Følg os

Biograf

25 år #media program

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

biografSiden det blev lanceret i 1991, har EU Media-programmet investeret mere end € 2.4 mia. I europæisk kreativitet og kulturel mangfoldighed. Det har støttet udviklingen af ​​tusindvis af film i Europa og deres internationale distribution.

Hvornår blev MEDIA-programmet lanceret, og hvad er tanken bag det?

MEDIA-programmet (forkortelse fra fransk: Mesures pour l'encouragement et le developpement de l'industrie audiovisuelle) blev lanceret i 1991. Dets mål er at øge udbredelsen af ​​europæiske film, tv- og videoproduktioner på tværs af grænser samt at sikre kulturel mangfoldighed i Europa. Det har også til formål at forbedre miljøet for europæiske audiovisuelle produktioner ved at styrke de nationale industrier gennem distribution af deres produktioner på det europæiske marked og ved at fremme samarbejdet mellem dem. I dag er MEDIA en del af EU Kreativt Europa programmer.

reklame

Media-programmet startede i 1991 og faldt sammen med gennemførelsen af ​​direktivet om fjernsyn uden grænser. Det blev bygget på en fælleserklæring om Audiovisuelle Eureka, vedtaget af repræsentanter for 26 europæiske stater og formanden for Europa-Kommissionen i Paris på 2 oktober 1989. Det oprindelige budget var 310 mio ECU. I dag er mere end halvdelen (56%) af € 1.46bn Creative Europe-programbudgettet (2014-2020) dedikeret til dets MEDIA delprogram.

Hvordan hjælper MEDIA-programmet med den audiovisuelle industri?

EU investerer på et tidligt stadium i udviklingsprocessen, når forfatterne udvikler koncepter og skriveskrifter. MEDIA-programmet tilskynder også samproduktioner: Samproducerede film har to til tre gange højere cirkulation potentiale, da de er skabt og designet til at appellere til flere publikum. Nogle ordninger i MEDIA er yderst selektive, og dette giver en kvalitetsmærkning, som hjælper med at øge profilen af ​​audiovisuelle værker sammen med den økonomiske støtte.

reklame

MEDIA-programmet har også hjulpet træne mere end 20,000-producenter, direktører og skribenter og gjort det muligt for dem at tilpasse sig nye teknologier.

Et andet område, som MEDIA-programmet dækker, er adgangen til indhold. Dette omfatter værktøjer til distribution, support til salgsagenter / distributører og støtte til biografer. Størstedelen af ​​MEDIA-programfinansiering (44%) er afsat til ikke-national distribution og online distribution. MEDIA hjælper distributører med at screene udenlandske film og yde støtte til markedsføring, trykning og reklame, undertekstning og dubbing mv. Media understøtter også Europa Cinemas, et netværk af 962-biografer i hele Europa, der er forpligtet til at screene europæiske værker. For hver € 1, der investeres i Europa Cinema-netværket, opgøres en anslået € 13 gennem et yderligere publikum for den audiovisuelle sektor.

Endelig støtter EU publikumsudvikling for at stimulere interessen for europæiske audiovisuelle værker, især gennem fremme, filmkunst og festivaler.

Dette arbejde støttes nationalt af et netværk af Creative Europe-kontorer i hele medlemsstaterne og andre lande, der deltager i Media-programmet, med 79-kontorer for at støtte potentielle ansøgere til Media og fremme programmet lokalt.

Hvilke film har for eksempel Media-programmet understøttet siden 1991?

Siden lanceringen har MEDIA samfinansieret nogle af juvelerne i den europæiske biograf. Media har hjulpet lovende film til at stige op og opnå international anerkendelse. MEDIA-finansierede film såsom La Grande Bellezza, Slumdog Millionaire og Farvel Lenin har modtaget kritisk anerkendelse på festivaler og prisceremonier fra Festival de Cannes til Academy Awards (Oscars).

Siden 1991 har 40 MEDIA-støttede film fået tildelt Palme d'Or, Grand Prix eller prisen for bedste instruktør på filmfestivalen i Cannes. I år i Cannes støttes 10 * ud af 21 film i den officielle konkurrence alene af MEDIA.

Media-støttede film er også blevet anerkendt ud over Europa. De sidste fire bedste udenlandske sprogfilm Oscars blev tildelt europæiske film understøttet af MEDIA: Amour, La Grande Bellezza, Går, Sauls søn. I 2016 modtog 11 MEDIA-støttede film 18 Oscar nomineringer. Disse film er: Sauls søn - som også vandt den bedste udenlandske sprogfilmpris på Golden Globes Awards, Carol, Youth, Brooklyn, 45 Years, Mustang, Krigen, Den 100 år gamle mand, der klatrede ud i vinduet og forsvandt, Silence Look, Room, Amy og Shaun the Sheep - The Movie.

Hvad er European Film Forum på Cannes Film Festival?

På dette års filmfestival i Cannes vil Kommissionen som en del af Det Europæiske Filmforum arrangere en offentlig konference om 'Finansiering af europæiske værker i den digitale tidsalder' og en workshop, der er vært sammen med direktører for Det Europæiske Filmagentur om 'Hvordan fremme online distribution af europæiske værker i hele EU '' (mere information).

Det Europæiske Filmforum (EFF) udgør en platform for en struktureret dialog mellem beslutningstagere og interessenter i de audiovisuelle sektorer. Det blev lanceret af Kommissionen i sin 2014-meddelelse om European Film i den digitale tidsalder. Formålet er at udvikle en strategisk dagsorden, der åbner nye perspektiver for at imødegå udfordringerne og mulighederne i den digitale revolution. EFF er designet til at føre, i slutningen af ​​2017, konkrete tilpasninger af europæiske finansieringssystemer og klare anbefalinger til medlemslandene og industrien.

Hvorfor er undertekstning og dubbing vigtig? Hvor meget EU-finansiering er dedikeret til dem?

Ifølge en seneste Eurobarometer undersøgelse, 62% af europæerne ser kun film eller serier, der enten har lyd eller undertekster på deres lands sprog. Undertekster og dubbing er en stor udfordring for udbredelsen af ​​audiovisuelle værker i Europa. Med promovering er det en af ​​de største omkostninger, der er dækket af MEDIA-programmet til støtte for grænseoverskridende distribution af europæiske film. I 2014 brugte MEDIA omkring € 4 mio. På undertekster og dubbing og hjalp ca. 500 film med at nå ud til et nyt publikum. Kommissionen har for nylig øget denne støtte (ca. 4.3 millioner i 2015). Det har også med støtte fra Europa-Parlamentet lanceret to nye projekter til en værdi af 4.5 mio. EUR til at hjælpe med undertekster (innovative løsninger til undertekster, herunder crowdsourcing og Nye undertekster til tv-programmer).

Hvad er garantifaciliteten for kulturelle og kreative sektorer og vil den gøre?

Media vil også støtte adgangen til finansiering af audiovisuelle virksomheder gennem den nye Garantifacilitet for kulturelle og kreative sektorer der skal lanceres i juni 2016.

Mellem 2014 og 2020 har Creative Europe-programmet øremærket € 121 millioner til en mekanisme, der fungerer som forsikring til finansielle formidlere, der tilbyder finansiering til kulturelle og kreative initiativer. Det skyldes, at adgang til finansiering kan være vanskelig for de kulturelle og kreative sektorer. Årsagerne er f.eks. Deres immaterielle naturers og collaterals immaterielle karakter, markedets begrænsede størrelse, usikkerhed om efterspørgslen og manglende uddannelse - fra de finansielle formidlere - for at imødegå sektors særlige forhold. Estimater tyder på, at finansieringsgabet i sektoren for 2014-2020 uden at kunne gribe ind, kunne udgøre € 1.1- € 1.9bn om året. Manglende sikkerhedsstillelse alene kan forhindre, at 280,000 til 476,000 SMV'er i sektoren modtager finansielle lån.

Garantifaciliteten for kulturelle og kreative sektorer vil have potentiale til at udnytte € 600 millioner i lån og andre finansielle produkter til små og mellemstore virksomheder og mikro-, små og mellemstore organisationer inden for kulturelle og kreative sektorer. Garantisystemet forvaltes af Europæiske Investeringsfond, på vegne af Kommissionen.

Hvad gør Kommissionen for at sikre bredere adgang til indhold i hele EU?

I december 2015 foreslog Kommissionen nye regler for grænseoverskridende overførsler som en del af Digitale indre marked strategi. Målet er at sikre, at europæere, der køber eller abonnerer på film, sportsudsendelser, musik, e-bøger og spil derhjemme, har adgang til dem, når de rejser i andre EU-lande.

Også i december, Kommissionen gav detaljer om kommende tiltag som yderligere vil forbedre grænseoverskridende adgang til kreativt indhold. Disse vil omfatte:

  • Forbedring af grænseoverskridende distribution af tv- og radioprogrammer online
  • støttehavere og distributører til at nå til enighed om licenser, der giver mulighed for grænseoverskridende adgang til indhold og anmodninger fra andre interesserede brugere fra andre medlemsstater. I denne forbindelse kan mediationens rolle eller tilsvarende alternative tvistbilæggelsesmekanismer overvejes, og
  • tilrettelæggelse af digitalisering af ikke-handelsmæssige værker og gøre dem tilgængelige online, herunder i hele EU.

Ved hjælp af sit Creative Europe-program og andre politiske instrumenter vil Kommissionen også:

  • Yderligere fremme værktøjer til at bringe flere europæiske værker ind i det indre marked, herunder oprettelse af klare kataloger af europæiske film for at hjælpe dem med at nå onlineforhandlere, udvikling af licenscentre for at lette udstedelsen af ​​licenser til værker, der endnu ikke er tilgængelig i en given medlemsstat og en større anvendelse af standardidentifikatorer af værker. Brugen af ​​fælles identifikatorer vil hjælpe med at finde rettighedshavere lettere og lette licenserne;
  • støtte udviklingen af ​​en europæisk aggregator af online søgeværktøjer, som vil blive tilbudt til internetbrugere (dvs. en online indeksering af tilgængelige lovtilbud) samt fremme mere effektiv offentlig finansiering til udvikling af undertekster og dubling;
  • intensivere sin dialog med den audiovisuelle sektor for at fremme lovlige tilbud og filmens opdagelse og funktionalitet (i sit fremtidige partnerskab med nationale filmfonde) for at finde måder til en mere vedvarende anvendelse af eksisterende europæiske film (med hjælp fra European Film Forum ) og at undersøge alternative finansierings-, produktions- og distributionsmodeller inden for animationssektoren, der kan skaleres på europæisk plan (i et struktureret samarbejdsforum).

Hvordan påvirker den kommende revision af direktivet om audiovisuelle og medietjenester (AVMSD) europæiske audiovisuelle værker?

Som led i sin Digitale indre marked strategi, Kommissionen ajourfører EU's regler om audiovisuelle medier for at gøre dem velegnede til 21st århundrede. Et forslag vil blive præsenteret i de kommende uger. Forslaget vil især styrke promoveringen af ​​europæiske værkers forpligtelser til on-demand-tjenester. Mens tv-tv-selskaber investerer omkring 20% ​​af deres omsætning i europæisk indhold, repræsenterer dette tal mindre end 1% for on-demand-udbydere. Forslaget sigter derfor mod at tilskynde til nye investeringer i europæiske værker. Europæere vil have adgang til et bredere tilbud af europæiske værker i kataloger, og denne foranstaltning vil bidrage til kulturel mangfoldighed og flere muligheder for skabere i Europa.

Biograf

Oscars 2021: To EU-støttede film vandt de berømte priser

Udgivet

on

Vinderne af dette års udgave af Oscars blev annonceret den 25. april i løbet af 93. Oscar-uddelingsceremoni, med to film medfinansieret af EU, der vandt tre priser. Faderen af Florian Zeller tog prisen hjem for det bedste tilpassede manuskript af Florian Zeller og Christopher Hampton samt bedste skuespiller for Sir Anthony Hopkins rolle. Desuden, Druk - endnu en runde af Thomas Vinterberg, der modtog EU-støtte både for sin udvikling og distribution, vandt prisen for bedste internationale spillefilm.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Tillykke! Fortjent og godt klaret af vores EU-støttede film i årets udgave af Oscars - en bemærkelsesværdig succes for europæiske produktioner som helhed. Det er en stor anerkendelse, og det understreger vigtigheden af ​​vores bestræbelser på at hjælpe sektoren med at komme sig og transformere i disse udfordrende tider. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, tilføjede: “De fremragende resultater, som vores EU-støttede film modtog i 2021 Academy Awards, er et glimrende eksempel på modstandsdygtigheden i den europæiske audiovisuelle industri og en afgørende rolle for Europas fortsatte støtte til sektoren. Vi er fast besluttet på at fremme og styrke denne støtte. ”

reklame

EU støttede udviklingen og den internationale distribution af de ovennævnte to film med en investering på over 1.4 mio. EUR tildelt gennem Creative Europe Media-programmet. Syv MEDIA-støttede film var nomineret til i alt 14 priser i årets udgave af Oscars, der konkurrerer i kategorier som bedste instruktør, bedste film, bedste skuespiller og bedste manuskript. Mere information om disse og andre produktioner vil blive gjort tilgængelige i det dedikerede kampagne i anledning af 30 års MEDIA, der fejrer EU's støtte til den audiovisuelle industri gennem årtierne.

reklame
Læs

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film afslører, hvem der spreder død og terror

Udgivet

on

Tyrkiet kan igen skabe en hovedpine for Europa. Mens Ankara forfølger en afpresningstrategi i Vesten og truer med at lade indvandrere ind i Europa, forvandler det Libyen til en terroristbase ved at overføre militante fra Idlib og det nordlige Syrien til Tripoli.

Tyrkiets regelmæssige intervention i libysk politik rejser endnu en gang spørgsmålet om den neo-osmanistiske trussel, som ikke kun vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske region, men også den europæiske. I betragtning af at Recep Erdogan ved at prøve sultanens rolle tillader sig at afpresse europæere ved at skræmme tilstrømningen af ​​migranter. Denne destabilisering af det nordlige Afrika kan også føre til en ny bølge af migrationskrise.

Nøgleproblemet er imidlertid Tyrkiets anstrengte forhold til dets allierede. Situationen i regionen bestemmes i vid udstrækning af de anstrengte forbindelser mellem Tyrkiet og Rusland. I betragtning af de diametralt forskellige interesser i både Syrien og Libyen kan vi tale om en svækkelse af samarbejdet mellem staterne: Det ligner ikke så meget en stabil alliance, men snarere et komplekst spil med to langvarige frenemier med periodiske angreb og skandaler. mod hinanden.

Afkøling af forholdet er illustreret i anden del af den russiske film "Shugaley", der fremhæver Tyrkiets neo-osmanistiske ambitioner og dets kriminelle forbindelser med GNA. Filmens centrale karakterer er russiske sociologer, der blev kidnappet i Libyen, og som Rusland forsøger at bringe tilbage til deres hjemland. Vigtigheden af ​​sociologers tilbagevenden diskuteres på højeste niveau, især blev dette problem rejst af den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møde med en delegation fra den libyske GNA.

Den russiske side kritiserer allerede åbent Tyrkiets rolle i Libyen samt understreger levering af terrorister og våben til regionen. Forfatterne af filmen udtrykker håb om, at Shugaley selv stadig er i live på trods af konstant tortur og menneskerettighedskrænkelser.

Plottet med "Shugaley" dækker adskillige emner, der er smertefulde og ubelejlige for regeringen: tortur i Mitiga-fængslet, en alliance af terrorister med Fayez al-Sarraj's regering, tilladelse fra militære pro-regeringen, udnyttelse af libyernes ressourcer i interesser hos en smal cirkel af eliter.

Afhængigt af Ankaras ønsker forfølger GNA en tyrkisk politik, mens Recep Erdogans styrker i stigende grad integreres i regeringens magtstrukturer. Filmen taler gennemsigtigt om gensidigt fordelagtigt samarbejde - GNA modtager våben fra tyrkerne, og til gengæld realiserer Tyrkiet sine neo-osmanniske ambitioner i regionen, herunder de økonomiske fordele ved rige olieindskud.

"Du er fra Syrien, er du ikke? Så du er en lejesoldat. Du fjols, det var ikke Allah, der sendte dig her. Og de store fyre fra Tyrkiet, der virkelig vil have libysk olie. Men du vil ikke have at dø for det. Her sender de idioter som dig her, "siger Sugaleys hovedperson til en militant, der arbejder for GNA's kriminelle agenturer. Alt i alt illustrerer alt dette bare virkeligheden: I Libyen forsøger Tyrkiet at fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en af ​​de farligste terrorister tæt på al-Qaida.

Dette er roden til problemet: Faktisk sælger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverænitet, så Erdogan roligt kan fortsætte med at destabilisere regionen, styrke terroristceller og drage fordel af - samtidig med at sikkerheden i Europa bringes i fare. Bølgen af ​​terrorangreb i europæiske hovedstæder fra 2015 er noget, der kan ske igen, hvis det nordlige Afrika er fyldt med terrorister. I mellemtiden hævder Ankara, i strid med international lov, et sted i EU og modtager finansiering.

Samtidig griber Tyrkiet regelmæssigt ind i de europæiske landes anliggender og styrker sin lobby på stedet. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, hvor den militære kontraintelligenstjeneste (MAD) efterforsker fire mistænkte tilhængere af den tyrkiske højreorienterede ekstreme "Grå ulve" i landets væbnede styrker.

Den tyske regering har netop bekræftet som svar på en anmodning fra Die Linke-partiet om, at Ditib ("Tyrkisk-Islamisk Union fra Institut for Religion") samarbejder med ekstreme tyrkisk-orienterede "Grå Ulve" i Tyskland. Svaret fra den tyske forbundsregering henviste til samarbejde mellem tyrkiske ekstreme højre ekstremister og den islamiske paraplyorganisation, den tyrkisk-islamiske union fra Institut for Religion (Ditib), der opererer i Tyskland og kontrolleres af det tyrkiske statsorgan, kontoret af religiøse anliggender (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning at tillade medlemskab af EU til Tyrkiet, der ved hjælp af afpresning, ulovlige militære forsyninger og integration i magtstrukturerne, hæren og efterretningen forsøger at styrke sin position både i det nordlige Afrika og i hjertet af Europa? Det land, der ikke engang er i stand til at samarbejde med sine allierede som Rusland?

Europa skal genoverveje sin holdning til Ankaras neo-Osmanistiske politik og forhindre fortsættelse af afpresning - ellers risikerer regionen at møde en ny terror-æra.

For mere information om "Sugaley 2" og for at se trailere af filmen, besøg http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Læs

Biograf

#UNIC - Overlevelse af biografer på spil

Udgivet

on

International Union of Cinemas (UNIC), det organ, der repræsenterer filmhandelssammenslutninger og operatører på tværs af 38 europæiske territorier, har udsendt følgende erklæring:

"Da europæiske biografoperatører endelig kommer ud af en periode med forlænget lukning på grund af COVID-19-udbruddet og arbejder hårdt for at byde publikum tilbage, skal hele brancheens fokus være på at sikre, at opsving kan ske, og at publikum vender tilbage for at nyde det unikke oplevelse af at se film på storskærmen.

”Mens mange på distributionssiden har antydet, at 'vi alle er sammen om dette', gør nylige begivenheder det klarere end nogensinde, at denne stemning skal støttes af handlinger såvel som ord.

"Specifikt skal nyt indhold først frigives i biografer og iagttage et betydningsfuldt teatervindue, hvor begge elementer er afgørende for overlevelsen og sundheden for alle dele af den europæiske (og faktisk globale) biografindustri.

reklame

"En" biograf først "-strategi til filmudgivelser - ledsaget af en betydelig periode med teatral eksklusivitet - er en gennemprøvet forretningsmodel og afgørende for at sikre, at publikum kan nyde et bredt udvalg af film. Dette system var grundlaget for en rekordbrydende 2019 med 1.34 milliarder optagelser og 8.7 milliarder euro optjent i billetkontoret alene i Europa.

"Hele sektoren står over for hidtil usete udfordringer. Mere end nogensinde skal beslutninger på tværs af branchen træffes med et langsigtet perspektiv. Hvis vores studiepartnere forpligter biografer til at vente, indtil sektoren kommer ud af krisen i USA, inden de leverer nyt indhold, det vil vise sig for sent for mange europæiske biografer og deres dedikerede arbejdsstyrke.

"Alle, der er afhængige af filmindustriens succes, skal forpligte sig til at sikre fremtidens sundhed i hele sektoren. Ved at gøre det vil de sikre, at den bredere filmindustri og europæiske biografer - fra uafhængige på én skærm til kunsthuse og multiplekser - vil komme sig og vende tilbage fra denne krise stærkere og mere modstandsdygtig end nogensinde. "

reklame
Om UNIC

Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer interesserne for filmhandelssammenslutninger og biografoperatører, der dækker 38 lande i Europa og nabolande.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending