Følg os

Oversvømmelser

En person mangler stadig efter oversvømmelser i det sydlige Frankrig

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vind, hagl og regn blæser i Rodilhan, Gard, Frankrig den 14. september 2021 i denne skærmgreb hentet fra en video på sociale medier. @YLONA91/via REUTERS

En person blev stadig meldt savnet tirsdag (14. september), efter at voldsom regn ramte Gard -regionen i det sydlige Frankrig, sagde indenrigsminister Gerald Darmanin, der besøgte området, skriver Dominique Vidalon og Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Andre mennesker, der var blevet meldt savnet, er fundet, sagde lokale myndigheder.

"Omkring 60 landsbyer er blevet delvist ramt", sagde Darmanin på BFM TV.

reklame

"Vejrforholdene er forbedret siden midt på eftermiddagen, men det vil forværres igen natten over," sagde regionens præfekt i en erklæring og tilføjede, at skoler i området ville blive lukket onsdag (15. september).

reklame

Belgien

Klimaændringer gjorde dødelige oversvømmelser i Vesteuropa mindst 20% mere sandsynlige - undersøgelse

Udgivet

on

By

Et hus ramt af et jordskred ses efter kraftig regn forårsagede oversvømmelser i byer omkring Comosøen i det nordlige Italien i Laglio, Italien. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Klima forandring har gjort ekstreme nedbørshændelser af den slags, der i sidste måned sendte dødelige strømninger af vand susende gennem dele af Tyskland og Belgien til mindst 20% mere sandsynligt i regionen, siger forskere tirsdag, skriver Isla Binnie, Reuters.

Regnen blev sandsynligvis også gjort tungere af klimaforandringer. En nedbørsdag kan nu være op til 19% mere intens i regionen, end den ville have været, hvis de globale atmosfæriske temperaturer ikke var steget med 1.2 grader Celsius (2.16 grader Fahrenheit) over præindustrielle temperaturer, ifølge forskning offentliggjort af World Weather Attribution ( WWA) videnskabeligt konsortium.

reklame

"Vi vil helt sikkert få mere af dette i et opvarmet klima," sagde gruppens medleder Friederike Otto, klimaforsker ved University of Oxford.

"Ekstremt vejr er dødbringende," sagde Otto og mindede om, at hun hurtigt kontaktede familiemedlemmer, der bor i de berørte områder for at sikre, at de var sikre, da oversvømmelserne ramte. "For mig var det meget tæt på hjemmet."

Da ekstreme vejrhændelser dominerer nyhedsoverskrifter i de seneste år, har forskere været under stigende pres for at bestemme præcis, hvor meget klimaændringer er skylden.

reklame

Alene i løbet af det sidste år fandt forskere ud af, at amerikansk tørke, en dødbringende canadisk hedebølge og naturbrande over det sibiriske arktiske område er blevet forværret af en varmende atmosfære.

12-15 juli-nedbøren over Europa udløste oversvømmelser, der fejede huse og elledninger og efterlod mere end 200 mennesker døde, hovedsageligt i Tyskland. Snesevis døde i Belgien, og tusinder blev også tvunget til at flygte fra deres hjem i Holland. Læs mere.

"Det faktum, at mennesker mister livet i et af de rigeste lande i verden - det er virkelig chokerende," sagde klimaforsker Ralf Toumi ved Grantham Institute, Imperial College London, som ikke var involveret i undersøgelsen. "Intet sted er sikkert."

Selvom syndfloden var uden fortilfælde, fandt de 39 WWA -forskere, at lokale nedbørsmønstre er meget varierende.

Så de foretog deres analyse over et bredere område, der spænder over dele af Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland, Luxembourg og Schweiz. De brugte lokale vejrregistre og computersimuleringer til at sammenligne oversvømmelsesbegivenheden i juli med hvad der kunne have været forventet i en verden, der ikke er påvirket af klimaændringer.

Fordi varmere luft holder mere fugt, er sommerregn i denne region nu 3-19% tungere end de ville være uden global opvarmning, fandt forskerne.

Og selve begivenheden var alt fra 1.2 til 9 gange - eller 20% til 800% - mere tilbøjelige til at have fundet sted.

Den brede vifte af usikkerhed blev delvis forklaret af mangel på historiske optegnelser, forklarede WWA og blev forværret af oversvømmelserne, der ødelagde udstyr, der overvågede flodtilstande. Læs mere.

Stadig bekræfter "undersøgelsen, at global opvarmning har spillet en stor rolle i oversvømmelseskatastrofen," sagde Stefan Rahmstorf, en forsker og oceanograf ved Potsdam Institute for Climate Impact Research, som ikke var involveret i undersøgelsen.

"Dette er i tråd med konstateringen af ​​den nylige IPCC -rapport, der fandt ud af, at ekstreme nedbørshændelser er steget på verdensplan," tilføjede han med henvisning til et FN -klimapanels fund. Læs mere.

Læs

Oversvømmelser

Tyrkiet bekæmper oversvømmelser i Sortehavet, dødstallet stiger til 27

Udgivet

on

By

Medlemmer af eftersøgnings- og redningsteamet evakuerer en pige under oversvømmelser, der har fejet gennem byer i det tyrkiske Sortehavsregion, i Bozkurt, en by i Kastamonu -provinsen, Tyrkiet, 12. august 2021. Billedet taget 12. august 2021. Onder Godez/Ministry af Interior Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Pressekontor/Handout via REUTERS
Medlemmer af eftersøgnings- og redningsteamet evakuerer en pige under oversvømmelser, der har fejet gennem byer i det tyrkiske Sortehavsregion, i Bozkurt, en by i Kastamonu -provinsen, Tyrkiet, 12. august 2021. Billedet taget 12. august 2021. Onder Godez/Ministry af Interior Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Pressekontor/Handout via REUTERS

Medlemmer af eftersøgnings- og redningsteamet evakuerer lokalbefolkningen under oversvømmelser, der har fejet gennem byer i det tyrkiske Sortehav, i Bozkurt, en by i Kastamonu -provinsen, Tyrkiet, 12. august 2021. Billedet taget 12. august 2021. Onder Godez/Indenrigsministeriet Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Pressekontor/uddeling via REUTERS

Beredskabsmedarbejdere kæmpede fredag ​​for at aflaste områder, der blev ramt af oversvømmelser i Tyrkiets Sortehavsregion, da dødstallet steg til 27 i den anden naturkatastrofe, der ramte landet i denne måned, skriver Nevzat Devranoglu, Ali Kucukgocmen og Daren Butler.

Oversvømmelserne, blandt de værste, Tyrkiet har oplevet, bragte kaos i de nordlige provinser, ligesom myndighederne erklærede, at brande, der rasede gennem de sydlige kystområder i to uger, var blevet bragt under kontrol.

reklame

Vandstrømme kastede snesevis af biler og masser af affald langs gader med broer ødelagt, veje lukket og elektricitet skåret til hundredvis af landsbyer. Medierapporter sagde, at præsident Tayyip Erdogan skulle besøge regionen fredag.

"Dette er den værste oversvømmelseskatastrofe, jeg har set," sagde indenrigsminister Suleyman Soylu sent torsdag til journalister efter at have undersøgt skader, der strakte sig over provinserne Bartin, Kastamonu og Sinop.

"Risikoen, som vores borgere står over for, er høj ... Der er mange skader på infrastrukturen."

reklame

XNUMX mennesker døde som følge af oversvømmelser i Kastamonu, og yderligere to mennesker døde i Sinop, sagde landets katastrofe- og beredskabsdirektorat (AFAD).

Sinop -borgmester Baris Ayhan satte dødstallet i hans provins på tre og tilføjede, at myndighederne ikke kunne kontakte yderligere 20 mennesker. Han opfordrede regeringen til at erklære det som en katastrofezone.

"Infrastrukturen i Ayancik (distrikt) er fuldstændig kollapset. Spildevandet er ødelagt. Der er hverken elektricitet eller vand," sagde han til Reuters.

Oversvømmelserne og brande, der dræbte otte mennesker og ødelagde titusinder af hektar skov, ramte i samme uge, at et FN -panel sagde, at global opvarmning var farligt tæt på at komme ud af kontrol og advarede om, at ekstremt vejr ville blive mere alvorligt.

Optagelser af oversvømmelsens første øjeblikke i Kastamonus Bozkurt-distrikt viste floden der flyde over i en hurtig vandflod, der rev træer op og slæbte køretøjer væk.

Mere end 1,700 mennesker blev evakueret fra oversvømmelsesramte områder, nogle ved hjælp af helikoptere og både, sagde AFAD.

Helikoptere sænkede kystvagtpersonale ned på tagene på bygninger for at redde mennesker, der blev strandet, da oversvømmelsesvand fejede gennem gaderne, viste optagelser, der deles af indenrigsministeriet.

Floden ødelagde strøminfrastrukturen og efterlod omkring 330 landsbyer uden elektricitet. Fem broer var faldet sammen, og mange andre blev beskadiget, hvilket førte til vejspærringer, tilføjede AFAD. Dele af vejene blev også fejet væk.

Tyrkiets meteorologiske myndighed sagde, at der forventes yderligere kraftig regn i det centrale og østlige Sortehavsområde og advarede om risikoen for yderligere oversvømmelser.

Læs

Belgien

Biler og fortove skyllede væk som belgisk by ramt af de værste oversvømmelser i årtier

Udgivet

on

By

Den sydlige belgiske by Dinant blev ramt af de kraftigste oversvømmelser i årtier lørdag (24. juli) efter en to timers tordenvejr forvandlede gader til voldsomme vandløb, der skyllede biler og fortov væk, men dræbte ingen, skriver Jan Strupczewski, Reuters.

Dinant blev skånet for de dødelige oversvømmelser for 10 dage siden, der dræbte 37 mennesker i det sydøstlige Belgien og mange flere i Tyskland, men volden fra lørdagens storm overraskede mange.

"Jeg har boet i Dinant i 57 år, og jeg har aldrig set noget lignende," sagde Richard Fournaux, den tidligere borgmester i byen ved floden Meuse og fødested for saxofonens opfinder af det 19. århundrede, Adolphe Sax. på sociale medier.

reklame
En kvinde arbejder på at genvinde sine ejendele efter kraftig nedbør i Dinant, Belgien 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron
En kvinde går i et område, der er ramt af kraftig nedbør i Dinant, Belgien 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron

Regnvand, der strømmer ned ad stejle gader, fejede snesevis af biler væk, stablet dem i en bunke ved en krydsning og skyllede brosten, fortove og hele sektioner af asfalt væk, da indbyggerne så forfærdet fra vinduerne.

Der var ikke noget præcist skøn over skaden, idet bymyndigheder kun forudsagde, at det ville være "signifikant", ifølge belgisk RTL TV.

Stormen udbrød lignende kaos, også uden menneskeliv, i den lille by Anhee et par kilometer nord for Dinant.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending