Følg os

EU

Von der Leyen forsvarer EU-vaccinestrategi: 'Det var den rigtige ting at gøre'

DEL:

Udgivet

on

I dag (10. februar) talte Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen MEP'erne i en debat i Europa-Parlamentet om EU's vaccinationsstrategi COVID-19. Von der Leyen indrømmede over for Europa-Parlamentet, at EU var forsinket med at give tilladelse, for optimistisk med hensyn til opskalering af produktionen og "måske" for sikker på, at det, der blev bestilt, blev leveret til tiden. 

Von der Leyen sagde, at mindst 70% af EU's befolkning i slutningen af ​​sommeren vil være blevet vaccineret, men erkendte, at EU stadig ikke var, hvor den skulle være.

Det var den rigtige ting at gøre

Von der Leyen sagde: ”Jeg er dybt overbevist om, at det var den rigtige ting at gøre, det er den rigtige ting at gøre, som vi som europæere, kollektivt har bestilt i solidaritet, vaccinen.

"Jeg kan ikke engang forestille mig, hvad der ville være sket, hvis bare en håndfuld store spillere, store medlemslande havde skyndt sig til det, og alle andre ville have stået tomhændede, hvad ville det have betydet for vores indre marked og for enhed Europa, men økonomisk set ville det have været noget nonsens.”

International solidaritet

reklame

Von der Leyen understregede, at det var EU, der var nøglen til at etablere COVAX, den facilitet, der forbedrer adgangen til vacciner for lande med lav og mellemindkomst over hele verden: ”Som team Europa, det vil sige medlemslandene og de europæiske institutioner, har vi leverede 850 millioner euro, hvilket gør os til en af ​​de største bidragydere. ” 

Sikkerhed

Von der Leyen forsvarede også "fuldt ud" det valg, som EU traf om at foretrække en "markedsgodkendelse" frem for den mere risikable "nødbrug"-tilgang, fulgt af Storbritannien og nogle EU-lande, der bruger de kinesiske eller russiske SputnikV-vaccinationer. Hun sagde: "Der er intet kompromis muligt, når det er et spørgsmål om at injicere et biologisk aktivt stof i et individ, der er ved godt helbred."

Del denne artikel:

trending