Følg os

Alzheimers sygdom

EIT Health opfordrer sundhedssektoren til at omfavne data og AI i kampen mod Alzheimers sygdom

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

·         I øjeblikket lever 9.7 millioner mennesker i Europa allerede med Alzheimers sygdom og demens[1] - og dette tal forventes at stige til 14 millioner i 2030.[2]

·         EIT Health opfordrer til mere brug af teknologi, når det kommer til diagnose og behandling, og fremhæver projekter som iLoF og Altoida, der med succes bruger AI og data til at øge vores chancer for succes i både forskningsindsats og forbedre håndteringen af ​​Alzheimers.

·         I det sidste årti har i alt 400 større kliniske forsøg til behandling af Alzheimers mislykkedes,[3] med mange på grund af vanskeligheder forbundet med invasive screeningsmetoder, udfordringer med at identificere egnede patienter og behov for skræddersyede behandlinger til hver biologisk profil.[4]

reklame

For at falde sammen med World Alzheimers Month har EIT Health, et EU-støttet netværk af bedste sundhedsinnovatorer i klassen, fremhævet det presserende behov for at fokusere på at implementere dristigere tilgange til behandling af Alzheimers sygdom efter pandemien.

Efterhånden som den europæiske befolkning bliver ældre, er Alzheimers sygdom ved at blive en af ​​de største sygdomme i det 21. århundrede, men på trods af moderne videnskabelige bestræbelser, herunder mange langvarige og dyre kliniske forsøg, er kun et lægemiddel blevet godkendt (i USA) til behandling af Alzheimers Sygdom siden 2003.[5]

I betragtning af det hidtil usete pres på sundhedssystemer forårsaget af COVID-19-pandemien i løbet af de sidste 18 måneder, er der en stigende frygt for virkningen på nuværende ressourcer og tjenester på tværs af hele patientforløbet; fra tid til diagnose til pleje af livets afslutning.

reklame

Tidligere på året har EIT Health Think Tank (European Institute of Innovation and Technology (EIT)) frigivet a indberette konkluderer, at AI og digitale løsninger er påtrængende nødvendige for at hjælpe sundhedsplejersker med at navigere i nedfaldet fra pandemien - såsom personalekapacitet, manglede aftaler og længere ventelister til pleje.

Jan-Philipp Beck, administrerende direktør i EIT Health, sagde: “Alzheimers er en af ​​de sværeste sygdomme at håndtere og støtte; det er meget komplekst, og derfor skal vi bruge alle de værktøjer, vi har til rådighed, til at tackle den eksisterende og voksende virkning af denne ødelæggende tilstand. Vi kan bruge teknologi til at hjælpe os med at blive klogere i vores tilgang - big data og big data mining, AI og andre teknologier kan styrke traditionelle tilgange og give os de bedste chancer for succes på områder som risiko og forudsigelse af sygdom, kliniske forsøg og opdagelse af stoffer.

”Udfordringen ved pandemien har utvivlsomt hjulpet med at fremskynde vækst, adoption og skalering af teknologi som AI, da sundhedsudbydere og systemer både har tilpasset sig at levere pleje både hurtigt og eksternt. Imidlertid skal dette momentum opretholdes for at sikre, at fordele mærkes på tværs af alle sygdomme, ikke kun COVID-19. ”

Udnyttelse af data og AI kan låse op for nye muligheder inden for forskning og håndtering af Alzheimers sygdom. For eksempel har EIT Health støttet virksomheder som f.eks Altoida og iLof der udfordrer traditionelle tilgange til Alzheimers sygdom med det formål at hurtigt spore diagnosen og lægemiddelopdagelsesprocessen.

EIT Health-backed Altoida har udviklet en ikke-invasiv softwareenhed, der anvender AI, til at måle og overvåge kognitiv funktion for at forudsige, om mild kognitiv svækkelse vil eskalere til Alzheimers sygdom. Diagnosticering af tilstanden tidligt, før symptomerne overhovedet begynder at dukke op, giver klinikere mulighed for at behandle patienter med det formål at forsinke eller mindske virkningen af ​​neurodegeneration. Enheden indsamler personlige hjernedata ved at bede brugerne om at fuldføre et 10-minutters sæt augmented reality og motoriske aktiviteter på deres smartphone eller tablet. Med disse data vil enheden bruge AI til at forudsige, om en person i alderen 55+ med let kognitiv svækkelse vil eller ikke vil konvertere til Alzheimers sygdom inden for 12 måneder

I august blev Altoida tildelt US Food and Drug Agency (FDA) gennembrudsbetegnelse til udviklingen af ​​verdens første præcisionsneurologienhed til forudsigelse af Alzheimers sygdom. Denne betegnelse tildeles de mest lovende løsninger inden for områder med stærkt klinisk behov og muliggør en fremskyndet reguleringsproces.

Også fokuseret på Alzheimers er iLoF, vindere af EIT Health Wild Care -programmet 2019, der har til formål at revolutionere den komplekse kliniske forsøgsproces og fremskynde opdagelse af lægemidler.

Nuværende metoder til screening af patienter for kliniske forsøg er langvarige, invasive og dyre, og antallet af patienter, der enten falder ud eller anses for ikke at være kvalificerede, er høje. iLoF bruger AI-algoritmer og fotonik til ikke-invasivt at screene patienter for prøveberettigelse og lette personlig og præcisionsmedicin i design af kliniske forsøg. Brugen af ​​denne intelligente platform vil ikke kun fremskynde udviklingen af ​​nye og personlige Alzheimers behandlinger og gøre dem mere økonomisk levedygtige, men vil også lette personlige og præcise medicinske anvendelser under andre forhold. 

For at læse mere om, hvordan EIT Health understøtter innovation i sundhedsvæsenet, klik her.


Om EIT Health

EIT Health er et netværk af bedste sundhedsinnovatorer i klassen med cirka 150 partnere og understøttes af European Institute of Innovation and Technology (EIT), et organ i Den Europæiske Union. Vi samarbejder på tværs af grænser for at levere nye løsninger, der kan sætte europæiske borgere i stand til at leve et længere og sundere liv.

Da europæerne tackler udfordringen med at øge kroniske sygdomme og multimorbiditet og søger at realisere de muligheder, som teknologien giver for at bevæge sig ud over konventionelle metoder til behandling, forebyggelse og sund livsstil, har vi brug for tankeledere, innovatører og effektive måder at bringe innovative sundhedsløsninger til marked.

EIT Health imødekommer disse behov. Vi forbinder alle relevante sundhedsaktører på tværs af europæiske grænser - og sørger for at inkludere alle sider af "videnstrekanten", så innovation kan ske i skæringspunktet mellem forskning, uddannelse og erhvervslivet til gavn for borgerne.

EIT -sundhed: Sammen om sunde liv i Europa. For mere information, klik her.

reklame
reklame
reklame

trending