Slut med os

Filmfestivaler

Fem MEDIA-støttede film blev hædret i Cannes Film Festival 2021

DEL:

Udgivet

on

Fem EU-finansierede titler har modtaget priser i denne 74. udgave af Cannes Film Festival, som sluttede lørdag (17. juli) med en afslutningsceremoni. TITANEaf Julia Ducournau, der modtog EU-støtte til sin udvikling, var nattens store vinder og blev tildelt den prestigefyldte Palm d'Or. Derudover Rum n.6af Juho Kuosmanen modtog Grand Prix. Lamaf Valdimar Jóhannsson og Bønner for de stjålneaf Tatiana Huezo modtaget præmier i kategorien 'Usikker hensyntagen'. Desuden, Olga, af Elie Grappe, blev tildelt ved La Semaine de la Critique-konkurrencen.

Ialt 17 MEDIA-understøttede film konkurrerede om priser i dette års udgave af festivalen i flere kategorier, herunder den officielle konkurrence, 'Usikker hensyntagen', 'Ude af konkurrence', 'Cannes Premiere' og 'Special screening' såvel som i festivalens parallelle konkurrencer : Directors 'Fortnight og La Semaine de la Critique. Samlet set investerede EU mere end 2.1 mio. EUR gennem EU MEDIA streng af Creative Europe-programmet til udvikling og international distribution af disse sytten titler. Disse og mange andre produktioner vil blive vist inden for rammerne af 30 års MEDIA kampagne, der fejrer EU's fortsatte støtte til den audiovisuelle industri i løbet af de sidste tre årtier og fremhæver branchens arbejde både foran og bag kameraet og den virkelige virkning af EU-støtte i sektoren.

reklame

Europa-Kommissionen

Kommissionen lancerer 'CharactHer' kampagne for at styrke alle talenter i film- og medieindustrien

Udgivet

on

Ved Cannes Film Festival, er Kommissionen det lancering an oplysningskampagne med det formål at fremme mangfoldighed og inklusion i film- og nyhedsmedieindustrien og fremhæve ligestilling mellem kønnene og kvindernes rolle i sektoren. Kampagnen med titlen 'CharactHer', er det første initiativ med et klart fokus på mangfoldighed og inklusion lanceret inden for rammerne af Medie- og audiovisuel handlingsplan. Værdier og gennemsigtighed Vicepræsident Věra Jourová deltager i lanceringsarrangementet og deltager i paneldiskussionen om forhindringer kvinder står over for i deres karriere.

Vicepræsident Jourová sagde: ”Når vi overvinder pandemien, er vi nødt til at sikre, at kvinder tager et centralt stadium i vores genopretningsindsats. Med denne kampagne håber vi, at vi kan inspirere mange kvinder, så Europa kan få mest muligt ud af alle sine talenter. ” Hendes åbningstale vil være tilgængelig her.

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, tilføjede: ”Da vi præsenterede handlingsplanen for medier og audiovisuelle medier i december, var vores prioritet meget klar: mangfoldighed skal placeres i spidsen for vores indsats inden for genopretning og transformation af medierne og den audiovisuelle sektor. Fremme af inklusion er ikke kun vores sociale ansvar, men et afgørende stykke i vores vej mod en mere modstandsdygtig og konkurrencedygtig industri. ”

reklame

'CharactHers kampagne er sat i en bredere politisk indsats, der sigter mod at styrke Kommissionens dagsorden for en Union af ligestilling via EU's ligestillingsstrategi. Kampagnen, kørt i samarbejde med Collectif 50/50, vil starte inden for rammerne af filmfestivalen i Cannes, hvor 17 EU-støttede film konkurrerer om priser. I forbindelse med Marché du Film fra Cannes Film Festival deltager Kommissionen også i flere begivenheder inden for rammerne af Creative Europe Media-programmet.

Yderligere oplysninger kan fås her.

Læs

EU

To EU-finansierede film blev hædret i Berlin International Film Festival i 2021

Udgivet

on

To EU-støttede film modtog priser på 71. pladsen Berlin International Film Festival der fandt sted online i sidste uge: Silver Bear for bedste instruktør gik til Dénes Nagy for 'Natural Light' (Természetes fény) og Special Jury Award in Encounters gik til 'Taste' (Vị) af Lê Bảo. Ni EU-støttede film og serier blev nomineret til priser. EU støttede udviklingen og samproduktionen af ​​disse titler med en investering på over € 750,000, der blev tildelt gennem Creative Europe Media-programmet. Denne første fase af festivalen var vært for Det Europæiske Filmmarked, der omfattede en udgave af European Film Forum om den fremtidige audiovisuelle sektor i Europa. Forskellige fagfolk fra branchen fremhævede vigtigheden af ​​mere samarbejde på tværs af forskellige områder for yderligere at innovere ved at samle biografer og nye teknologier blandt andre, hvilket afspejler nogle af de emner, der er identificeret og fremsat af Medie- og audiovisuel handlingsplan. Anden runde af dette års festival 'Sommerspecialet', finder sted i juni 2021, hvor filmene åbnes for offentligheden og er vært for den officielle prisoverrækkelse.

reklame
Læs

EU

Ni EU-støttede film konkurrerer i Berlin International Film Festival i 2021

Udgivet

on

71st Berlin International Film Festival begyndte den 1. marts i år i sin digitale udgave på grund af coronaviruspandemienni EU-støttede film og serierhvoraf tre konkurrerer om den højeste pris, Golden Bear: Hukommelsesboks af Joana Hadjithomas og Khalil Joreige, Nebenan (ved siden af) af Daniel Brühl og Természetes fény (Naturligt lys) af Dénes Nagy. EU støttede udviklingen og samproduktionen af ​​disse ni titler med en investering på over 750 000 €, der blev tildelt gennem Creative Europe Media-programmet. Berlinale-filmfestivalen er målrettet filmprofessionelle og medier Det Europæiske Filmmarked, hvor Creative Europe MEDIA-programmet er aktivt med en virtuel stand såvel som med European Film Forum. Forummet, der finder sted online den 2. marts, samler forskellige fagfolk fra branchen for at diskutere de fremtidige perspektiver for den audiovisuelle sektor i Europa. Berlinale løber indtil 5. marts, hvor de vindende film bliver annonceret. Anden runde af dette års festival, 'Sommerspecialet', finder sted i juni 2021 og åbner filmene for offentligheden og er vært for den officielle prisoverrækkelse. Flere oplysninger er tilgængelige her.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending