Følg os

Forsiden

3. pris - Student Journalism Awards - Hvad betyder det at være på en international skole for mig? - Adam Pickard

DEL:

Udgivet

on

Internationale skoler ser ud til at have ry for at være usædvanlige, måske endda lidt excentriske. Men efter at have deltaget i to, en i Berlin og en i Bruxelles, er de virkelig ikke så forskellige fra ikke-internationale skoler. Der er ingen universelt defineret international skoleoplevelse; begge mine skoler var væsentligt forskellige fra hinanden - kun en af ​​dem bar endda monikerens 'internationale skole' i sit navn. For mig er de bare skoler. Dette stykke kan lige så godt have titlen 'Hvad det at være på en skole betyder for mig'.

Okay, jeg antager, at nøgleforskellen er angivet med ordet 'international'. Min grundskole i det sydvestlige London var overvejende britisk; helt sikkert var der masser af børn af ikke-britisk arv, ofte fra Indien eller Mellemøsten, som man får i en kulturelt forskelligartet by som London - men det var ud over pointen. De fleste af dem var født og opvokset i Storbritannien, og bortset fra en lejlighedsvis tematisk præsentation for klassen om Diwali eller muslimske skikke, var deres forbindelse til et bredere internationalt samfund mere eller mindre irrelevant. Lejlighedsvis ville der være flere uregelmæssige etniciteter; en dreng var tysk-italiensk, mens en ny pige blev hævdet af alle lærerne inden hendes ankomst som polsk, indtil hun ankom, og vi opdagede, at hun faktisk var ungarsk. Disse var underlige forhold, og blev inkluderet blandt de interessante fakta, vi vidste om hver af vores jævnaldrende - de har bestemt holdt fast i mig.

Flytning til en international skole i Berlin ændrede denne dynamik væsentligt. Her var de fremherskende nationaliteter tyske og amerikanske, men selv de udgjorde næppe halvdelen af ​​studentergruppen. En af de første studerende, jeg mødte, blev født i England af en spansk far og en polsk mor. Når jeg kigger igennem gamle klassebilleder, kan jeg huske bulgarere, israelere, koreanere, danskere, japansk-brasilianere ... listen ville udslette denne artikels antal ord. Selv amerikanerne var ofte godt rejste med diplomatiske forældre, der tidligere var sendt til fjerntliggende steder. Det virkede bestemt anderledes end det sydvestlige London.

Skolen tog sig meget af at give os en international uddannelse, og vi fik forsamlinger om kulturelle fødevarer og festivaler, uger med temaer i visse lande, læseplaner med et lidt mere multikulturelt fokus. Lærere opfordrede studerende fra de mere forskellige baggrunde til at tale om deres kulturer, og de fulgte ofte. Målet var naturligvis at skabe en følelse af international samvær - men på nogle måder føltes det næsten lidt mere splittet. Nationaliteter strømmede meget mere sammen, end de gjorde i folkeskolen - for eksempel var alle russiske børn altid venner. Folk kunne lukke andre for samtalen ved at skifte til spansk eller koreansk med et øjebliks varsel - tyskerne var især berygtede for at gøre dette i Berlin.

Jeg antyder ikke, at der var en aktiv rivalisering eller racemæssig spænding mellem nationer eller noget andet; vi blev alle lært at være så accepterende som muligt, og for det meste var vi det. Men i det bizarre multietniske landskab på den internationale skole var det højst usædvanligt at dele en nationalitet med en given elev ud af dit naturlige miljø. Med så mange mennesker fra så mange forskellige steder havde man en tendens til at lede efter dem med en fælles oplevelse, efter et samtaleemne, hvis ikke andet. Da jeg var væk hjemmefra, ville jeg ofte ønske, at der var flere engelske mennesker, der spiste engelsk mad og huskede engelske børns tv-programmer.

Der var åbenbart stadig masser af venskaber på tværs af nationalitet. Mange studerende havde været på internationale skoler før og navigeret godt i landskabet. Men i disse slags forhold blev nationaliteter bare ikke ofte diskuteret; uden den fælles oplevelse af nationalitet vendte samtale normalt til skole, ligesom det ville gøre på ikke-internationale skoler. Du kunne have en langt mere engagerende diskussion med nogen om, hvordan kunstafdelingen var et fuldstændigt rod, end du nogensinde kunne om, hvordan deres liv var som en nigerianer, der boede i Grækenland. Deres forbindelser til et bredere internationalt samfund var ikke mere relevante, end de havde været i England.

Der var faktisk et par nøgleundtagelser fra dette. Politik var en; Jeg har haft drøftelser med koreanere og polakker om deres parlamentsvalg og lært meget om begge landes politiske struktur, mens jeg desperat forsøger at tilbyde en sammenhængende forklaring på britisk politik til gengæld - disse diskussioner synes at være blevet hyppigere som vi bliver ældre og mere politisk opmærksomme. En anden undtagelse var humoristiske argumenter mellem lande, hvor jeg forsvarede Storbritannien mod USA, Frankrig, Tyskland på tværs af en række emner. Nogle gange havde disse deres rødder i politik, men ofte handlede de kun om aspekter af kultur, fx 'Storbritannien har bedre tv end USA.' Dette betød, at de sjældent kogte over til ægte fjendskab og ofte endte med sjov godmodig om hver nations stereotyper. Men takket være disse tvister følte jeg mig meget mere patriotisk som engelskmand i Berlin end jeg nogensinde havde haft i England.

reklame

At flytte til en britisk skole i Bruxelles har ærligt talt ikke ændret meget af det internationale landskab beskrevet ovenfor. Der er selvfølgelig flere briter, der endelig tillader mig at have de rette diskussioner om børne-tv, som jeg havde ønsket mig, men der er ikke flere af dem her, end der var tyskere på min skole i Berlin, og mange har blandet arv, alligevel. Men selv om niveauet af internationalisme er mere eller mindre det samme, er skolerne ret forskellige i undervisningsstil. Hvilket viser, at internationale skoler, selv med deres multietniske studenterorganer, ikke er særlig underlige, når skolerne går. Ingen tvivl om, at de har deres underlige karakter - min Berlin-skole havde en kronisk besættelse af sine teaterstuderende, min Bruxelles-skole serverer chips i cafeteriet en gang om ugen - men det gør også hver skole, international eller ej. Ja, det internationale samfund førte til nogle få forskelle; Jeg har måske lidt mere kulturel viden og er sandsynligvis langt mindre tilbøjelige til at være racistiske. Men tilsyneladende var alt, hvad jeg virkelig gjorde, gå på en normal skole, mens jeg tilfældigvis boede i et andet land. At bo i udlandet var den usædvanlige del. At gå i skole var ikke.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending