Følg os

Frankrig

Kommissionen godkender € 3 mia. Fransk ordning til at yde gæld og kapitalstøtte til virksomheder, der er ramt af coronavirus -udbruddet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt franske planer om at oprette en fond på 3 mia.EUR, der investerer gennem gælds-, hybrid- og egenkapitalinstrumenter i virksomheder, der er berørt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme.

Koncerndirektør Margrethe Vestager (afbilledet), der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: “Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirusudbruddet, ved at lette deres adgang til finansiering i disse vanskelige tider. Vi arbejder videre i tæt samarbejde med medlemsstaterne for at finde brugbare løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -udbruddet i overensstemmelse med EU -reglerne. ”

Den franske støtteforanstaltning

reklame

Frankrig meddelte Kommissionen i henhold til den midlertidige ramme en ordning på 3 mia. EUR til at yde gæld og kapitalstøtte til virksomheder, der er ramt af coronavirus -udbruddet.

Ordningen implementeres gennem en fond, der går under navnet 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-udbruddet', med et budget på 3 mia. EUR. Under ordningen vil støtten have form af (i) ansvarlige og deltagende lån; og (ii) rekapitaliseringsforanstaltninger, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret.

Foranstaltningen er åben for virksomheder etableret i Frankrig og aktive i alle sektorer (undtagen den økonomiske), som var levedygtige før coronavirus-udbruddet og har demonstreret deres forretningsmodels bæredygtighed på lang sigt. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning.

reklame

Kommissionen fandt, at foranstaltningerne er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. I særdeleshed:

  • Med respekt for støtte i form af rekapitaliseringsforanstaltninger i) support er kun tilgængelig for virksomheder, hvis det er nødvendigt for at opretholde driften, der ikke findes nogen anden passende løsning, og det er i fælles interesse at gribe ind (ii) støtten er begrænset til det beløb, der er nødvendigt for at sikre støttemodtagernes levedygtighed og for at genoprette deres kapitalposition før coronavirus -udbruddet (iii) ordningen giver staten et passende vederlag, og det tilskynder modtagere og/eller deres ejere til at tilbagebetale støtten så tidligt som muligt (herunder et udbytteforbud og et forbud mod bonusudbetalinger til ledelsen) iv) der er garantier for at sikre, at modtagerne ikke uretmæssigt drager fordel af statens rekapitaliseringsstøtte til skade for fair konkurrence i det indre marked, f.eks. et erhvervelsesforbud for at undgå aggressiv kommerciel ekspansion og v) støtte til et selskab, der ligger over tærsklen på 250 mio. EUR, skal anmeldes særskilt til individuel vurdering.
  • Med respekt for bistand i form af ansvarlige lån, og i betragtning af at der under ordningen kun ydes ansvarlige lån med en mængde, der overstiger de relevante grænser i den midlertidige ramme, skal støtten fuldt ud opfylde ovennævnte betingelser for rekapitaliseringsforanstaltninger i overensstemmelse med den midlertidige ramme.

Der ydes støtte senest 31. december 2021. Endelig er det kun virksomheder, der ikke blev anset for at være i økonomiske vanskeligheder allerede den 31. december 2019, der er støtteberettigede i henhold til denne ordning.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme.

På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

Baggrund

Kommissionen har vedtaget a Midlertidig ramme at gøre det muligt for medlemsstaterne at bruge den fulde fleksibilitet, der er forudset i statsstøttereglerne, til at støtte økonomien i forbindelse med koronavirusudbruddet. Den midlertidige ramme, som ændret den 3 April, Maj 8, 29 juni, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, indeholder følgende former for støtte, der kan ydes af medlemsstater:

(I) Direkte tilskud, egenkapitalinjektioner, selektive skattemæssige fordele og forskud op til € 225,000 til en virksomhed, der er aktiv i den primære landbrugssektor, € 270,000 til en virksomhed, der er aktiv inden for fiskeri- og akvakultursektoren og € 1.8 millioner til en virksomhed, der er aktiv i alle andre sektorer for at imødekomme dens presserende likviditetsbehov. Medlemsstaterne kan også give op til den nominelle værdi på 1.8 mio. EUR pr. Selskab nulrenter eller garantier på lån, der dækker 100% af risikoen undtagen i det primære landbrugssektor og i fiskeri- og akvakultursektoren, hvor grænserne for Der gælder henholdsvis € 225,000 og € 270,000 pr. Virksomhed.

(Ii) Statsgarantier for lån, der er taget af virksomheder for at sikre, at bankerne fortsat giver lån til de kunder, der har brug for dem. Disse statsgarantier kan dække op til 90% af risikoen ved lån for at hjælpe virksomheder med at dække øjeblikkelig driftskapital og investeringsbehov.

(Iii) Subsidierede offentlige lån til virksomheder (senior og efterstillet gæld) med gunstige renter for virksomhederne. Disse lån kan hjælpe virksomheder med at dække øjeblikkelig driftskapital og investeringsbehov.

(Iv) Beskyttelsesforanstaltninger for banker, der kanaliserer statsstøtte til realøkonomien at sådan støtte betragtes som direkte støtte til bankernes kunder, ikke til bankerne selv, og giver vejledning i, hvordan man kan sikre minimal konkurrenceforvridning mellem banker.

(V) Offentlig kortvarig eksportkreditforsikring for alle lande uden behov for, at den pågældende medlemsstat demonstrerer, at det respektive land midlertidigt er "ikke-omsætteligt".

(Vi) Støtte til coronavirusrelateret forskning og udvikling (F&U) at tackle den aktuelle sundhedskrise i form af direkte tilskud, tilbagebetalte forskud eller skattemæssige fordele. Der kan tildeles en bonus for grænseoverskridende samarbejdsprojekter mellem medlemsstater.

(Vii) Support til konstruktion og opskalering af testfaciliteter at udvikle og teste produkter (inklusive vacciner, ventilatorer og beskyttelsesbeklædning), der er nyttige til at tackle coronavirus-udbruddet, indtil den første industrielle installation. Dette kan have form af direkte tilskud, skattemæssige fordele, tilbagebetalte forskud og garantier uden tab. Virksomheder kan drage fordel af en bonus, når deres investering understøttes af mere end en medlemsstat, og når investeringen afsluttes inden for to måneder efter tildelingen af ​​støtten.

(Viii) Støtte til produktion af produkter, der er relevante for at tackle coronavirus-udbruddet i form af direkte tilskud, skattefordele, tilbagebetalte forskud og garantier uden tab. Virksomheder kan drage fordel af en bonus, når deres investering understøttes af mere end en medlemsstat, og når investeringen afsluttes inden for to måneder efter tildelingen af ​​støtten.

(Ix) Målrettet støtte i form af udsættelse af skattebetalinger og / eller suspension af socialsikringsbidrag for de sektorer, regioner eller for typer af virksomheder, der er hårdest ramt af udbruddet.

(x) Målrettet støtte i form af lønstilskud til ansatte for de virksomheder i sektorer eller regioner, der har lidt mest af coronavirus-udbruddet, og ellers ville have været nødt til at afskedige personale.

(Xi) Målrettet rekapitaliseringsstøtte til ikke-finansielle virksomheder, hvis der ikke findes nogen anden passende løsning. Der er indført beskyttelsesforanstaltninger for at undgå unødig fordrejning af konkurrencen i det indre marked: betingelser for nødvendigheden, hensigtsmæssigheden og størrelsen af ​​interventionen; betingelser for statens optagelse i selskabers kapital og vederlag betingelser vedrørende statens udtræden af ​​de berørte selskabers kapital betingelser vedrørende ledelse inklusive udbytteforbud og vederlagsgrænser for den øverste ledelse; forbud mod krydssubsidiering og erhvervelsesforbud og yderligere foranstaltninger for at begrænse konkurrenceforvridning gennemsigtighed og rapporteringskrav.

(Xii) Støtte til udækkede faste omkostninger for virksomheder, der står over for et fald i omsætningen i den støtteberettigede periode på mindst 30% sammenlignet med samme periode i 2019 i forbindelse med koronavirusudbruddet. Støtten vil bidrage til en del af modtagerens faste omkostninger, der ikke er dækket af deres indtægter, op til et maksimumsbeløb på 10 mio. EUR pr. Virksomhed.

Kommissionen vil også give medlemsstaterne mulighed for indtil den 31. december 2022 at konvertere tilbagebetalbare instrumenter (f.eks. Garantier, lån, tilbagebetalingspligtige forskud), der er ydet under den midlertidige ramme, til andre former for støtte, såsom direkte tilskud, forudsat at betingelserne i den midlertidige ramme er opfyldt.

Den midlertidige ramme giver medlemsstaterne mulighed for at kombinere alle støtteforanstaltninger med hinanden undtagen lån og garantier for det samme lån og overstiger de tærskler, der er fastsat i den midlertidige ramme. Det giver også medlemsstaterne mulighed for at kombinere alle støtteforanstaltninger, der ydes under den midlertidige ramme, med eksisterende muligheder for at give de minimis til et selskab på op til 25,000 € over tre regnskabsår for virksomheder, der er aktive i den primære landbrugssektor, 30,000 € over tre regnskabsår for virksomheder, der er aktive inden for fiskeri- og akvakultursektoren og € 200,000 over tre regnskabsår for virksomheder, der er aktive i alle andre sektorer. Samtidig skal medlemsstaterne forpligte sig til at undgå unødig kumulation af støtteforanstaltninger for de samme virksomheder for at begrænse støtten til at imødekomme deres faktiske behov.

Endvidere supplerer den midlertidige ramme de mange andre muligheder, som medlemsstaterne allerede har til rådighed for at afbøde den socioøkonomiske virkning af coronavirus-udbruddet i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Den 13. marts 2020 vedtog Kommissionen en Meddelelse om et koordineret økonomisk svar på COVID-19-udbruddet angiver disse muligheder. F.eks. Kan medlemsstater foretage generelt anvendelige ændringer til fordel for virksomheder (f.eks. Udsættelse af skatter eller subsidiere korttidsarbejde på tværs af alle sektorer), der falder uden for statsstøttereglerne. De kan også yde kompensation til virksomheder for skader, der er lidt på grund af og direkte forårsaget af coronavirus-udbruddet.

Den midlertidige ramme vil være på plads indtil udgangen af ​​december 2021. For at sikre retssikkerhed vil Kommissionen inden denne dato vurdere, om den skal udvides.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63656 i Statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her.

Frankrig

Fransk udsending for at vende tilbage til USA efter hegn-reparation af Biden-Macron

Udgivet

on

By

De amerikanske og franske præsidenter flyttede onsdag (22. september) til at rette op på forbindelserne, hvor Frankrig gik med til at sende sin ambassadør tilbage til Washington og Det Hvide Hus erkendte, at det tog fejl ved at mægle en aftale med Australien om at købe USA i stedet for franske ubåde uden at konsultere Paris, skriver Michel Rose, Jeff Mason, Arshad Mohammed, John Irish i Paris, Humeyra Pamuk i New York og af Simon Lewis, Doina Chiacu, Susan Heavey, Phil Stewart og Heather Timmons i Washington.

I en fælles erklæring udsendt efter at USA's præsident Joe Biden og den franske præsident Emmanuel Macron talte telefonisk i 30 minutter, blev de to ledere enige om at indlede dybtgående konsultationer for at genopbygge tilliden og at mødes i Europa i slutningen af ​​oktober.

De sagde, at Washington havde forpligtet sig til at intensivere "støtte til terrorbekæmpelsesoperationer i Sahel gennemført af europæiske stater", som amerikanske embedsmænd foreslog betød en fortsættelse af logistisk støtte frem for at indsætte amerikanske specialstyrker.

reklame

Bidens opkald til Macron var et forsøg på at reparere hegn, efter at Frankrig anklagede USA for at have stukket det i ryggen, da Australien droppede en kontrakt på 40 milliarder dollar til konventionelle franske ubåde og valgte at atomdrevne ubåde skulle bygges med amerikansk og britisk teknologi i stedet . Læs mere.

Chokeret ved den amerikanske, britiske og australske aftale tilbagekaldte Frankrig sine ambassadører fra Washington og Canberra.

"De to ledere var enige om, at situationen ville have nydt godt af åbne konsultationer mellem allierede om spørgsmål af strategisk interesse for Frankrig og vores europæiske partnere," hedder det i den fælles amerikanske og franske erklæring.

reklame

"Præsident Biden formidlede sit løbende engagement i den henseende."

USA's udenrigsminister Antony Blinken og hans franske pendant Jean-Yves Le Drian, der interagerede for første gang siden ubådskrisen brød ud, havde en 'god udveksling' i margenen af ​​et bredere møde i FN onsdag, en højtstående stat Departementets embedsmand fortalte journalister i et opkald.

De to øverste diplomater havde sandsynligvis et separat bilateralt møde torsdag. "Vi forventer, at de får noget tid sammen bilateralt i morgen," sagde embedsmanden og tilføjede, at Washington "meget positivt tog" Frankrig og Den Europæiske Unions dybe engagement i Indo-Stillehavet.

Den franske præsident Emmanuel Macron holder en tale under en kollektiv prisoverrækkelse på Elysee -paladset, i Paris, Frankrig 20. september 2021. Stefano Rellandini/Pool via REUTERS
Den franske præsident Emmanuel Macron leverer en fælles erklæring med Chiles præsident Sebastian Pinera (ikke set) efter et møde på Elysee -paladset i Paris, Frankrig, den 6. september 2021. REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Tidligere onsdag beskrev talsmand for Det Hvide Hus Jen Psaki opkaldet som "venligt" og lød håbefuldt om at forbedre båndene.

"Præsidenten har haft et venligt telefonopkald med Frankrigs præsident, hvor de blev enige om at mødes i oktober og fortsætte tætte konsultationer og arbejde sammen om en række spørgsmål," sagde hun til journalister.

Spurgt om Biden undskyldte overfor Macron, sagde hun: "Han erkendte, at der kunne have været større høring."

Det nye amerikanske, australske og britiske sikkerhedspartnerskab (AUKUS) blev bredt betragtet som designet til at imødegå Kinas voksende selvhævdelse i Stillehavet, men kritikere sagde, at det underbøjede Bidens bredere indsats for at samle allierede som Frankrig til den sag.

Biden-administrationens embedsmænd foreslog den amerikanske forpligtelse til at "styrke sin støtte til terrorbekæmpelsesoperationer i Sahel" -regionen i Vestafrika betød en fortsættelse af den eksisterende indsats.

Frankrig har en 5,000 stærk terrorbekæmpelsesstyrke, der bekæmper islamistiske militante over Sahel.

Det reducerer sit kontingent til 2,500-3,000, flytter flere aktiver til Niger og opfordrer andre europæiske lande til at stille specialstyrker til at arbejde sammen med lokale styrker. USA yder logistisk og efterretningsunderstøttelse.

Pentagon -talsmand John Kirby sagde, at det amerikanske militær fortsat ville støtte franske operationer, men afviste at spekulere om potentielle stigninger eller ændringer i amerikansk bistand.

"Da jeg så verbet forstærke, var det, jeg tog væk, at vi vil forblive engagerede i den opgave," sagde han til journalister.

Læs

Frankrig

EU støtter Frankrig i ubådskonflikt og spørger: Er Amerika tilbage?

Udgivet

on

By

EU's udenrigsministre udtrykte støtte og solidaritet med Frankrig mandag (20. september) under et møde i New York for at diskutere Australiens ophugning af en ubådordre på 40 milliarder dollar med Paris til fordel for en amerikansk og britisk aftale, skriver Michelle Nichols, John Irish, Steve Holland, Sabine Siebold, Philip Blenkinsop og Marine Strauss.

Taler efter det lukkede dørs møde på sidelinjen den årlige FN-samling af verdens ledere, sagde EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell "mere samarbejde, mere koordinering, mindre fragmentering" var nødvendig for at opnå en stabil og fredelig Indo-Stillehavsområde, hvor Kina er stor stigende magt.

Australien sagde i sidste uge, at det ville annullere en ordre på konventionelle ubåde fra Frankrig og i stedet bygge mindst otte atomdrevne ubåde med amerikansk og britisk teknologi efter at have indgået et sikkerhedssamarbejde med disse lande under navnet AUKUS. Læs mere.

reklame

"Vi blev bestemt overrasket over denne meddelelse," sagde Borrell.

Beslutningen rasede Frankrig og tidligere mandag i New York anklagede den franske udenrigsminister Jean-Yves Le Drian USAs præsident Joe Bidens administration for at fortsætte forgængeren Donald Trumps tendenser til "unilateralisme, uforudsigelighed, brutalitet og ikke at respektere din partner."

USA har forsøgt at dæmpe vreden i Frankrig, en NATO -allieret. Den franske præsident Emmanuel Macron og USA's præsident Joe Biden skal tale i telefon i løbet af de næste par dage.

reklame

"Vi er allierede, vi taler og skjuler ikke udførlige forskellige strategier. Derfor er der en tillidskrise," sagde Le Drian. "Så alt det der kræver afklaringer og forklaringer. Det kan tage tid."

Det Hvide Huss talskvinde Jen Psaki sagde mandag, at hun forventede, at Biden "bekræfter vores engagement i at arbejde med en af ​​vores ældste og nærmeste partnere om en række udfordringer, som det globale samfund står over for", når han taler med Macron.

Det er ikke klart, om tvisten får konsekvenser for den næste runde af handelsforhandlinger mellem EU og Australien, der er planlagt til den 12. oktober. Borrell mødtes med den australske udenrigsminister Marise Payne i New York mandag.

Det Europæiske Råds formand Charles Michel sagde, at han havde svært ved at forstå Australiens, Storbritanniens og USA's bevægelse.

"Hvorfor? Fordi med den nye Joe Biden -administration er Amerika tilbage. Dette var det historiske budskab sendt af denne nye administration, og nu har vi spørgsmål. Hvad betyder det - Amerika er tilbage? Er Amerika tilbage i Amerika eller et andet sted? Vi ved det ikke, «sagde han til journalister i New York.

Hvis Kina var et hovedfokus for Washington, så var det "meget mærkeligt" for USA at gå sammen med Australien og Storbritannien, sagde han og kaldte det en beslutning, der svækkede den transatlantiske alliance.

Topembedsmænd fra USA og Den Europæiske Union skal mødes i Pittsburgh, Pennsylvania, senere på måneden til det indledende møde i det nyoprettede handels- og teknologiråd mellem USA og EU, men Michel sagde, at nogle EU-medlemmer pressede på for, at dette blev udskudt .

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender fransk støtteordning på 3 mia.EUR til via lån og egenkapitalinvesteringer at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt Frankrigs planer om at oprette en fond på 3 milliarder euro, der investerer gennem gældsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i virksomheder, der er berørt af pandemien. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til den midlertidige statsstøtteramme. Ordningen implementeres gennem en fond med titlen 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien', med et budget på 3 mia. EUR.

Under denne ordning vil støtten have form af (i) ansvarlige eller deltagende lån; og (ii) foranstaltninger til rekapitalisering, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret. Foranstaltningen er åben for virksomheder, der er etableret i Frankrig og er til stede i alle sektorer (undtagen den finansielle sektor), som var levedygtige før coronavirus-pandemien, og som har demonstreret deres økonomiske models langsigtede levedygtighed. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning. Kommissionen fandt, at foranstaltningerne var i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammer.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen var nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i det midlertidige tilsyn. På dette grundlag godkendte Kommissionen disse ordninger i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), konkurrencepolitik, sagde: "Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien, ved at lette deres adgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med medlemsstaterne for at finde praktiske løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -pandemien samtidig med at EU -reglerne respekteres. ”

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending