Følg os

Sundhed

30 milliarder euro, den europæiske sundhedsberedskab, der er på plads i begyndelsen af ​​2022

Udgivet

on

I dag (16. september) lancerede Europa -Kommissionen, hvad den beskriver som den manglende blok i sin overordnede arkitektur i sin europæiske sundhedsunion, en sundhedsberedskabs- og reaktionsmyndighed (HERA) for at forhindre, opdage og hurtigt reagere på sundhedstilstande.

Sundhedskommissær Kyriakides sagde, at det var klart af pandemien, at folk ønskede, at EU skulle gøre mere. Selvom EU nu er det mest vaccinerede kontinent på planeten, og dets udrulning af vacciner stort set har været vellykket, sagde Kyriakides, at handlingerne dengang var ad hoc og pandemien havde vist, at der er behov for en mere struktureret tilgang. 

Margaritis Schinas, kommissions vicepræsident, lagde baggrunden og det, han beskrev som "undergangens profeter", der forsøgte at overbevise europæerne om, at det ikke ville lykkes, og holdt en forside fra The Economist viser et ødelagt europæisk flag øverst på en sprøjte med overskriften: "Hvad er der gået galt?" Bladet var fra april i år. 

reklame

EU's langsomme start på vaccination i begyndelsen af ​​året skyldtes i vid udstrækning AstraZenecas (AZ) manglende respekt for sin avancerede købsaftale. En belgisk domstol fandt senere til fordel for EU og erklærede, at AZ forsætligt havde overtrådt den "bedste rimelige indsats" og den kontraktmæssige garanti, den gav.

I begyndelsen af ​​pandemien måtte EU træffe hurtige beslutninger, på trods af mangel på kompetence og med udfordringen at tage en fælles tilgang. Det håbes, at den nye myndighed vil hjælpe med at overvinde de udfordringer, den stod over for at aktivere nødfinansiering og forhandle, skaffe og distribuere medicinsk udstyr og vacciner på vegne af sine medlemsstater. Den nye struktur er designet til at lære lektionerne og opbygge et mere modstandsdygtigt system, der også er i stand til at se på andre store trusler, ikke kun nye varianter af COVID-19, men andre sundhedsmæssige udfordringer såsom voksende antimikrobiel resistens over for antibiotika. 

HERA er ikke et nyt EU -agentur, men en intern kommissionsstruktur, det handler dels om at sikre, at det er fuldt operationelt i begyndelsen af ​​2022. En højtstående kommissionsmedarbejder forklarede, at dette var for at kunne oprettes uden forsinkelse. Kommissionen vil inddrage Europa -Parlamentet tæt i sin drift, dette er beskrevet i en yderligere afgørelse. 

reklame

HERA har adgang til € 30 mia., Det vil ikke kræve nye penge som sådan, men vil trække sine midler fra den nuværende flerårige finansielle ramme for perioden 2022-2027, herunder NextGenerationEU-opfyldning (€ 6 mia.) Og en anslået (€ 24 mia.) Fra andre 

EU -programmer. Dets funktion vil blive revideret og tilpasset på årsbasis indtil 2025, hvor der vil blive foretaget en fuldstændig gennemgang.

"HERA har en klar mission: at sikre tilgængelighed, adgang og distribution af medicinske modforanstaltninger i Unionen," sagde Schinas. ”HERA er EU's reaktion på både foregribelse og håndtering af nødsituationer. HERA har styr og budget til at arbejde med industrien, medicinske eksperter, forskere og vores globale partnere for at sikre, at kritisk udstyr, medicin og vacciner hurtigt er tilgængelige, når og efter behov. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton sagde: ”Med HERA drager vi de erfaringer, vi har lært af krisen: Vi kan ikke sikre vores borgeres sundhed uden industriel kapacitet i EU og velfungerende forsyningskæder. Det lykkedes os at opgradere COVID-19-vaccineproduktionen på rekordtid for Europa og resten af ​​verden. Men vi skal være bedre forberedt på fremtidige sundhedskriser. HERA vil etablere ny, tilpasselig produktionskapacitet og sikre forsyningskæder for at hjælpe Europa med at reagere hurtigt, når det er nødvendigt. ”

coronavirus

Rumænien har den højeste COVID -dødelighed i verden

Udgivet

on

Sundhedskrisen i Rumænien har taget en dramatisk drejning. Koordinatoren for Rumæniens vaccinationskampagne, Valeriu Gheorghiţă, siger, at Rumænien allerede befinder sig i samme scenario som Italien var sidste år, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

I foråret 2020, ved begyndelsen af ​​COVID -pandemien i Europa, var Italien det mest berørte land. Antallet af infektioner voksede hurtigt, og hospitalerne blev overvældet.

En anden top rumænsk embedsmand, der beskæftiger sig med COVID-pandemi- chefen for landets beredskabsenhed- sagde, at en sammenligning mellem den nuværende situation i Rumænien og i den italienske region Lombardiet ikke er overdrevet og indrømmer, at situationen er meget alvorlig.

reklame

Efter en forkert kommunikationskampagne opfordrer alle embedsmænd til, at folk bliver vaccineret og siger, at det er den eneste måde at overvinde den fjerde bølge af pandemien, som er blevet så virulent, fordi Delta -varianten spredes meget lettere.

Hospital og ICU'er i hele landet er overvældet af medier, der konstant rapporterer, at der ikke er tilgængelige ICU -senge. Situationen er som sådan, at ICU -senge normalt først bliver tilgængelige, når en patient dør.

Den Europæiske Union har hidtil sendt Rumænien 250 iltkoncentratorer og over og 5,000 flasker monoklonale antistoffer, som hjælp fra EU's strategiske reserve, til behandling af COVID -patienter, der er alvorligt syge. Mere end 20 fans og iltkoncentratorer ankom til landet, ifølge en erklæring fra Europa -Kommissionen. EU -kommissæren for krisehåndtering siger, at bistanden også er en form for gensidighed til Rumæniens bestræbelser på at yde bistand til andre EU -lande under pandemien.

reklame

“Siden begyndelsen af ​​pandemien har EU's civilbeskyttelsesmekanisme koordineret og medfinansieret levering af over 190 millioner personlige værnemidler og medicinsk udstyr, forstærket hospitaler med yderligere medicinsk personale og leveret vacciner og andet vigtigt udstyr til mere end 55 lande. Desuden oprettede EU en strategisk rescEU medicinsk reserve- og distributionsmekanisme under paraplyen af ​​EU's civilbeskyttelsesmekanisme. Reserven muliggør hurtig levering af medicinsk udstyr, der er vært for Belgien, Danmark, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Rumænien, Slovenien, Sverige og Holland. ”, EF -erklæring læser.

Regionen Østeuropa er ikke så slem som Rumænien og er langt det værst ramte i Europa. Østeuropa (Litauen, Rumænien, Bulgarien, Bosnien -Hercegovina) viser rødt en stigning i COVID -tilfælde. Disse lande har et stort antal dødsfald i forhold til deres befolkning. Således har Rumænien det højeste gennemsnit på 16.6. Det er det højeste gennemsnit i Europa, men desværre er det ifølge de seneste data også det højeste gennemsnit i verden.

Rumænien følges i Europa af Bulgarien med et gennemsnit på 12.37 dødsfald ifølge Vores verden i data. Litauen har også en temmelig vanskelig situation med et gennemsnit på 10.14 dødsfald, da forekomsten af ​​COVID-19 er høj i dette land.

På den anden side har Vesteuropa, Frankrig, Italien, Storbritannien, Portugal presset pandemien ned med dødeligheden meget lav. I Storbritannien er det under 2, selvom antallet af tilfælde er sammenligneligt med antallet af den tidligere bølge af pandemien. Antallet af dødsfald i Storbritannien, hvor befolkningen stort set er vaccineret, er nu endda 20 gange lavere.

Læs

Belgien

Kommissionen godkender 45 millioner euro belgisk ordning til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk ordning på 45 millioner euro til støtte for virksomheder, der er aktive i Bruxelles-hovedstadsregionen, der er ramt af coronavirus-udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den belgiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Den offentlige støtte blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen, der går under navnet 'la prime Relance', vil støtten have form af direkte tilskud. Støtteberettigede er virksomheder i alle størrelser, der er aktive i følgende sektorer: natklubber, restauranter og caféer (»ReCa«) og nogle af deres leverandører, events, kultur, turisme, sport og persontransport. For at være berettiget skal virksomheder have været registreret i Centralbanken for virksomheder ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senest den 31. december 2020. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige Ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64775 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

Europæisk alliance for Personlig Medicin

Global virtuel konference rundt om hjørnet om PM, forsinkelse om IVDR, HTA -opdatering, 1,537 Ændringer om Europa -Parlamentets kræftrapport

Udgivet

on

God eftermiddag og velkommen til den seneste opdatering fra European Alliance for Personalized Medicine (EAPM), hvor vi berører den kommende virtuelle EAPM -konference, forsinkelsen i IVDR og fremskridt med kræft, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan.

Global virtuel konference om PM - Tilmeld dig nu!

Den 27. oktober finder en virtuel konference/webinar sted, der drives af EAPM. Bannertitlen er 'En destination i sigte: Gør det rigtigt for at bringe personlig sundhedspleje til patienternes. Vi vil benytte lejligheden til at invitere dig til at deltage i dette vigtige arrangement. Du kan registrere her og klik på linket for at se dagsordenen her.

reklame

Corona -udbruddet giver interessenter i sundheden en enestående mulighed for at undersøge og understrege vigtigheden af ​​modstandsdygtige sundhedssystemer. 

I betragtning af den nuværende globale opmærksomhed på kravene fra et tilstrækkeligt sundhedssystem og den øgede interesse for folkesundhed generelt, vil denne virtuelle konference tage fat på, hvad der kan gøres for at sikre, at sundhedssystemerne er modstandsdygtige nok til ikke kun at håndtere chok som en global pandemi, men reagerer også på de bagvedliggende kræfter, der former sundhedsbehov for kræftpatienter. 

Arrangementet er opdelt i fire forskellige rundeborde, der vil fokusere på en bestemt region-disse runde borde ser på, hvordan regioner letter at bringe personlig medicin ind i sundhedssystemet.

reklame
  • 08.00 - 10.30 CET: Asiatisk rundbord - Asien - En destination i sigte: Gør det rigtigt for at bringe personlig sundhedspleje til patienter 
  • 11.00 - 13.00 CET: Mellemøsten rundt bord- Mellemøsten og Afrika- En destination i sigte: Gør det rigtigt for at bringe personlig sundhedspleje til patienter 
  • 14.00 - 16.00 CET: Europa rundt bord - En destination i sigte: Gør det rigtigt for at bringe personlig sundhedspleje til patienter 
  • 16.30 - 19.00 CET: Americas round table En destination i sigte: Gør det rigtigt for at bringe personlig sundhedspleje til patienter 

Du kan registrere dig her og klik på linket for at se dagsordenen her.

Kommissionen forsinker IVDR start med tre til fem år

Europa-Kommissionen har foreslået at forlænge fristen for at skifte til nye in vitro-regler for medicinsk udstyr-herunder for COVID-19-tests-for at undgå forsyningsmangel.

"Mangel på dette tidspunkt er utænkeligt," sagde Stella Kyriakides, kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, i en erklæring.

In Vitro Diagnostic Medical Devices Regulation skulle finde anvendelse fra den 26. maj 2022. Men der er en alvorlig mangel på bemyndigede organers evne til at certificere alle eksisterende produkter på markedet. Det har gjort det umuligt for producenterne at udføre de lovmæssigt nødvendige overensstemmelsesvurderingsprocedurer i tide.

Udvidelsen til anvendelsen af ​​de nye certificeringsregler vil nu variere afhængigt af typen IVD -produkt, sagde Kommissionen.

Apparater med højere risiko, såsom HIV- eller hepatitis -test (klasse D) og visse influenzatest (klasse C), vil nu have en overgangsperiode til henholdsvis maj 2025 og 2026, mens enheder med lavere risiko, såsom klasse B og A sterile enheder, har en overgangsperiode indtil maj 2027. Dette ville føre til betydelig testmangel på et tidspunkt med en hidtil uset efterspørgsel, hvor COVID-19-test falder ind i IVD-testkategorier. Mest udsatte er mindre virksomheder, sagde lobbygruppen: "COVID-19-pandemien har vist, hvor vigtigt det er at have præcis diagnostik og en robust lovgivningsmæssig ramme for medicinsk udstyr til in vitro."

Det er spørgsmål, som European Alliance for Personalized Medicine har fremsat i løbet af de sidste måneder, som vil blive gjort politikerne opmærksom på. 

Det blev fremhævet under EAPM -ekspertpaneler, at overordnet set på tværs af diagnosesektoren - og det omfatter myndigheder såvel som laboratorier og producenter - forbliver der betydelige huller i de nødvendige forberedelser med risiko (og endda uundgåeligheden i nogle tilfælde), der giver vanskeligheder vil dukke op, hvilket forsinker klinikers adgang til test og patienters adgang til nøjagtig pleje. "Antallet af bemyndigede organer er utilstrækkeligt, og de har ikke nok af det rigtige personale" lyder en hyppig klage. 

Fabrikanter har allerede svært ved at identificere et bemyndiget organ for nogle af deres produkter, og der er særlig mangel på ekspertpaneler til at levere certificering til de mere avancerede IVD'er samt utilstrækkelige EU -referencelaboratorier. Og der er hverken klare retningslinjer for mange beslutningsområder eller bred enighed om mulige løsninger på de udfordringer, forordningen stiller. 

EU har bevidst iværksat foranstaltninger i lovgivningen fra 2017, der var designet til at sikre en gnidningsløs overgang og undgå markedsforstyrrelser. Disse foranstaltninger forekommer imidlertid nu utilstrækkelige, og overgangen er sandsynligvis ikke glat. Succes afhænger af, at et fungerende reguleringssystem er på plads. 

Da det åbenbart ikke er tilfældet i øjeblikket, er det ikke overraskende, at drift under IVDR med Europas utilstrækkelige infrastruktur er blevet sammenlignet med at sejle en båd, mens den bygges.

EAPM vil gennemgå dette reviderede forslag fra Kommissionen i løbet af de næste uger. 

Europa -Parlamentets ændring af kræftrapporten er i centrum - 1,537 Ændringer ...

MEP'er i Europa -Parlamentets kræftudvalg samledes torsdag (14. oktober) for at drøfte forslag til ændringer af udkastet kræftrapport forfattet af det franske MEP Véronique Trillet-Lenoir (Forny Europa). Kræftudvalgets formand Bartosz Arłukowicz noterede sig det store antal foreslåede ændringer - 1,537 - som angiver interessen for rapporten og behovet for udvalget. 

"Vi er nødt til at sikre, at dette dokument er så præcist som muligt og klart afgrænser vejen frem," sagde han.

Hvad EAPM angår, følger vi situationen tæt og arbejder kontinuerligt med Europa -Parlamentet. EAPM vil gennemgå alle foretagne ændringer og arbejde med relevante MEP'er med hensyn til at finde en konsolideret og kompromisbaseret tilgang. 

Naturligvis er diagnostik, folkesundhedsgenomik, virkelige beviser, adgang og screening af lungekræft samt screening af prostatakræft højt på vores politiske dagsorden.

Sundhedsteknologivurdering

Inden årets udgang forventes Europa -Parlamentet at stemme i plenum for at godkende Europas forordning om vurdering af sundhedsteknologi, der blev aftalt i juni mellem parlamentet og Rådet.

Et nyt EU HTA -konsortium er blevet oprettet og vandt for nylig en kontrakt fra Kommissionen om at udvikle metoden til at udføre vurderinger af sundhedsteknologi i EU. EUnetHTA 21 -konsortiet omfatter 13 HTA -organer fra hele blokken, og det har to år til at komme med en vurdering, der fungerer for alle.

Europas MTV -organer, der følger med lægemiddelreguleringens fodspor, har også oprettet en frivillig chef for agenturer, der vil fungere som et støttenetværk, efterhånden som arbejdet med implementeringen skrider frem.

Næste år nedsætter Kommissionen en koordineringsgruppe, der skal udforme infrastrukturen til det nye system. Nationale systemer skal også forberede, hvordan den nye forordning kan integreres. Men der er stadig tid; den træder i kraft i 2025.

Konklusioner om sundhedsforening fokuserer på medicin

En version af 'Udkast til Rådets konklusioner om styrkelse af en europæisk sundhedsunion', dateret den 13. oktober, fokuserer blandt andet på genanvendelse af lægemidler, antimikrobiel resistens og farmaceutisk modstandsdygtighed.

Supply chain udfordringer, der fører til reduceret adgang og tilgængelighed af medicinske produkter, som er blevet forværret af COVID-19-pandemien, er et andet fokusområde for agenturet. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har til hensigt at samarbejde med medlemsstaterne, Kommissionen, Parlamentet, andre EU -agenturer og patienter og sundhedspersonale for at finde måder at forbedre adgang og tilgængelighed, som i dag er et daglig problem på tværs af alle terapeutiske områder.
 
Integrering af digital teknologi i reguleringsprocesser er et andet mål for agenturet ifølge rapporten med fokus på integration med eksterne interessenter for at skabe en problemfri platform for netværket inden for de næste fem år.

Konklusionerne opfordrer Kommissionen til at vurdere den potentielle fordel ved at organisere offentlig nonprofit-fremstilling af antimikrobielle lægemidler på EU-plan i tilfælde af "i mangel af kommerciel interesse".

De opfordrer også både medlemslandene og Kommissionen til at "støtte yderligere udarbejdelsen og piloten af ​​en" pull "-incitamentsmekanisme for antibiotikakøb i EU".

Gode ​​nyheder til ende - Indien tillader udenlandske turister efter 19 måneder 

Indien er indstillet til at genåbne sine grænser for udenlandske rejsende, da det lempede Covid-relaterede restriktioner midt i et fald i daglige infektioner. Fra fredag ​​vil landet give turistvisum til rejsende, der ankommer med chartrede fly. Anlægget vil blive udvidet til dem, der ankommer på kommercielle flyvninger fra den 15. november. Udenlandske turister, der lander i Indien på fredag, vil være de første, der kommer til landet i 19 måneder.  

Og det er alt fra EAPM for denne uge - glem ikke, du kan tilmelde dig EAPM -konferencen den 27. oktober her og klik på linket for at se dagsordenen her. Vær sikker, god weekend, vi ses i næste uge.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending