Følg os

EU

Oxfam reaktion på Summit G7 resultater

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

OBE_3346__TDH4972-lprEnergisikkerhed, klimaændringer og den globale økonomi var blandt de vigtigste emner de G7 ledere behandles under Topmødet i Bruxelles G7, Men Oxfam siger, hvad der er brug for, er en stærkere styring fra ledere.

energisikkerhed og klimaændringer

G7 ledere støttede Initiativ Rom G7 Energi vedtaget af deres ministre i sidste måned, og understregede, at det haster med at nå frem til en global klimaaftale på næste års FN-klimaforhandlinger i Paris.

reklame

Natalia Alonso, leder af Oxfams EU-kontor, sagde: "G7 ledere forpasset dreje energikrisen med Rusland til en mulighed for at styre Europa og verden på en ren energi sti, der vil redde Europa penge og forhindre de værste konsekvenser af klimaforandringerne i hjemmet og i udlandet.

"G7 ledere tilbydes klimaindsats med den ene hånd, hvilket gør gode løfter om energieffektivitet og vedvarende energi, blot for at snuppe den med den anden, ved fortsat at udbasunere indfødte kulbrinteforekomster, som er dyre, udokumenterede og beskidt ligesom skifergas.

”Europas afhængighed af snavset energi skubber brændstofpriserne op og driver klimaforandringerne, hvilket betyder højere fødevarepriser i Europa og over hele verden. Hvis ledere ikke bryder deres vane med fossile brændstoffer, kan fattige mennesker i Europa have lov til at vælge mellem at spise og opvarme.

reklame

"Forud for Ban Ki-moon klimatopmødet i september, Europa og G7 bør tage dristige skridt at vænne os beskidte brændstoffer og lover penge til den nye globale grønne klimafond for at hjælpe verdens fattigste lande tackle klimaforandringerne."

Global økonomi: Wealth ulighed og skat dodging

Med hensyn til den globale økonomi, G7 ledere gjorde bekræfter deres vilje til at afslutte den finansielle hemmeligholdelse og skatteunddragelse, men de undlod at sige, hvor de kommer til at tage yderligere skridt på rigdom ulighed, der kan kun blokere vækst og jobskabelse.

Alonso udtaler: "I dag 85 folk ejer så meget rigdom som halvdelen af ​​verdens befolkning. Mindst US $ 18.5 billioner er skjult af velhavende personer i skattely verden over, der repræsenterer et tab på mere end $ 156 milliarder i skatteindtægter; penge, der kunne investeres i at fremme en retfærdig og bæredygtig vækst og beskæftigelse.

”Ved ikke at nå til enighed om næste skridt for at afslutte den finansielle hemmeligholdelse og skatteunddragelse, G7 ledere har i kraft lukke øjnene for det voksende problem med økonomisk ulighed. Som svar, er Oxfam opfordrer til Post-2015 millenniumudviklingsmålene at udrydde ekstrem økonomisk ulighed ved 2030.”

udvindingsindustrien

Hvad G7 ledere enige var et initiativ, der tager sigte på at støtte regeringerne i udviklingslandene til at forhandle mere retfærdig og bæredygtig naturressourcer omhandler multinationale selskaber.

Oxfams Alonso sagde: "Gør alle kontrakter mellem udvindingsindustrien og regeringer offentlige bør være en forudsætning for donorernes bistand i forhandlingerne tilbud.

”Berørte lokalsamfund skal have indflydelse på, hvordan - og om - olie-, gas- og mineprojekter går fremad, og deres regeringer bør udnytte naturressourcer rigdom af deres lande for at hjælpe alle borgere til at blive løftet ud af fattigdom.”

Ny Alliance for fødevaresikkerhed og ernæring

G7 ledere gentog deres støtte til Ny Alliance for fødevaresikkerhed og ernæring, Lanceret af G8 i 2012, men de har brug for at gøre mere for at hjælpe med at øge offentlige investeringer i landbruget for at opfylde behovene i små fødevareproducenter.

Alonso tilføjede: "Ny Alliance kræver større reform for at forhindre det i at tippe politiske reformer og virksomhedens investeringer til fordel for store producenter, på bekostning af mindre producenter, som er større behov for støtte. Den Ny Alliance skal være mere gennemsigtig og ansvarlig. "

På verdensplan omkring 500 millioner små landbrug støtter næsten to milliarder mennesker - næsten en tredjedel af verdens befolkning. Offentlig sektor finansiering rettet til at opfylde de behov og prioriteringer af små fødevareproducenter bør forblive en topprioritet som afhængighed af den private sektors investeringer alene vil ikke gavne dem.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending