Følg os

EU-topmøderne

2021 G7 Leaders 'kommuniké: Vores fælles dagsorden for global handling for at opbygge bedre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ved afslutningen af ​​det seneste G7-møde (11.-13. Juni) lykkedes det G7-lederne at blive enige om en fælles kommunikation - sammenlignet med den sidste G7, da Trump accepterede og derefter afviste kommunikationen, kan dette allerede blive hakket op som fremskridt. Der var bred enighed om behovet for at kombinere bestræbelser på at hjælpe med den globale reaktion på pandemien. Andre spørgsmål, der blev behandlet, var fælles idealer om at fremme et åbent samfund og demokrati, fælles forpligtelser over for multilateralisme og fremme af velstand, når verden kommer sig efter pandemien.

Hovedpunkterne.

reklame

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs

Kina

Konkurrence: EU, USA og Folkerepublikken Kina deltog i det femte globale maritime reguleringsmøde

Udgivet

on

Den 7. september deltog højtstående embedsmænd fra EU, USA og Folkerepublikken Kina i det femte globale maritime reguleringsmøde. Deltagerne omfattede repræsentanter for konkurrencen og de maritime myndigheder, der var ansvarlige for at regulere international linjeskibsfart i verdens største rutefart.

Topmødet dækkede sektorudviklingen siden begyndelsen af ​​coronavirus -pandemien, herunder de udfordringer, den internationale containertransportsektor står overfor og bredere spørgsmål om maritime forsyningskæder. Deltagerne var enige om, at pandemien præsenterede operatører i rederier, havne og logistiktjenester for ekstraordinære udfordringer på ruter til og fra EU samt i andre dele af verden.

De udvekslede synspunkter om de respektive handlinger, der foretages af deres jurisdiktioner, samt fremtidige udsigter og perspektiver, herunder mulige handlinger for at øge sektorens modstandsdygtighed. Topmødet finder sted hvert andet år og er et forum for at fremme samarbejde mellem de tre myndigheder. Det næste topmøde indkaldes i 2023 i Kina.

reklame

Læs

EU

EU og Japan fører højtstående politisk dialog om uddannelse, kultur og sport

Udgivet

on

Den 10. maj afholdt kommissionær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel en videokonference med den japanske minister for uddannelse, kultur, sport, videnskab og teknologi, Koichi Hagiuda (billedet), for at drøfte samarbejdet mellem EU og Japan inden for deres porteføljer. Begge sider bekræftede deres forpligtelse til fortsat samarbejde og støtte fra deres respektive programmer og blev enige om at gå sammen om forskermobilitet. Dette igangværende samarbejde har fået ny betydning under COVID-19-krisen, som har ramt disse sektorer hårdt.

Kommissær Gabriel sagde: ”Uddannelse, kultur og sport bringer folk sammen - for at lære, undervise, skabe og konkurrere. Internationalt samarbejde på disse områder vil altid føre til en bedre forståelse - som mellem Europa og Japan. I Bruxelles, som i Tokyo, ser vi på fremtiden for uddannelse og den digitale overgang. Jeg var meget glad for at udveksle ideer og god praksis på dette område såvel som inden for kultur og sport med hr. Hagiuda og hans team. ”

Forud for de olympiske sommerlege i Japan delte minister Haiuda opdateringer under mødet om tilrettelæggelsen af ​​en sådan storstilet begivenhed i disse hidtil usete tider. Kommissær Gabriel og minister Hagiuda hilste også fremskridtene med tre særlige fælles Erasmus Mundus-kandidatuddannelser mellem EU og Japan inden for robotteknologi, udvidet virkelighed og historie, som blev lanceret som et resultat af første politiske dialog af juli 2018. Endelig understregede de begge vigtigheden af ​​udveksling mellem mennesker og blev enige om at opretholde direkte diskussioner regelmæssigt. Det kommende topmøde mellem EU og Japan vil yderligere fremhæve omfanget og bredden af ​​samarbejdet under EU Strategisk partnerskabsaftale mellem EU og Japan. En jsalveopgørelse og mere information efter dagens møde er tilgængelige online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending