Slut med os

Forsiden

2. pris - Student Journalism Awards - Hvad betyder det at være på en international skole for mig? - Maxime Tanghe

Udgivet

on

Ordet 'international' skildrer for mig en harmonisering i tro og kulturer. Det kræver en betydelig respekt og etik, som skal være af største betydning for vores moderniserende samfund. At være studerende på en international skole har radikalt ændret mit perspektiv på ikke kun mig selv og min opfattelse af menneskeheden, men det har også direkte påvirket den måde, jeg værdsætter og behandler andre på. Sammen med det kom en drastisk ændring i min holdning, adfærd og især en iboende ændring af mine moralske værdier og principper, alt sammen forårsaget af denne fantastiske eksponering for en række forskellige kulturer, moral og tro. 

Min lidenskabelige tro og fortalervirksomhed på fordelene ved denne eksponering skyldes min personlige erfaring. Min rejse begyndte som en åben og energisk femåring, da jeg forlod min hjemby Bruxelles for at flytte til Berlin. En by i konstant forandring fyldt med kulturel mangfoldighed og overordnet respekt for alle forskellige interesser og opfattelser. Jeg blev direkte betaget af denne tankegang. Tanken om at være åben for alt og respektere alle uanset hvem de er. Selvom jeg deltog i en traditionel tysk skole, formede byen mig allerede til hvem jeg ville være.

I en alder af ti begyndte min "rigtige" internationale skolerejse, bortset fra min tidligere etablerede base af "internationalisme". Det var da jeg flyttede tilbage til hjertet af Europa og gik til Europaskolen i Bruxelles. Denne påskønnelse af internationale skoler steg hurtigt, da jeg blev mere og mere opmærksom på de forskellige fordele og privilegier ved at gå på en international skole, såsom inddragelse af alle sprog og etiske baggrunde gjorde det muligt for mig at værdsætte kulturer på den mest direkte og autentiske måde. Jeg var direkte mere fascineret af at lære nye sprog og rejse til forskellige destinationer for at opleve en bred vifte af kulturer.

Som et resultat af dette voksende ønske om at lære nye sprog og kulturer overbeviste jeg mine forældre om at lade mig gå på British School of Brussels. Jeg ville overvinde min sprogbarriere med den store internationale engelsktalende befolkning. Lige siden jeg forbinder det at være en international skoleelev med hårdt arbejde, beslutsomhed og iver efter at få nye færdigheder kombineret med målet om at tage nye muligheder såvel som at sætte udfordringer.

At være en del af dette kosmopolitiske samfund har også den store fordel ved at skabe en visionær og international karrierevej. At have det bekvemt at møde så mange forskellige og unikke elever hver dag, gør det muligt at opbygge et indflydelsesrige netværk af forbindelser, der kan værne om et socialt liv. Det gjorde det bestemt for mig, da jeg kan nyde selskab med venner fra hele verden. Det gør hvert møde til en helt anden kulturel oplevelse sammen med den viden og glæde, det genererer. Der er ikke kun dette fantastiske sociale aspekt af en international studerende, men der er en øget chance for at komme ind på højt rangerede universiteter over hele verden. Som Nelson Mandela engang sagde: "Uddannelse er det mest magtfulde våben, som du kan bruge til at ændre verden". Samtidig har dette netværk af mennesker muligheden for at tjene som et stærkt værktøj til at fremme ethvert forretnings- eller karriererelateret spørgsmål. Derfor forbinder jeg det at være en international skoleelev med et fremragende socialt liv, utallige muligheder og en lys fremtid.

Et citat, der stærkt resonerer med min idé om at være studerende på en international skole er, at: “Enkle udvekslinger kan bryde mure ned mellem os, for når folk kommer sammen og taler til hinanden og deler en fælles oplevelse, så er deres fælles menneskelighed afsløret ”-Barack Obama. Den måde, jeg fortolker dette dejlige citat på vores scenarie er, at de regelmæssige kulturelle udvekslinger, der sker på en international skole, forener os og udrydder ulighed.

På grund af de mange tilknyttede privilegier ved at være studerende på en international skole, tror jeg, at der er en vis følelse af jalousi fra udenforstående. Hvilket kan være forårsaget af den prestigefyldte og heldige position, vi er i sammen med en opfattelse af, at vi er lidt arrogante. Imidlertid er de fleste af os dybt taknemmelige for denne givne mulighed. Inklusiv mig selv er jeg mere end taknemmelig for at være i denne position og føler mig ekstremt velsignet for at have oplevet disse privilegier. Efter min mening ville det være arrogant at besejre hele formålet med at være og repræsentere dette internationale studenterbillede af at være inkluderende, kulturelt opmærksom og respektfuld. Af den grund tror jeg, at enhver studerende, der har en følelse af arrogance, ikke er en del af det virkelige image og formål med at være studerende på en international skole. Som et resultat er de absolut et mindretal, da de fleste af os bestemt ikke har denne negative tankegang.

Samlet set er min passion for at være studerende på en international skole dyb og næsten overvældende. Det skyldes de uendelige fordele, jeg kan tænke på, og det er ekstremt svært at komme med ulemper. Det har ændret mig positivt, og det kan også ændre dig! Jeg er overbevist om, at integration og omfavnelse af nogle af de karakteristiske principper, der findes hos studerende på internationale skoler, kan have en positiv indvirkning på alles liv. Derfor er det nødvendigt at spørge dig selv: "Hvordan kan jeg integrere internationalisme i mit personlige liv?" Uanset om det kan være at lære og opleve nye kulturer eller bare bare være mere fordomsfri. Enhver ændring i denne retning vil have en væsentlig indflydelse på vores fremtid.

Continue Reading

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

Continue Reading

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Continue Reading

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending