Slut med os

Forsiden

3. pris - Student Journalism Awards - Hvad betyder det at være på en international skole for mig? - Adam Pickard

Udgivet

on

Internationale skoler ser ud til at have ry for at være usædvanlige, måske endda lidt excentriske. Men efter at have deltaget i to, en i Berlin og en i Bruxelles, er de virkelig ikke så forskellige fra ikke-internationale skoler. Der er ingen universelt defineret international skoleoplevelse; begge mine skoler var væsentligt forskellige fra hinanden - kun en af ​​dem bar endda monikerens 'internationale skole' i sit navn. For mig er de bare skoler. Dette stykke kan lige så godt have titlen 'Hvad det at være på en skole betyder for mig'.

Okay, jeg antager, at nøgleforskellen er angivet med ordet 'international'. Min grundskole i det sydvestlige London var overvejende britisk; helt sikkert var der masser af børn af ikke-britisk arv, ofte fra Indien eller Mellemøsten, som man får i en kulturelt forskelligartet by som London - men det var ud over pointen. De fleste af dem var født og opvokset i Storbritannien, og bortset fra en lejlighedsvis tematisk præsentation for klassen om Diwali eller muslimske skikke, var deres forbindelse til et bredere internationalt samfund mere eller mindre irrelevant. Lejlighedsvis ville der være flere uregelmæssige etniciteter; en dreng var tysk-italiensk, mens en ny pige blev hævdet af alle lærerne inden hendes ankomst som polsk, indtil hun ankom, og vi opdagede, at hun faktisk var ungarsk. Disse var underlige forhold, og blev inkluderet blandt de interessante fakta, vi vidste om hver af vores jævnaldrende - de har bestemt holdt fast i mig.

Flytning til en international skole i Berlin ændrede denne dynamik væsentligt. Her var de fremherskende nationaliteter tyske og amerikanske, men selv de udgjorde næppe halvdelen af ​​studentergruppen. En af de første studerende, jeg mødte, blev født i England af en spansk far og en polsk mor. Når jeg kigger igennem gamle klassebilleder, kan jeg huske bulgarere, israelere, koreanere, danskere, japansk-brasilianere ... listen ville udslette denne artikels antal ord. Selv amerikanerne var ofte godt rejste med diplomatiske forældre, der tidligere var sendt til fjerntliggende steder. Det virkede bestemt anderledes end det sydvestlige London.

Skolen tog sig meget af at give os en international uddannelse, og vi fik forsamlinger om kulturelle fødevarer og festivaler, uger med temaer i visse lande, læseplaner med et lidt mere multikulturelt fokus. Lærere opfordrede studerende fra de mere forskellige baggrunde til at tale om deres kulturer, og de fulgte ofte. Målet var naturligvis at skabe en følelse af international samvær - men på nogle måder føltes det næsten lidt mere splittet. Nationaliteter strømmede meget mere sammen, end de gjorde i folkeskolen - for eksempel var alle russiske børn altid venner. Folk kunne lukke andre for samtalen ved at skifte til spansk eller koreansk med et øjebliks varsel - tyskerne var især berygtede for at gøre dette i Berlin.

Jeg antyder ikke, at der var en aktiv rivalisering eller racemæssig spænding mellem nationer eller noget andet; vi blev alle lært at være så accepterende som muligt, og for det meste var vi det. Men i det bizarre multietniske landskab på den internationale skole var det højst usædvanligt at dele en nationalitet med en given elev ud af dit naturlige miljø. Med så mange mennesker fra så mange forskellige steder havde man en tendens til at lede efter dem med en fælles oplevelse, efter et samtaleemne, hvis ikke andet. Da jeg var væk hjemmefra, ville jeg ofte ønske, at der var flere engelske mennesker, der spiste engelsk mad og huskede engelske børns tv-programmer.

Der var åbenbart stadig masser af venskaber på tværs af nationalitet. Mange studerende havde været på internationale skoler før og navigeret godt i landskabet. Men i disse slags forhold blev nationaliteter bare ikke ofte diskuteret; uden den fælles oplevelse af nationalitet vendte samtale normalt til skole, ligesom det ville gøre på ikke-internationale skoler. Du kunne have en langt mere engagerende diskussion med nogen om, hvordan kunstafdelingen var et fuldstændigt rod, end du nogensinde kunne om, hvordan deres liv var som en nigerianer, der boede i Grækenland. Deres forbindelser til et bredere internationalt samfund var ikke mere relevante, end de havde været i England.

Der var faktisk et par nøgleundtagelser fra dette. Politik var en; Jeg har haft drøftelser med koreanere og polakker om deres parlamentsvalg og lært meget om begge landes politiske struktur, mens jeg desperat forsøger at tilbyde en sammenhængende forklaring på britisk politik til gengæld - disse diskussioner synes at være blevet hyppigere som vi bliver ældre og mere politisk opmærksomme. En anden undtagelse var humoristiske argumenter mellem lande, hvor jeg forsvarede Storbritannien mod USA, Frankrig, Tyskland på tværs af en række emner. Nogle gange havde disse deres rødder i politik, men ofte handlede de kun om aspekter af kultur, fx 'Storbritannien har bedre tv end USA.' Dette betød, at de sjældent kogte over til ægte fjendskab og ofte endte med sjov godmodig om hver nations stereotyper. Men takket være disse tvister følte jeg mig meget mere patriotisk som engelskmand i Berlin end jeg nogensinde havde haft i England.

At flytte til en britisk skole i Bruxelles har ærligt talt ikke ændret meget af det internationale landskab beskrevet ovenfor. Der er selvfølgelig flere briter, der endelig tillader mig at have de rette diskussioner om børne-tv, som jeg havde ønsket mig, men der er ikke flere af dem her, end der var tyskere på min skole i Berlin, og mange har blandet arv, alligevel. Men selv om niveauet af internationalisme er mere eller mindre det samme, er skolerne ret forskellige i undervisningsstil. Hvilket viser, at internationale skoler, selv med deres multietniske studenterorganer, ikke er særlig underlige, når skolerne går. Ingen tvivl om, at de har deres underlige karakter - min Berlin-skole havde en kronisk besættelse af sine teaterstuderende, min Bruxelles-skole serverer chips i cafeteriet en gang om ugen - men det gør også hver skole, international eller ej. Ja, det internationale samfund førte til nogle få forskelle; Jeg har måske lidt mere kulturel viden og er sandsynligvis langt mindre tilbøjelige til at være racistiske. Men tilsyneladende var alt, hvad jeg virkelig gjorde, gå på en normal skole, mens jeg tilfældigvis boede i et andet land. At bo i udlandet var den usædvanlige del. At gå i skole var ikke.

Continue Reading

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

Continue Reading

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Continue Reading

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending