Følg os

EU

'Ret til afbrydelse' bør være en grundlæggende ret i hele EU, siger MEP'er 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Altid på 'kultur udgør alvorlige risici, siger MEP'er © Deagreez / Adobe Stock  

Europa-Parlamentet opfordrer til en EU-lov, der giver arbejdstagerne ret til digital afbrydelse fra deres arbejde uden at få negative følger. I deres lovgivningsinitiativ, der blev vedtaget med 472 stemmer for, 126 imod og 83 hverken for eller imod, opfordrer MEP'erne Kommissionen til at foreslå en lov, der gør det muligt for dem, der arbejder digitalt, at afbryde forbindelsen uden for deres arbejdstid. Det bør også opstille minimumskrav til fjernarbejde og præcisere arbejdsforhold, timer og hvileperioder.

Stigningen i digitale ressourcer, der bruges til arbejdsformål, har resulteret i en 'altid på' kultur, som har en negativ indvirkning på medarbejdernes balance mellem arbejde og privatliv, siger MEP'er. Selvom arbejde hjemmefra har været medvirkende til at beskytte beskæftigelse og forretning under COVID-19-krisen, fører kombinationen af ​​lang arbejdstid og højere krav også til flere tilfælde af angst, depression, udbrændthed og andre psykiske og fysiske sundhedsproblemer.

MEP'er overvejer retten til at afbryde forbindelsen en grundlæggende ret, der gør det muligt for arbejdstagere at afstå fra at udføre arbejdsrelaterede opgaver - såsom telefonopkald, e-mails og anden digital kommunikation - uden for arbejdstiden. Dette inkluderer helligdage og andre former for orlov. Medlemsstaterne opfordres til at træffe alle nødvendige foranstaltninger for at gøre det muligt for arbejdstagere at udøve denne ret, herunder via kollektive aftaler mellem arbejdsmarkedets parter. De bør sikre, at arbejdstagerne ikke udsættes for diskrimination, kritik, afskedigelse eller andre ugunstige handlinger fra arbejdsgivernes side.

reklame

”Vi kan ikke opgive millioner af europæiske arbejdstagere, der er udmattede af presset om altid at være" på "og alt for lang arbejdstid. Det er nu øjeblikket at stå ved deres side og give dem det, de fortjener: retten til at afbryde forbindelsen. Dette er afgørende for vores mentale og fysiske helbred. Det er på tide at opdatere arbejdstagerens rettigheder, så de svarer til de nye virkeligheder i den digitale tidsalder, ”ordfører Alex Agius Saliba (S&D, MT) sagde efter afstemningen.

Baggrund

Siden udbruddet af COVID-19-pandemien er arbejdet hjemmefra steget med næsten 30%. Dette tal forventes at forblive højt eller endda stige. Forskning af Eurofound viser, at folk, der arbejder regelmæssigt hjemmefra, er mere end dobbelt så tilbøjelige til at overstige det maksimale 48 arbejdstimer om ugen sammenlignet med dem, der arbejder i deres arbejdsgivers lokaler. Næsten 30% af dem, der arbejder hjemmefra, rapporterer om at have arbejdet i deres fritid hver dag eller flere gange om ugen, sammenlignet med mindre end 5% af kontormedarbejdere.

reklame

Mere information 

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending