Følg os

Energi

Energi: Kommissionen løfter sløret liste over 250 infrastrukturprojekter, der kan kvalificere sig til 5.85 milliarder € finansiering

DEL:

Udgivet

on

LOGO CE_Vertical_EN_quadriEn moderne infrastruktur med passende sammenkoblinger og pålidelige netværk er afgørende for et integreret energimarked, hvor forbrugerne får den bedste værdi for deres penge. I dag har Europa-Kommissionen vedtaget en liste over ca. 250 centrale energiinfrastrukturprojekter. Disse 'projekter af fælles interesse' (PCI) vil drage fordel af hurtige licensprocedurer og forbedrede lovgivningsmæssige betingelser og kan have adgang til økonomisk støtte fra Connecting Europe-faciliteten, hvorunder et budget på 5.85 mia. EUR er afsat til den transeuropæiske energiinfrastruktur til perioden 2014-20. Dette vil hjælpe dem med at blive implementeret hurtigere og gøre dem mere attraktive for investorer. Når projekterne er afsluttet, vil de hjælpe medlemslandene med at integrere deres energimarkeder, sætte dem i stand til at diversificere deres energikilder og hjælpe med at afslutte energisolationen i nogle medlemsstater. De vil også gøre det muligt for nettet at optage stigende mængder vedvarende energi og dermed hjælpe med at reducere CO2-emissioner.

Energikommissær Günther Oettinger sagde: "Vi er nødt til at sikre, at vores begrænsede midler bruges klogt, og at EU-penge går, hvor de kan skabe størst fordele for europæiske forbrugere. Med denne liste over energiinfrastrukturprojekter og deres ledsagende fordele håber vi også at tiltrække flere investorer. "

Listen indeholder op til 140 projekter inden for el-transmission og lagring, omkring 100 projekter inden for gas transmissions-, lager- og LNG, og flere olie- og intelligente net-projekter. Projekterne vil drage fordel af en række fordele:

reklame
  • Fremskyndet planlægning og tilladelsesprocedurer (bindende tre og et halvt års tidsfrist)
  • en enkelt national myndighed skal fungere som en one-stop-shop for tilladelsesprocedurer;
  • færre administrative omkostninger for projektledere og myndigheder på grund af en mere strømlinet procedure miljøvurdering, samtidig med at kravene i EU-retten.
  • øget gennemsigtighed og forbedret offentlig deltagelse;
  • øget synlighed og tiltrækningskraft for investorer takket være en forbedret regelsæt, hvor omkostningerne allokeres til de lande, som modtager mest fra et afsluttet projekt, og;
  • mulighed for at modtage økonomisk støtte under Connecting Europe-faciliteten. Dette vil spille en central rolle i at udnytte den nødvendige private og offentlige midler, og mulig finansiering kan komme i så tidligt som 2014.

For et projekt, der skal optages på listen, det skulle have betydelige fordele for mindst to medlemsstater; bidrage til markedsintegration og yderligere konkurrence; øge forsyningssikkerheden og reducere CO2 emissioner.

Kommissionen vil nøje overvåge gennemførelsen af ​​godkendelsesvilkårene ydelse foranstaltninger og opførelsen af ​​projekterne. Endelig vil listen over projekter af fælles interesse opdateres hvert andet år med det formål at integrere nyligt nødvendige projekter og fjern forældede dem.

Baggrund

reklame

Den store behov for investeringer i energiinfrastruktur var en af ​​grundene til at foreslå forordningen om retningslinjerne for transeuropæiske energiinfrastruktur (TEN-E-retningslinjerne) i 2011. TEN-E-retningslinjerne give en strategisk ramme for den langsigtede energiinfrastruktur vision for Den Europæiske Union og indføre begrebet projekter af fælles interesse. De identificerer ni strategiske prioriterede infrastruktur korridorer i områderne el, gas og olie, og tre EU-dækkende prioriterede infrastruktur områder for elmotorveje, intelligente net og kuldioxid transportnetværk.

Kommissionens godkendelse af den endelige liste er resultatet af en grundig identifikations- og evalueringsproces. Tolv ad hoc regionale arbejdsgrupper, der hver dækkede et strategisk prioriteret område eller en korridor, evaluerede de foreslåede projekter og oprettede en regional liste over PCI'er inden juli 2013. De hørte også offentligheden og interessenterne, herunder miljø-NGO'er, om de vigtigste flaskehalse i infrastrukturen og på udkastet til liste over potentielle PCI'er. Repræsentanter for medlemsstaterne, det europæiske netværk af transmissionssystemoperatører for elektricitet og gas (ENTSO-E og ENTSO-G), nationale transmissionssystemoperatører og projektfremmere, nationale tilsynsmyndigheder og agenturet for samarbejde mellem energiregulatorer (ACER) alle deltog - som medlemmer af de regionale grupper - i forberedelsen af ​​den endelige liste.

Komplet liste over projekter af fælles interesse efter land.

El sammenkobling

Kommissionen godkender græske foranstaltninger for at øge adgangen til elektricitet for PPC's konkurrenter

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's kartelregler truffet juridisk bindende foranstaltninger, som Grækenland har foreslået for at give konkurrenterne i Public Power Corporation (PPC), den græske statsejede el-ejer, mulighed for at købe mere elektricitet på længere sigt. Grækenland fremsatte disse foranstaltninger for at fjerne den forvrængning, der blev skabt af PPC's eksklusive adgang til brunkulsfyret produktion, som Kommissionen og EU-domstole havde fundet for at skabe en ulighed i muligheder på græske elmarkeder. De foreslåede retsmidler bortfalder, når eksisterende brunkulsfabrikker holder op med at fungere kommercielt (hvilket i øjeblikket forventes inden 2023) eller senest 31. december 2024.

I sin afgørelse fra marts 2008fandt Kommissionen, at Grækenland havde overtrådt konkurrencereglerne ved at give PPC privilegerede adgangsrettigheder til brunkul. Kommissionen opfordrede Grækenland til at foreslå foranstaltninger til at korrigere de konkurrencebegrænsende virkninger af denne overtrædelse. På grund af appeller til både Retten og EU -Domstolen og vanskeligheder med at gennemføre en tidligere indsendelse af retsmidler er sådanne korrigerende foranstaltninger endnu ikke blevet gennemført. Den 1. september 2021 forelagde Grækenland en ændret version af retsmidlerne.

Kommissionen har konkluderet, at de foreslåede foranstaltninger fuldt ud adresserer den overtrædelse, som Kommissionen identificerede i sin afgørelse fra 2008 i lyset af den græske plan om at nedlægge al eksisterende brunkulsfyret produktion inden 2023 i overensstemmelse med Grækenlands og EU's miljømål. Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Beslutningen og de foranstaltninger, Grækenland har foreslået, vil gøre det muligt for PPC's konkurrenter at sikre sig bedre mod prisudsving, hvilket er et vigtigt element for dem til at konkurrere på markedet for detailhandel og elektricitet tilbyde stabile priser til forbrugerne. Foranstaltningerne arbejder hånd i hånd med den græske plan om at nedlægge dets stærkt forurenende brunkulsfyrede kraftværker ved at afskrække brugen af ​​disse anlæg, helt i overensstemmelse med den europæiske grønne aftale og EU's klimamål. ”

reklame

En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame
Læs

Biobrændstoffer

Kommissionen godkender et års forlængelse af skattefritagelse for biobrændstoffer i Sverige

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt forlængelse af skattefritagelsesforanstaltningen for biobrændstoffer i Sverige. Sverige har fritaget flydende biobrændstoffer fra energi og CO₂ -beskatning siden 2002. Foranstaltningen er allerede blevet forlænget flere gange, sidste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens beslutning godkender Kommissionen en yderligere forlængelse af skattefritagelsen med et år (fra 1. januar til 31. december 2022). Formålet med afgiftsfritagelsesforanstaltningen er at øge brugen af ​​biobrændstoffer og reducere brugen af ​​fossile brændstoffer i transport. Kommissionen vurderede foranstaltningen under EU's statsstøtteregler, især Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at skattefritagelserne er nødvendige og hensigtsmæssige for at stimulere produktionen og forbruget af indenlandske og importerede biobrændstoffer uden at urimeligt fordreje konkurrencen på det indre marked. Desuden vil ordningen bidrage til indsatsen fra både Sverige og EU som helhed for at nå Parisaftalen og bevæge sig mod 2030 -målene for vedvarende energi og CO₂. Støtten til fødevarebaserede biobrændstoffer bør forblive begrænset i overensstemmelse med de tærskler, der er fastsat af revideret direktivet om vedvarende energi. Desuden kan fritagelsen kun gives, når operatører viser overholdelse af bæredygtighedskriterier, som vil blive gennemført af Sverige som krævet i det reviderede direktiv om vedvarende energi. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.63198.

reklame

Læs

Energi

Biden administration sigter mod at reducere omkostninger til sol-, vindprojekter på offentlig grund

Udgivet

on

By

Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solpaneler ses ved Desert Stateline -projektet nær Nipton, Californien, USA 16. august 2021. Billede taget 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrationen planlægger at gøre føderale lande billigere at få adgang til for solenergi og vindkraftudviklere, efter at renkraftindustrien argumenterede i et lobbyarbejde i år, at lejepriser og gebyrer er for høje til at trække investeringer og kan torpedoere præsidentens dagsorden for klimaændringer, skriver Nichola Brudgom og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om at revidere den føderale landpolitik for vedvarende energiprojekter er en del af en bredere indsats fra præsident Joe Bidens regering for at bekæmpe den globale opvarmning ved at fremme ren energiudvikling og afskrække boringer og kulminedrift.

"Vi erkender, at verden har ændret sig siden sidste gang, vi kiggede på dette, og opdateringer skal foretages," sagde Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske indenrigsministeriums assisterende sekretær for jord og mineraler, til Reuters.

reklame

Hun sagde, at administrationen studerer flere reformer for at gøre føderale lande lettere for sol- og vindselskaber at udvikle, men gav ikke detaljer.

Skubbet til lettere adgang til store føderale lande understreger også vedvarende energiindustriens grådige behov for nyt areal: Biden har et mål om at afkarbonisere elsektoren inden 2035, et mål, der ville kræve et område større end Holland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Der er tale om en lejepris og gebyrordning for føderale sol- og vindlejekontrakter designet til at holde priserne på linje med værdier i nærheden af ​​landbrugsjord.

reklame

Under denne politik, implementeret af præsident Barack Obamas administration i 2016, betaler nogle store solprojekter $ 971 pr. Acre om året i husleje sammen med over $ 2,000 årligt pr. Megawatt strømkapacitet.

For et nytteværdi-projekt, der dækker 3,000 hektar og producerer 250 megawatt strøm, er det en fane på cirka 3.5 millioner dollars hvert år.

Leje af vindprojekter er generelt lavere, men kapacitetsgebyret er højere på $ 3,800, ifølge en føderal gebyrplan.

Industrien inden for vedvarende energi hævder, at de afgifter, der er pålagt af indenrigsministeriet, ikke er synkroniserede med private jordlejer, som kan være under $ 100 pr. Acre, og at der ikke følger gebyrer for produceret strøm.

De er også højere end føderale huslejer til olie- og gasboreleasingkontrakter, der løber til $ 1.50 eller $ 2 om året pr. Acre, inden de erstattes af en 12.5% produktions royalty, når olie begynder at flyde.

"Indtil disse alt for byrdefulde omkostninger er løst, vil vores nation sandsynligvis gå glip af at leve op til sit potentiale til at implementere hjemmelavede projekter for ren energi på vores offentlige arealer - og de job og økonomiske udvikling, der følger med det," sagde Gene Grace, generalrådgiver for ren energi -handelsgruppen American Clean Power Association.

Industrien for vedvarende energi har historisk set været afhængig af privat areal til store projekter. Men store dele af ubrudt privat jord bliver knappe, hvilket gør føderale lande blandt de bedste muligheder for fremtidig ekspansion.

Indtil nu har indenrigsministeriet tilladt mindre end 10 GW sol- og vindkraft på sine mere end 245 millioner hektar føderale lande, en tredjedel af hvad de to industrier forventede at installere landsdækkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begyndte at lobbye om spørgsmålet i april, da Large Scale Solar Association, en koalition af nogle af landets største soludviklere - herunder NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - indgav et andragende til Interiors Bureau of Land Management, der bad om lavere husleje på nytteværdiprojekter i landets blærende ørkener.

En talsmand for gruppen sagde, at industrien i første omgang fokuserede på Californien, fordi det er hjemsted for nogle af de mest lovende solarealer, og fordi jord omkring større byområder som Los Angeles havde oppustede vurderinger for hele amter, selv på ørkenareal, der ikke er egnet til landbrug.

Embedsmænd ved NextEra (NEE.N), Sydlige (SØN), og EDF kommenterede ikke, når de blev kontaktet af Reuters.

I juni sænkede Præsidiet huslejen i tre amter i Californien. Men solrepræsentanter kaldte foranstaltningen utilstrækkelig og argumenterede for, at rabatterne var for små, og at gebyret for megawattkapacitet forblev på plads.

Advokater for både solvirksomhederne og BLM har diskuteret spørgsmålet i telefonopkald siden, og der er planlagt yderligere samtaler til september, ifølge Peter Weiner, advokaten, der repræsenterer solkoncernen.

"Vi ved, at de nye folk på BLM har haft meget på tallerkenerne," sagde Weiner. "Vi værdsætter virkelig deres overvejelse."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending