Følg os

Forsiden

Den spanske borgerkrig 'martyrer' blev saliggjort

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

spsnidhrz

Den romersk-katolske kirke i Spanien har saligkåret 522 mennesker, de fleste af dem præster og nonner dræbt af republikanere under den spanske borgerkrig. Tusindvis af mennesker deltog i den udendørs begivenhed i Tarragona, ledet af en højtstående Vatikanets kardinal. Venstrefløjsgrupper havde protesteret og sagde, at ceremonien var en glorificering af Franco-diktaturet. Men kirken sagde, at de ærede var martyrer, der blev dræbt på grund af deres tro. Saligprisning er det sidste trin før helgenskabelse. Den spanske kirke spillede en vigtig politisk rolle i borgerkrigen 1936-1939 og støttede nationalisterne ledet af general Francisco Franco, som til sidst besejrede de stærkt anti-gejstlige republikanere.

Søndagens ceremoni blev ledet af kardinal Angelo Amato, og en optaget videobesked fra pave Frans blev afspillet for den store forsamling.

"Jeg slutter mig til alle deltagerne i fejringen af ​​hele mit hjerte," sagde paven til lange klapsalver.

De tilstedeværende omfattede omkring 4,000 slægtninge og efterkommere af dem, der blev saligkåret. Den yngste af 'martyrerne' var kun 18 år, da han blev skudt af militsfolk i Madrid i 1936. Den ældste, en 86-årig nonne, blev henrettet samme år.

Vatikanet er gået af vejen for at understrege, at søndagens saligkåring på ingen måde var en politisk tilslutning til begivenhederne under borgerkrigen. Konflikten kostede mere end en halv million menneskeliv og er fortsat et splittende emne i det spanske samfund.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending