Følg os

Biograf

#Cannes2016: Investering i kreativitet: 25 års Media-programmet fejret på Cannes Film Festival

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

3500Siden det blev lanceret i 1991, har EU Media-programmet investeret mere end € 2.4 mia. I europæisk kreativitet og kulturel mangfoldighed. Det har støttet udviklingen af ​​tusindvis af film i Europa og deres internationale distribution.

1

Videoklip på MEDIA-finansierede film

reklame

I år Cannes Film Festival er en stor lejlighed til at fejre 25th jubilæum for MEDIA, EU's støtteprogram til den europæiske audiovisuelle industri. MEDIA-finansierede film er igen meget stærke i udvælgelsen: 10 * af de 21 film, der konkurrerer om Palme d'Or i år, er blevet støttet af MEDIA, herunder film af Ken Loach, Pedro Almodóvar, Cristian Mungiu og brødrene Dardenne . I de sidste 25 år er 40 MEDIA-finansierede film tildelt Palme d'Or, Grand Prix eller prisen for bedste instruktør (se faktablad).

Både næstformand for Europa-Kommissionen Ansip og kommissær Oettinger vil være på filmfestivalen i Cannes i år for at drøfte MEDI A's resultater, og hvordan EU yderligere kan styrke den audiovisuelle sektor, der beskæftiger over 1.3 millioner mennesker i EU, under dens strategi for at skabe et digitalt indre marked.

Kommissionens næstformand for det digitale indre marked Andrus Ansip sagde: "MEDIA-programmet har spillet en vigtig rolle for at hjælpe europæiske film med at nå et nyt publikum på tværs af grænser. Vi er nødt til at bygge videre på denne succes og fremme cirkulationen af ​​indhold i Europa med det rigtige EU ramme. Digital udvikling giver muligheder og udfordringer for den audiovisuelle sektor. Vi er nødt til at finde løsninger sammen for at øge det lovlige tilbud online og bekæmpe piratkopiering. Jeg ser virkelig frem til diskussioner med filmskabere i Cannes. "

reklame

Kommissær for digital økonomi og samfund, Günther H. Oettinger, sagde: "MEDIA-programmet er blevet et kvalitetsmærke for europæiske film. Jeg er stolt over at se, at næsten halvdelen af ​​de film, der konkurrerer om Palme d'Or i år, er blevet støttet af MEDIA MEDIA-programmet tilpasser sig også konstant sektorens behov. I juni lancerer vi en garantifacilitet på 121 mio. EUR til de kulturelle og kreative sektorer, der vil være åbne for audiovisuelle projekter. Det forventes at generere mere end 600 € millioner af banklån. "

25 års MEDIA

MEDIA-programmet (forkortelse fra fransk: Mesures pour Encourager le Développement de L'Industrie Audiovisuelle) blev lanceret i 1991. I dag er det en del af EU Kreativt Europa program. Hvert år støtter den omkring 2,000 europæiske film, tv-serier og andre projekter, der distribueres digitalt i biografer, på tv og via video-on-demand-tjenester. MEDIA har hjulpet træne mere end 20,000-producenter, direktører og manusforfattere og gjort det muligt for dem at tilpasse sig nye teknologier.

MEDIA yder støtte i de tidlige stadier af filmens livscyklus: investering i udvikling og forproduktion (f.eks. Manuskript, finansiering af forskning, forretningsbegivenheder) giver et springbræt for europæiske filmskabere, skuespillere og teknikere. MEDIA investerer også i filmdistribution (teatralsk distribution og video on demand) på tværs af grænser og støtter derfor europæisk kulturel mangfoldighed. MEDIA understøtter undertekster, dubbing, reklame og samfinansierer netværk af biografer, der screener europæisk indhold.

MEDIA har hjulpet publikum for den europæiske biograf at vokse. I 2014 var 33.2% af alle biografoptagelser i Europa for europæiske film, op fra 25.4% i 2010. Nye filmindustrier og markeder i Nord-, Central- og Østeuropa er også vokset takket være deres succes i udlandet.

At fejre 25th årsdagen for MEDIA, vil en række videoer hylde europæiske audiovisuelle værker, der driver vores fantasi under sloganet "vi alle elsker historier". Testimonials fra filmskabere, producenter og skuespillere er også tilgængelige online.

MEDIA på Cannes Film Festival

Siden 1991 har 40 MEDIA-understøttede film fået tildelt Palme d'Or, Grand Prix eller prisen for bedste instruktør og har modtaget i alt 20 millioner € i MEDIA-støtte. Dette år i Cannes, 10 ud af 21-film i den officielle konkurrence understøttes af MEDIA:

­          toni Erdmann af Maren Ade

­          Juliet af Pedro Almodóvar

­          La Fille Inconnue af Jean-Pierre og Luc Dardenne

­          Ma Loute (Slack Bay) af Bruno Dumont

­          Rester Vertikal af Alain Guiraudie

­          Mal de Pierres af Nicole Garcia

­          Jeg, Daniel Blake af Ken Loach

­          Bacalaureat (Graduation) af Cristian Mungiu

­          Sieranevada af Cristi Puiu

          Neon Demon af Nicolas Winding Refn

Samlet set har Media investeret mere end € 1.7 millioner i udviklingen eller fordelingen af ​​disse værker.

Samlet set er 23 * MEDIA-finansierede film blevet nomineret i forskellige sektioner på filmfestivalen i Cannes og i parallelle konkurrencer som instruktørernes fjorten dage og Kritikernes Week. Tre fjerdedele af disse film er co-produktioner, der involverer producenter fra 15 europæiske lande.

Ansip og Oettinger vil deltage i Cannes Festival og møde interessenter for at diskutere sektorens aktuelle behov og lovgivningsmæssige skridt iværksat som led i strategien for det indre marked. Fra 13 til 18 maj, vil der finde en række samtaler og paneldiskussioner sted omkring MEDIA står i Cannes, der beskæftiger sig med afgørende problemer for audiovisuelle fagfolk som publikumsudvikling, online distribution eller fremme af filmarv. På 16 maj vil der være en fuld dag med udvekslinger om temaet for finansiering af europæiske film. Mere information om programmet findes her.

Kreativitet på det digitale indre marked

EU Digitale indre marked strategi omfatter foranstaltninger til styrkelse af Europas kulturelle og kreative industrier, for at forbedre indholdets omsætning og hjælpe værker af filmskabere og audiovisuelle skabere til at nå bredere publikum på tværs af grænserne. Disse er blandt målene med forslag til bærbarhed af audiovisuelt og online indhold, og vejledningen for ophavsret om skildring i december 2015 (pressemeddelelse). I de kommende uger vil Kommissionen fremlægge et forslag om ajourføring af Direktivet om audiovisuelle medietjenester og politiske retninger inden for online platforme. Yderligere foranstaltninger til modernisering af EU's rammer for ophavsret og for at løse piratkopiering vil også blive præsenteret inden årets udgang.

I juni vil Kommissionen iværksætte garantifaciliteten for kultur og kreative sektorer for at yde forsikring til finansielle formidlere, der tilbyder finansiering til kulturelle og kreative initiativer. Garantisystemet forvaltes af Den Europæiske Investeringsfond på vegne af Europa-Kommissionen for at støtte små og mellemstore virksomheder og mikro, små og mellemstore organisationer inden for kulturelle og kreative sektorer.

Mere information

Spørgsmål og svar på MEDIA-programmet

Landark på MEDIA-programmet

Factsheet om MEDIA-programmet

Factsheet om priserne til Media-støttede film på Cannes Film Festival

Videoer

På sociale medier

#MEDIA25

#DigitalSingleMarket

@MEDIAprogEU

Facebook side på Creative Europe

Biograf

Oscars 2021: To EU-støttede film vandt de berømte priser

Udgivet

on

Vinderne af dette års udgave af Oscars blev annonceret den 25. april i løbet af 93. Oscar-uddelingsceremoni, med to film medfinansieret af EU, der vandt tre priser. Faderen af Florian Zeller tog prisen hjem for det bedste tilpassede manuskript af Florian Zeller og Christopher Hampton samt bedste skuespiller for Sir Anthony Hopkins rolle. Desuden, Druk - endnu en runde af Thomas Vinterberg, der modtog EU-støtte både for sin udvikling og distribution, vandt prisen for bedste internationale spillefilm.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Tillykke! Fortjent og godt klaret af vores EU-støttede film i årets udgave af Oscars - en bemærkelsesværdig succes for europæiske produktioner som helhed. Det er en stor anerkendelse, og det understreger vigtigheden af ​​vores bestræbelser på at hjælpe sektoren med at komme sig og transformere i disse udfordrende tider. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, tilføjede: “De fremragende resultater, som vores EU-støttede film modtog i 2021 Academy Awards, er et glimrende eksempel på modstandsdygtigheden i den europæiske audiovisuelle industri og en afgørende rolle for Europas fortsatte støtte til sektoren. Vi er fast besluttet på at fremme og styrke denne støtte. ”

reklame

EU støttede udviklingen og den internationale distribution af de ovennævnte to film med en investering på over 1.4 mio. EUR tildelt gennem Creative Europe Media-programmet. Syv MEDIA-støttede film var nomineret til i alt 14 priser i årets udgave af Oscars, der konkurrerer i kategorier som bedste instruktør, bedste film, bedste skuespiller og bedste manuskript. Mere information om disse og andre produktioner vil blive gjort tilgængelige i det dedikerede kampagne i anledning af 30 års MEDIA, der fejrer EU's støtte til den audiovisuelle industri gennem årtierne.

reklame
Læs

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film afslører, hvem der spreder død og terror

Udgivet

on

Tyrkiet kan igen skabe en hovedpine for Europa. Mens Ankara forfølger en afpresningstrategi i Vesten og truer med at lade indvandrere ind i Europa, forvandler det Libyen til en terroristbase ved at overføre militante fra Idlib og det nordlige Syrien til Tripoli.

Tyrkiets regelmæssige intervention i libysk politik rejser endnu en gang spørgsmålet om den neo-osmanistiske trussel, som ikke kun vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske region, men også den europæiske. I betragtning af at Recep Erdogan ved at prøve sultanens rolle tillader sig at afpresse europæere ved at skræmme tilstrømningen af ​​migranter. Denne destabilisering af det nordlige Afrika kan også føre til en ny bølge af migrationskrise.

Nøgleproblemet er imidlertid Tyrkiets anstrengte forhold til dets allierede. Situationen i regionen bestemmes i vid udstrækning af de anstrengte forbindelser mellem Tyrkiet og Rusland. I betragtning af de diametralt forskellige interesser i både Syrien og Libyen kan vi tale om en svækkelse af samarbejdet mellem staterne: Det ligner ikke så meget en stabil alliance, men snarere et komplekst spil med to langvarige frenemier med periodiske angreb og skandaler. mod hinanden.

Afkøling af forholdet er illustreret i anden del af den russiske film "Shugaley", der fremhæver Tyrkiets neo-osmanistiske ambitioner og dets kriminelle forbindelser med GNA. Filmens centrale karakterer er russiske sociologer, der blev kidnappet i Libyen, og som Rusland forsøger at bringe tilbage til deres hjemland. Vigtigheden af ​​sociologers tilbagevenden diskuteres på højeste niveau, især blev dette problem rejst af den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møde med en delegation fra den libyske GNA.

Den russiske side kritiserer allerede åbent Tyrkiets rolle i Libyen samt understreger levering af terrorister og våben til regionen. Forfatterne af filmen udtrykker håb om, at Shugaley selv stadig er i live på trods af konstant tortur og menneskerettighedskrænkelser.

Plottet med "Shugaley" dækker adskillige emner, der er smertefulde og ubelejlige for regeringen: tortur i Mitiga-fængslet, en alliance af terrorister med Fayez al-Sarraj's regering, tilladelse fra militære pro-regeringen, udnyttelse af libyernes ressourcer i interesser hos en smal cirkel af eliter.

Afhængigt af Ankaras ønsker forfølger GNA en tyrkisk politik, mens Recep Erdogans styrker i stigende grad integreres i regeringens magtstrukturer. Filmen taler gennemsigtigt om gensidigt fordelagtigt samarbejde - GNA modtager våben fra tyrkerne, og til gengæld realiserer Tyrkiet sine neo-osmanniske ambitioner i regionen, herunder de økonomiske fordele ved rige olieindskud.

"Du er fra Syrien, er du ikke? Så du er en lejesoldat. Du fjols, det var ikke Allah, der sendte dig her. Og de store fyre fra Tyrkiet, der virkelig vil have libysk olie. Men du vil ikke have at dø for det. Her sender de idioter som dig her, "siger Sugaleys hovedperson til en militant, der arbejder for GNA's kriminelle agenturer. Alt i alt illustrerer alt dette bare virkeligheden: I Libyen forsøger Tyrkiet at fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en af ​​de farligste terrorister tæt på al-Qaida.

Dette er roden til problemet: Faktisk sælger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverænitet, så Erdogan roligt kan fortsætte med at destabilisere regionen, styrke terroristceller og drage fordel af - samtidig med at sikkerheden i Europa bringes i fare. Bølgen af ​​terrorangreb i europæiske hovedstæder fra 2015 er noget, der kan ske igen, hvis det nordlige Afrika er fyldt med terrorister. I mellemtiden hævder Ankara, i strid med international lov, et sted i EU og modtager finansiering.

Samtidig griber Tyrkiet regelmæssigt ind i de europæiske landes anliggender og styrker sin lobby på stedet. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, hvor den militære kontraintelligenstjeneste (MAD) efterforsker fire mistænkte tilhængere af den tyrkiske højreorienterede ekstreme "Grå ulve" i landets væbnede styrker.

Den tyske regering har netop bekræftet som svar på en anmodning fra Die Linke-partiet om, at Ditib ("Tyrkisk-Islamisk Union fra Institut for Religion") samarbejder med ekstreme tyrkisk-orienterede "Grå Ulve" i Tyskland. Svaret fra den tyske forbundsregering henviste til samarbejde mellem tyrkiske ekstreme højre ekstremister og den islamiske paraplyorganisation, den tyrkisk-islamiske union fra Institut for Religion (Ditib), der opererer i Tyskland og kontrolleres af det tyrkiske statsorgan, kontoret af religiøse anliggender (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning at tillade medlemskab af EU til Tyrkiet, der ved hjælp af afpresning, ulovlige militære forsyninger og integration i magtstrukturerne, hæren og efterretningen forsøger at styrke sin position både i det nordlige Afrika og i hjertet af Europa? Det land, der ikke engang er i stand til at samarbejde med sine allierede som Rusland?

Europa skal genoverveje sin holdning til Ankaras neo-Osmanistiske politik og forhindre fortsættelse af afpresning - ellers risikerer regionen at møde en ny terror-æra.

For mere information om "Sugaley 2" og for at se trailere af filmen, besøg http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Læs

Biograf

#UNIC - Overlevelse af biografer på spil

Udgivet

on

International Union of Cinemas (UNIC), det organ, der repræsenterer filmhandelssammenslutninger og operatører på tværs af 38 europæiske territorier, har udsendt følgende erklæring:

"Da europæiske biografoperatører endelig kommer ud af en periode med forlænget lukning på grund af COVID-19-udbruddet og arbejder hårdt for at byde publikum tilbage, skal hele brancheens fokus være på at sikre, at opsving kan ske, og at publikum vender tilbage for at nyde det unikke oplevelse af at se film på storskærmen.

”Mens mange på distributionssiden har antydet, at 'vi alle er sammen om dette', gør nylige begivenheder det klarere end nogensinde, at denne stemning skal støttes af handlinger såvel som ord.

"Specifikt skal nyt indhold først frigives i biografer og iagttage et betydningsfuldt teatervindue, hvor begge elementer er afgørende for overlevelsen og sundheden for alle dele af den europæiske (og faktisk globale) biografindustri.

reklame

"En" biograf først "-strategi til filmudgivelser - ledsaget af en betydelig periode med teatral eksklusivitet - er en gennemprøvet forretningsmodel og afgørende for at sikre, at publikum kan nyde et bredt udvalg af film. Dette system var grundlaget for en rekordbrydende 2019 med 1.34 milliarder optagelser og 8.7 milliarder euro optjent i billetkontoret alene i Europa.

"Hele sektoren står over for hidtil usete udfordringer. Mere end nogensinde skal beslutninger på tværs af branchen træffes med et langsigtet perspektiv. Hvis vores studiepartnere forpligter biografer til at vente, indtil sektoren kommer ud af krisen i USA, inden de leverer nyt indhold, det vil vise sig for sent for mange europæiske biografer og deres dedikerede arbejdsstyrke.

"Alle, der er afhængige af filmindustriens succes, skal forpligte sig til at sikre fremtidens sundhed i hele sektoren. Ved at gøre det vil de sikre, at den bredere filmindustri og europæiske biografer - fra uafhængige på én skærm til kunsthuse og multiplekser - vil komme sig og vende tilbage fra denne krise stærkere og mere modstandsdygtig end nogensinde. "

reklame
Om UNIC

Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer interesserne for filmhandelssammenslutninger og biografoperatører, der dækker 38 lande i Europa og nabolande.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending