Følg os

Forsiden

2. pris - Student Journalism Awards - Hvad betyder det at være på en international skole for mig? - Maxime Tanghe

DEL:

Udgivet

on

Ordet 'international' skildrer for mig en harmonisering i tro og kulturer. Det kræver en betydelig respekt og etik, som skal være af største betydning for vores moderniserende samfund. At være studerende på en international skole har radikalt ændret mit perspektiv på ikke kun mig selv og min opfattelse af menneskeheden, men det har også direkte påvirket den måde, jeg værdsætter og behandler andre på. Sammen med det kom en drastisk ændring i min holdning, adfærd og især en iboende ændring af mine moralske værdier og principper, alt sammen forårsaget af denne fantastiske eksponering for en række forskellige kulturer, moral og tro. 

Min lidenskabelige tro og fortalervirksomhed på fordelene ved denne eksponering skyldes min personlige erfaring. Min rejse begyndte som en åben og energisk femåring, da jeg forlod min hjemby Bruxelles for at flytte til Berlin. En by i konstant forandring fyldt med kulturel mangfoldighed og overordnet respekt for alle forskellige interesser og opfattelser. Jeg blev direkte betaget af denne tankegang. Tanken om at være åben for alt og respektere alle uanset hvem de er. Selvom jeg deltog i en traditionel tysk skole, formede byen mig allerede til hvem jeg ville være.

I en alder af ti begyndte min "rigtige" internationale skolerejse, bortset fra min tidligere etablerede base af "internationalisme". Det var da jeg flyttede tilbage til hjertet af Europa og gik til Europaskolen i Bruxelles. Denne påskønnelse af internationale skoler steg hurtigt, da jeg blev mere og mere opmærksom på de forskellige fordele og privilegier ved at gå på en international skole, såsom inddragelse af alle sprog og etiske baggrunde gjorde det muligt for mig at værdsætte kulturer på den mest direkte og autentiske måde. Jeg var direkte mere fascineret af at lære nye sprog og rejse til forskellige destinationer for at opleve en bred vifte af kulturer.

Som et resultat af dette voksende ønske om at lære nye sprog og kulturer overbeviste jeg mine forældre om at lade mig gå på British School of Brussels. Jeg ville overvinde min sprogbarriere med den store internationale engelsktalende befolkning. Lige siden jeg forbinder det at være en international skoleelev med hårdt arbejde, beslutsomhed og iver efter at få nye færdigheder kombineret med målet om at tage nye muligheder såvel som at sætte udfordringer.

At være en del af dette kosmopolitiske samfund har også den store fordel ved at skabe en visionær og international karrierevej. At have det bekvemt at møde så mange forskellige og unikke elever hver dag, gør det muligt at opbygge et indflydelsesrige netværk af forbindelser, der kan værne om et socialt liv. Det gjorde det bestemt for mig, da jeg kan nyde selskab med venner fra hele verden. Det gør hvert møde til en helt anden kulturel oplevelse sammen med den viden og glæde, det genererer. Der er ikke kun dette fantastiske sociale aspekt af en international studerende, men der er en øget chance for at komme ind på højt rangerede universiteter over hele verden. Som Nelson Mandela engang sagde: "Uddannelse er det mest magtfulde våben, som du kan bruge til at ændre verden". Samtidig har dette netværk af mennesker muligheden for at tjene som et stærkt værktøj til at fremme ethvert forretnings- eller karriererelateret spørgsmål. Derfor forbinder jeg det at være en international skoleelev med et fremragende socialt liv, utallige muligheder og en lys fremtid.

Et citat, der stærkt resonerer med min idé om at være studerende på en international skole er, at: “Enkle udvekslinger kan bryde mure ned mellem os, for når folk kommer sammen og taler til hinanden og deler en fælles oplevelse, så er deres fælles menneskelighed afsløret ”-Barack Obama. Den måde, jeg fortolker dette dejlige citat på vores scenarie er, at de regelmæssige kulturelle udvekslinger, der sker på en international skole, forener os og udrydder ulighed.

På grund af de mange tilknyttede privilegier ved at være studerende på en international skole, tror jeg, at der er en vis følelse af jalousi fra udenforstående. Hvilket kan være forårsaget af den prestigefyldte og heldige position, vi er i sammen med en opfattelse af, at vi er lidt arrogante. Imidlertid er de fleste af os dybt taknemmelige for denne givne mulighed. Inklusiv mig selv er jeg mere end taknemmelig for at være i denne position og føler mig ekstremt velsignet for at have oplevet disse privilegier. Efter min mening ville det være arrogant at besejre hele formålet med at være og repræsentere dette internationale studenterbillede af at være inkluderende, kulturelt opmærksom og respektfuld. Af den grund tror jeg, at enhver studerende, der har en følelse af arrogance, ikke er en del af det virkelige image og formål med at være studerende på en international skole. Som et resultat er de absolut et mindretal, da de fleste af os bestemt ikke har denne negative tankegang.

reklame

Samlet set er min passion for at være studerende på en international skole dyb og næsten overvældende. Det skyldes de uendelige fordele, jeg kan tænke på, og det er ekstremt svært at komme med ulemper. Det har ændret mig positivt, og det kan også ændre dig! Jeg er overbevist om, at integration og omfavnelse af nogle af de karakteristiske principper, der findes hos studerende på internationale skoler, kan have en positiv indvirkning på alles liv. Derfor er det nødvendigt at spørge dig selv: "Hvordan kan jeg integrere internationalisme i mit personlige liv?" Uanset om det kan være at lære og opleve nye kulturer eller bare bare være mere fordomsfri. Enhver ændring i denne retning vil have en væsentlig indflydelse på vores fremtid.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending