Slut med os

coronavirus

Italiens premierminister Conte kæmper videre, da Renzi øjne går ud

Udgivet

on

Italiensk premierminister Giuseppe Conte (billedet) stod over for et kabinetmøde i dag (12. januar) med en lille koalitionspartner, der kunne nedbringe hans regering og frigøre det politiske kaos over Italien, da det kæmper for at indeholde COVID-19-pandemien, skriver .

Italia Viva, ledet af den tidligere premierminister Matteo Renzi, har truet med at trække sine to ministre tilbage i protest over forskellige emner, men forhandlingerne er stadig i gang, og Renzi holder Italien på tenterhooks, hvis og hvornår han vil gøre sit træk.

En kilde fra Italia Viva fortalte Reuters, at det sandsynligvis ikke kommer straks efter kabinetsmødet planlagt til 21:30 (20:30:XNUMX GMT).

Regeringen skal godkende en national plan for at bruge milliarder af euro, som EU har lovet at genstarte den voldsramte økonomi, som Italia Viva har kritiseret stærkt.

Onsdag (13. januar) afholder Renzi en pressekonference, sagde hans parti, som forventes at afklare, om han forbliver i koalitionen eller ej. Hvis Italia Viva trækker sin støtte, ville Conte ikke længere have et fungerende flertal i parlamentet.

En kilde på Contes kontor sagde, at premierministeren ikke ville søge en ny koalitionsaftale med Renzi, hvis hans ministre forlader kabinettet i et skridt, der ser ud til at begrænse mulighederne for fremtiden, hvis regeringen falder.

De italienske obligationsrenter steg ti basispoint tirsdag forud for kabinetsmødet, den største daglige stigning siden begyndelsen af ​​november. Forskellen mellem den italienske 10-årige obligation og den tyske steg fra 10 til 110 basispoint.

Dage med forhandlinger bag kulisserne har undladt at bygge bro over forskellene, og lederne for de største koalitionspartier advarede om alvorlige konsekvenser, hvis Renzi, der var ivrig efter at give sit frynseparti ny drivkraft, handlede på hans trussel.

”Vi er imod at åbne en krise, der forhindrer godkendelsen af ​​den nationale genopretningsplan og den økonomiske bistand til så mange italienere til så mange virksomheder og små aktiviteter i vanskeligheder,” sagde Nicola Zingaretti, leder af Det Demokratiske Parti (PD). i en erklæring efter et partiledelsesmøde.

SCENARIER

Et muligt scenario, hvis Italia Viva holder op, ville være, at alle koalitionspartierne genforhandlede en ny pagt, som næsten helt sikkert ville åbne vejen for en større omskiftning i kabinettet, med eller uden Conte ved roret.

Imidlertid afviste presset på Renzi, lederen af ​​det største herskende parti, 5-stjernes bevægelse, den idé.

”Hvis Renzi er skyldig i at trække sine ministre tilbage, kan der ikke være en anden regering med ham og Italia Viva. Der er en grænse for alt, ”sagde Vito Crimi til journalister.

Zingaretti advarede om, at begivenheder hurtigt kunne komme ud af kontrol og muligvis udløse tidlige valg, hvilket meningsmålingerne siger, at oppositionens højreblok, ledet af Matteo Salvinis euroskeptiske liga, sandsynligvis ville vinde.

Præsident Sergio Mattarella, der skal pilotere Italien gennem en politisk krise, har sagt, at han ønsker, at både kabinettet og parlamentet skal godkende et projekt til brug af EU-genopretningsfondens penge, inden han åbner tværpolitiske konsultationer.

Hvis koalitionen ikke kan blive enige om en vej fremad, ville Mattarella næsten helt sikkert forsøge at sammensætte en regering med national enhed til at håndtere den sundhedsmæssige nødsituation, som har dræbt næsten 80,000 italienere, og banebrydende økonomisk krise.

Hvis det mislykkedes, ville den eneste mulighed være en national afstemning.

coronavirus

Andet år med pandemi 'kunne endda være hårdere': WHO's Ryan

Udgivet

on

By

WHO
Det andet år af COVID-19-pandemien kan være hårdere end det første givet, hvordan det nye coronavirus spredes, især på den nordlige halvkugle, når flere smitsomme varianter cirkulerer, sagde Verdenssundhedsorganisationen (WHO) onsdag (13. januar), skriver Stephanie Nebehay i Genève og John Miller i Zürich.

”Vi går ind i et andet år af dette, det kan endda være hårdere i betragtning af transmissionens dynamik og nogle af de problemer, vi ser,” sagde Mike Ryan, WHOs øverste nødsituationens embedsmand, under en begivenhed på sociale medier.

Det verdensomspændende dødstallet nærmer sig 2 millioner mennesker siden pandemien begyndte med 91.5 millioner mennesker inficeret.

WHO, i sin seneste epidemiologiske opdatering, der blev offentliggjort natten over, sagde, at efter to uger med færre rapporterede tilfælde blev der rapporteret om fem millioner nye tilfælde i sidste uge, det sandsynlige resultat af en forsinkelse af forsvaret i feriesæsonen, hvor mennesker - og virussen - kom sammen.

”Bestemt på den nordlige halvkugle, især i Europa og Nordamerika, har vi set den slags perfekte storm af sæsonen - kulde, folk der går ind, øget social blanding og en kombination af faktorer, der har drevet øget transmission i mange, mange lande, ”Sagde Ryan.

Maria Van Kerkhove, WHOs tekniske leder for COVID-19, advarede: ”I nogle lande vil situationen blive meget værre efter ferien, før den bliver bedre.”

Midt i stigende frygt for den mere smitsomme coronavirus-variant, der først blev opdaget i Storbritannien, men nu forankret over hele verden, meddelte regeringer i hele Europa onsdag strammere, længere koronavirusrestriktioner.

Dette inkluderer hjemmekontorkrav og lukning af butikker i Schweiz, en udvidet italiensk COVID-19 undtagelsestilstand og tysk indsats for yderligere at reducere kontakter mellem mennesker, der hidtil har fået skylden for mislykket indsats for at få coronavirus under kontrol.

”Jeg er bange for, at vi vil forblive i dette mønster af top og trug og peak and trough, og vi kan gøre det bedre,” sagde Van Kerkhove.

Hun opfordrede til at opretholde fysisk afstand og tilføjede: "Jo længere, jo bedre ... men sørg for at holde afstanden fra mennesker uden for din nærmeste husstand."

Continue Reading

coronavirus

Optag dagligt tyske COVID-dødsfald udløser Merkel 'mega-lockdown' plan: Bild

Udgivet

on

By

Tyskland registrerede et nyt rekordantal dødsfald fra coronavirus torsdag (14. januar), hvilket førte til opfordringer til en endnu strammere lockdown, efter at landet opstod relativt uskadt i 2020, skriver og sort

Kansler Angela Merkel (afbilledet) ville have en "mega-lockdown", massesælgende avis Billede rapporterede og lukkede landet næsten helt ned af frygt for den hurtigt spredte variant af den virus, der først blev opdaget i Storbritannien.

Hun overvejede foranstaltninger, herunder at lukke både lokal og langdistance offentlig transport, selvom sådanne trin endnu ikke var blevet besluttet, rapporterede Bild.

Mens Tysklands samlede dødsfald pr. Indbygger siden pandemien begyndte forbliver langt lavere end USA, har dets daglige dødelighed pr. Indbygger siden midten af ​​december ofte oversteg USA's.

Tysklands daglige antal dødsfald svarer i øjeblikket til ca. 15 dødsfald pr. Million mennesker mod 13 amerikanske dødsfald pr. Million.

Robert Koch Institute (RKI) rapporterede 25,164 newcoronavirus tilfælde og 1,244 dødsfald, hvilket bragte Tysklands samlede dødsfald siden pandemiens start til 43,881.

Tyskland styrede oprindeligt pandemien bedre end sine naboer med en streng nedlukning sidste forår, men det har set en kraftig stigning i sager og dødsfald i de seneste måneder, idet RKI siger, at folk ikke tog virussen alvorligt nok.

RKI-præsident Lothar Wieler sagde på torsdag, at restriktioner ikke blev implementeret så konsekvent, som de var under den første bølge, og sagde at flere mennesker burde arbejde hjemmefra og tilføjede, at den nuværende nedlukning skulle skærpes yderligere.

Tyskland indførte en delvis nedlukning i november, der holdt butikker og skoler åbne, men det strammede reglerne i midten af ​​december og lukkede ikke-vigtige butikker, og børn er ikke vendt tilbage til klasseværelserne siden juleferien.

Hospitaler i 10 ud af Tysklands 16 stater stod over for flaskehalse, da 85% af sengene på intensivafdelingen var besat af coronaviruspatienter, sagde Wieler.

Et møde med regionale ledere planlagt til den 25. januar for at drøfte, om man skal forlænge nedlåsning til februar, sagde Winfried Kretschmann, premierminister for staten Baden-Württemberg.

Merkel skulle torsdag tale med ministrene om at øge produktionen af ​​vacciner.

Indtil videre er kun ca. 1% af den tyske befolkning blevet vaccineret, eller 842,455 mennesker, rapporterede RKI.

Tyskland har hidtil registreret 16 tilfælde af mennesker med den hurtigt spredte virusstamme, der først blev opdaget i Storbritannien, og fire med stammen fra Sydafrika, sagde Wieler, selvom han indrømmede, at gensekventering af prøver ikke blev udført bredt.

Wieler opfordrede folk, der blev tilbudt en COVID-19-vaccination, til at acceptere den.

”I slutningen af ​​året vil vi have denne pandemi under kontrol,” sagde Wieler. Der ville så være nok vacciner til at inokulere hele befolkningen, sagde han.

Continue Reading

coronavirus

Rusland skal indsende Sputnik V-vaccine til EU-godkendelse, siger RDIF-chef

Udgivet

on

By

Rusland vil indgive en formel ansøgning til EU i næste måned til godkendelse af sin Sputnik V-coronavirusvaccine, sagde lederen af ​​Ruslands suveræne velstandsfond i dag (14. januar), skriver Andrew Osborn og Polina Ivanova.

Peer-reviewed resultater af vaccinen ville blive frigivet inden længe og ville demonstrere dens høje effektivitet, sagde fondschef Kirill Dmitriev i et interview på Reuters Next-konferencen.

Han sagde, at Sputnik V ville blive produceret i syv lande. Han tilføjede, at regulatorer i ni lande forventes at godkende vaccinen til husholdningsbrug denne måned. Det er allerede godkendt i Argentina, Hviderusland, Serbien og andre steder.

Rusland, der har verdens fjerde højeste antal COVID-19 tilfælde, planlægger at begynde massevaccinationer i næste uge.

For mere dækning fra Reuters Next-konferencen, klik her.

For at se Reuters Next live, besøg her.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending