstand. Den erklærede ukrainske mobilisering giver potentialet, hvis ikke sikkerhed, for denne modstand og vil helt sikkert give russiske militærplanlæggere grund til tanker.

I 2008 viste frygt for, at russiske styrker skulle fortsætte til Tbilisi og tage Georgien som helhed ubegrundet, og Rusland løste de opfattede sikkerhedsudfordringer ved dets sydlige grænse ved at etablere to marionetstater, Sydossetien og Abkhasien. Russiske planlægningshorisonter er længere end i de fleste vestlige lande: Det er fuldt ud muligt, at Moskva indtil videre vil være tilfreds med lignende kontrol over et 'uafhængigt' Krim. Den planlagte Krim-folkeafstemning om større autonomi - fremlagt til den 30. marts af det pro-russiske parlament i Simferopol - baner vejen for at skabe en ideel uafhængig eksklav støttet af Moskva, hvorefter Rusland tålmodigt kan vente på, at resten af ​​Ukraine falder ind i sin hænder under vægten af ​​dens uhåndterbare økonomiske krise.

Efter konflikten i Georgien konsoliderede og legitimerede en dybt mangelfuldt våbenhvileaftale, der blev indført af den daværende franske præsident Nicolas Sarkozy, russiske gevinster, mens de georgiske styrker blev immobiliseret. En britisk forsvarsakademis rapport fra den tid bemærkede, at Rusland således var blevet »opfordret til stadig mere direkte ensidige handlinger for at forfølge deres interesser«. Hvordan Vesten håndterer den aktuelle krise vil afgøre, om et emboldened og endnu mere selvhævet Rusland vil blive afskrækket fra fremtidige eventyr eller forsynet med endnu mere opmuntring.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending